TechAddikt Szoftver Játék 2015 őszén érkezik a Guitar Hero Live

2015 őszén érkezik a Guitar Hero Live

Sokak dédelgetett vágyálma válik valóra ismét: az elmúlt évek kultikus játéka, a Guitar Hero újraéled. Egy játék, amely tagadhatatlan meghatározója (volt) a popkultúrának, most újra domborít majd, új utakat megnyitva az interaktív zenei világ felé, valós, fotorealisztikus ábrázolásmóddal – mindent egyben hordozva ahhoz, hogy rocksztárrá válhassunk.

Az Activision tehát bejelentette a Guitar Hero Live-ot, az újgenerációs GH kezdő epizódját. A korai Guitar Hero saga minden kétséget kizáróan a leggyorsabban fejlődő konzolos játékok egyike volt, rekord eladásokat produkálva világszerte, közel 1 milliárd dolláros bevétellel. Nem is csoda ez, hiszen nem kevesebben, mint 40 millióan ragadtak műanyag hangszert, hogy saját maguk, illetve társaságuk szórakoztatása érdekében tegyenek.

A fejlesztést az a FreeStyleGames elnevezésű stúdió végzi, akik a DJ Hero két részéért is feleltek. A Guitar Hero Live több ljes játszható profilt hordoz, többek közt a first person nézetet, amikor is a színpadon állva kápráztathatjuk el (vagy épp borzaszthatjuk el) a szemközti, immár valós külsejű virtuális közönséget tudásunkkal. A GH Live élő akció-orientáltságú élményt ad, azt az érzetet keltve, mintha a koncert hangulatára épülő hullámvasúton utaznánk, valódi tömegek előtt, dinamikus viszontreakciókkal, attól függően, hogy mennyire játszunk jól, vagy rosszul. Vezető gitárosként kell produkálnunk, a dalok pedig pörögnek, változó környezetben és hátterekkel. Akár egy kisebb koncertteremben, akár 100 ezres fesztiválozó tömeg előtt, szabadtéren.

A Guitar Hero Live mindezek mellett tartalmazza még a GHTV elérhetőséget is, a világelső játszható zene-videó hálózatot. A GHTV egy, a nap 24 órájában rendelkezésünkre álló mód, ami lehetővé teszi, hogy a fanek folyamatosan frissített hivatalos videoklippek gyűjteményéből válogathassanak kedvükre, stílustól függetlenül – a legújabb megjelenésektől egészen a nagy, ismert világslágerekig. A rajongók választhatnak különféle csatornák és tematikus show-k közül, új dalokat felfedezve, amelyeket eljátszhatnak. A GHTV mindazonáltal alkalmas arra is, hogy a felhasználók barátjaikkal mérjék össze tudásukat, legyenek akár a másik szobában, vagy a világ másik oldalán. A GHTV tehát egy valóban élő, lélegző platform, amely egy folyamatosan növekedő zenei közösség alapjait jelenti.

Ami pedig végképp az áttörést jelentheti, az az, hogy a Guitar Hero Live elérhető lesz mobileszközökre is. A GH Live, valamint a GHTV és teljeskörűen játszható lesz konzolokon, táblagépeken és mobiltelefonokon egyaránt. Még több izgalmas részlet a közeljövőben várható – természetesen ezek kapcsán a Techaddikt.hu hasábjain be fogunk számolni minden esetben.

„A Guitar Hero egy olyan franchise, amelyet rengeteg ember szeret. Ki kellett találnunk, mi az a plusz, mi az a rendhagyó dolog, amely az áttörést jelentheti; több évnyi fejlesztés, ötletelés és egy nagy adag elhívatottság társaságában” – mondta Eric Hirshberg, az Activision első embere. „A Guitar Hero Live megadja mindenki számára azt a lehetőséget, hogy megmutassa zenei tehetségét nagy tömegek előtt, igazi reakciók kíséretében. Célunk, hogy igazi színpad-érzetet adjunk a játékosoknak. A GHTV-vel pedig megalkottuk a világ elsőszámú játszható zene-videó hálózatát. Mindez konzolokon és mobileszközökön is játszható lesz. A Guitar Hero visszatért, és jobb, mint valaha.” – tette hozzá.

A Guitar Hero Live megújult játékélménnyel várja a felhasználókat. Mindehhez az újratervezett, modern gitár kontroller nyújtja az alapokat, 2 sorba rendezett 3-3 gombbal a hangszer nyakán. Így a játék sokkal összetettebbé és természetesebbé válik mindenki számára. Az új formátum magasabb szintű élményt biztosít, és új képességeket csalhat elő. A kezdők se aggódjanak, hiszen ők is rocksztárnak érezhetik magukat, ők csak három gombot kell, hogy használjanak a hatból. A tapasztaltabbak és bátrabbak pedig bevethetik teljes, szerteágazó tudásukat.

A zenei változatosság adhatja talán a Guitar Hero Live legnagyobb varázsát. A program elrepít minket a modern zenei fesztiválokra, rock, folk, EDM, hip-hop, country, pop stílusokban játsszva. A játék több száz játszható dalt tartalmaz, olyan előadóktól, mint a The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil and Blitz Kids és sokan mások.

A Guitar Hero Live 2015 tavaszán lesz elérhető PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U rendszerekre. Az új GH játékban egyelőre nem fogunk tudni dobolni és énekelni.