Site icon TechAddikt

Az ADATA bejelentette az SD700 3D NAND külső meghajtót

Az ADATA Technology bemutatta tartós SD700 külső meghajtóját. Az SD700-ban elsőként jelennek meg a 3D NAND technológiával gyártott SSD chipek, valamint IP68 víz és porálló és masszív kialakításából adódóan katonai minősítésű ütésállósággal is rendelkezik.

Az SD700 USB 3.1 Gen 1 csatlakozó használ, így használhatjuk Windows, Mac OS és Android eszközökkel is. Sebessége elérheti a 440MB/s olvasási és az akár 430MB/s írási sebességet is. Amellett, hogy számtalan eszközzel kompatibilis, az SD700 nagyon könnyű, súlya mindössze 100 g a mobilitás érdekében.

3D NAND belső, kemény, ellenálló külsőben

Az SD700 úgy tervezték és tesztelték, hogy megfeleljen az IEC IP68 szabványnak. Ez azt jelenti, hogy teljesen pormentes, megakadályozza a szemcsés por behatolását és még azután is működik, hogy másfél méter mély vízben eltöltött 60 percet. Az ADATA az SD700-at ugyancsak tesztelte az Egyesült Államok Hadserege által népszerűnek tartott MIL-STD-810G516.6 ütés- és leejtésállóság standardnak megfelelően, ezzel is bizonyítva a magas rázkódásnak való ellenállást. A többrétegű védőburkolat és az SSD alapfelépítéséből adódó mozgó alkatrészek hiánya az SD700-at rendkívül túlélőképességgel ruházza fel, még az legextrémebb körülmények között is.

A 3D NAND egy új szegmenst teremtett

Az ADATA egyre több termékében használja a 3D NAND technológiát, ami gyorsabb, megbízhatóbb és energiahatékonyabb is mint a tradicionális 2D NAND. Az SD700 elérhető 256GB, 512GB és 1TB méretben ráadásul nagyon versenyképes áron, hogy a legjobb ár/érték arányú eszközt választhassák a felhasználók, mint a régebbi nem 3D NAND SSD-k esetében. Hogy igazán gyors is legyen a meghajtónk USB 3.1 Gen 1 csatlakozójával az SD700-ról egyszerűen és akadásmentesen játszhatunk le akár 4K videókat is. Jellemző adatátviteli sebessége elérheti a 440MB/s olvasási- és 430MB/s írási sebességet. Természetesen plug & play, kompatibilis a Windows, Mac OS és Android eszközökkel, hogy mindenki használni tudja.

Erős de mégis elegáns

Ellentétben az ellenálló winchesterekkel, beleértve az ADAT által gyártottakat is, az SD700 egy úk fejezetet képvisel. Súlya mindössze 100g, teljes csendes és semmilyen hőt sem termel. Színeit tekintve az ADATA az SD700-at két tónusú fekete, valamint sárga és fekete színekben gyártja.

Exit mobile version