Site icon TechAddikt

A Kia a 20. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon mutatja be az EV-kínálatot és a Kínára vonatkozó elképzeléseit

A Kia ma bemutatta elektromos járműveinek (EV) teljes kínálatát a 20. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon, amelyet április 18. és 27. között tartottak a sanghaji Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központban.

A Kia részvétele a rendezvényen kiemeli a márka elkötelezettségét az innovatív formatervezés és technológia úttörő szerepvállalása mellett, valamint a kínai mobilitásról és annak alakításában az elektromos járművek által játszott döntő szerepéről alkotott elképzeléseit. A Kia összesen 13 modellt felvonultató kiállításon hat modellt mutat be az EV-kínálatából, köztük négy EV6 GT modellt, valamint egy-egy példányt a Concept EV5 és Concept EV9 modellekből. A többi kiállított jármű között szerepel a frissített Kia Seltos, valamint a márka számos legkelendőbb modellje, például a Kia Sportage SUV, a Carnival kisbusz és a K5 szedán.

„A kínai autópiac globális stratégiánk részeként jelentős jelentőséggel bír számunkra” – nyilatkozta Kyung-Hyeon Kim, a Kia China elnöke. „Célunk a kínai fogyasztók gyorsan változó igényeinek kielégítése azáltal, hogy különböző eszközökkel – például márkánk finomításával, termékeink fejlesztésével, kereskedői és szervizhálózatunk bővítésével, valamint hatásos marketingstratégiák megvalósításával – emeljük az általános élményt.”

A Kia China ambiciózus célként tűzte ki, hogy 2027-ig hat új, dedikált EV-modellt dob piacra, kezdve az EV6 és az EV5 szériamodellek bemutatásával az idei év második felében, amelyet 2024-ben az EV9 követ. A tervben szerepel egy belépő szintű SUV 2025-ben, egy prémium kategóriás elektromos szedán 2026-ban, és egy középkategóriás SUV 2027-ben. Azzal a céllal, hogy 2030-ra elérjék az évi 450 000 darabos kínai eladást, a Kia China ennek a mennyiségnek a 40 százalékát elektromos járművekből kívánja előállítani.

A Kia a fejlett technológiába, valamint a kutatás-fejlesztésbe is befektet, beleértve a kínai-specifikus EV-modellek fejlesztését is. Az EV-üzletág kínai növekedésének támogatása érdekében a Kia együttműködik a Shell plc-vel a kiterjedt EV-töltő infrastruktúra kiépítése és a hálózat helyi partnerségek révén történő bővítése érdekében. Mindezek az erőfeszítések a Kia 2022-ben elért globális rekordeladásai mellett valósulnak meg.

A Kia EV-kínálatának első fénypontja az EV6 GT, amely 430 kW (585 LE) kombinált teljesítményével erőteljes ütést mér, és 3,5 másodperc alatt teszi lehetővé a 0-100 km/órás sebességet, valamint 260 km/órás végsebességet. Kivételes teljesítményének, nagy hatótávú kapacitásának, tágas belső terének és elegáns formatervének köszönhetően az EV6 GT nemrégiben győzedelmeskedett a hagyományosabb benzinmotoros sportautók felett, és elnyerte a 2023-as World Performance Car (Teljesítményautó Világdíj) rangos díját.

Bemutatták a Concept EV9-et is, egy háromsoros elektromos SUV-t, amely a Kia zászlóshajómodellje lesz. Feltűnő formatervét a digitális tigrisarc funkciója még jobban kiemeli, míg a második sorban elhelyezett forgó ülésekkel felszerelt tágas belső tér, valamint az újrahasznosított és bioalapú forrásokból származó fenntartható anyagok használata jelentős előrelépést jelent a Kia fenntartható mobilitási megoldások szolgáltatójává való átalakulásában.

A Kia standjának másik fő attrakciója a Concept EV5, egy kompakt SUV, amely hatékonyan egyesíti a beltéri és a kültéri környezetet, hogy az utasok lélegzetelállító panorámaképet élvezhessenek a környezetükre. A koncepció SUV egy sor csúcstechnológiás funkcióval büszkélkedhet, és a fenntartható mobilitási megoldásokat bőrmentes kialakítással foglalja magába, amely tíz „kötelezően szükséges” fenntartható elemet használ.

E kínálat mellett a Kia bemutatja a Kia Seltos felfrissített változatát, amely ma debütál a kínai piacon. Ez a legújabb kínálat a Kia folyamatos fejlődés és innováció iránti elkötelezettségét hangsúlyozza. A jármű fejlett biztonsági és kényelmi funkciókkal büszkélkedhet, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy járművüket folyamatosan naprakészen tartsák.

A Kia bemutatja az Electric Global Modular Platformot (E-GMP) is, amely kulcsfontosságú komponens, amely életre hívta a márka elképzelését az elektromos járművek jövőjéről. Az E-GMP moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a Kia a vásárlók számára a különböző teljesítményszintű és hatótávolságú, egyedi igényekre szabott EV-k széles választékát kínálja, ezzel előmozdítva a fenntartható mobilitás jövőjét.

A standon a Kia arra invitálja az ügyfeleket, hogy fedezzék fel és fedezzenek fel új ötleteket és inspirációkat az „Inspiráció ablakai” témán keresztül. A bemutatott járművek mögött stratégiailag elhelyezett LED-képernyők lenyűgöző digitális kijelzőt alkotnak, amely a márka üzenetét közvetíti, arra ösztönözve a látogatókat, hogy kérdőjelezzék meg a hagyományos mobilitási megoldásokat, és képzeljék el a fenntartható jövőt.

Exit mobile version