Site icon TechAddikt

Az ADATA HD830 külső merevlemez és az XPG SPECTRIC D80 memóriamodul elnyerte a rangos Red Dot Design Award díjat

Az ADATA bejelentette, hogy két terméke is elnyerte a kiváló tervezése miatt a tekintélyes Red Dot Design Award 2019 díjat, nevezetesen az ultrarobusztus ADATA HD830 külső merevlemezzel és az XPG SPECTRIX D80 hibrid hűtéses RGB DDR4 memóriamodullal.

ADATA HD830 külső merevlemez – gyakorlatilag elpusztíthatatlan
A HD830 megfelel az Egyesült Államok katonai MIL-STD-810G 516.6 szigorú szabványának és ellenállhat az 1,22 méter magasságból történő leejtésnek is. A háromrétegű szerkezet teljeskörű védelmet biztosít kívül és belül is, beleértve a kemény külső szilikon burkolatot, amely piros vagy kék színben kapható, ütéselnyelő réteggel és párnázott belsővel rendelkezik, ami a helyén tartja a meghajtót. A HD830 kemény alumínium külső felülete nemcsak a cseppek és tompa ütések ellen képes védelmet nyújtani, hanem akár 3000 kg-os lefelé irányuló nyomással szemben is, ami nagyjából megegyezik ötven átlagos testalkatú ember tömegével.

A HD830 robusztus alumínium külső felülete barázdált, homokfúvott felülettel és két erős oldalsó merevítővel rendelkezik, amelyek a HD830-nak egy igazi erőteljes megjelenést kölcsönöz. A 4K Ultra HD videók és más nagyfelbontású tartalmak korában soha nem lehet elegendő tárhelyről beszélni, ezét a HD830 akár 5 TB-os méretben is kapható.

XPG SPECTRIX D80 DDR4 RGB memória – a világ első memóriamodulja hibrid hűtéssel

A SPECTRIX D80 a világ első memóriamodulja, amely hibrid hűtési lehetőséget kínál. A SPECTRIX D80 felső részén egy folyadékhűtőcső található, amelybe alacsony forráspontú hűtőfolyadékot töltve oszlatja el a hőt. Egy alumínium hűtőbordával és a PCB-n található hővezető anyag segítségével biztosítja a hőelvezetést. Az ADATA először a folyadékhűtésű prototípust („Jellyfish”) mutatta be a CES-en 2018-ban, ami Las Vegasban került megrendezésre. Az XPG SPECTRIX D80 a kereskedelemben kapható memóriamodulok koncepciójának megvalósulása.

A vezérelhető RGB megvilágítással felszerelt folyadékhűtő nemcsak funkcionálisan, hanem vizuálisan is lenyűgöző látványt nyújt. A felhasználók testre szabhatják a fényhatásokat, az ütemet és a világítás intenzitását. A világítás vezérlése az XPG RGB Sync alkalmazással intuitív, de egy már meglévő RGB világítást szabályozó szoftver segítségével is történhet, melyet a főbb alaplap-gyártók adtak ki.

Az ADATA az év elején bejelentette, hogy a SPECTRIX D80-nak 5584 MHz frekvencián új overclocking rekordot sikerült beállítania. A mérföldkövet az Intel Core i9-9900K processzorral és LN2-hűtővel felszerelt MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC alaplap konfigurációjával érte el. Ez az első alkalom, hogy memóriafrekvencia rekordot egy 9. generációs Intel Core i9 processzorral állítottak be.

Exit mobile version