Site icon TechAddikt

Fujitsu: biometrikus biztonság az infrastruktúrák megerősítéséért

A jelszavakat könnyedén elfelejtjük, elveszik, netán ellopják – áll a Fujitsu tanulmányában.

Mindez igen komoly kihívást és egyben problémát jelent az üzleti vállalkozásoknak. A jelszó alapú belépési formákat tehát ideje felváltani véglegesen a biometriára építkező irányvonallal, így szinte minimálisra redukálható a jelszavak elvesztése, vagy illetéktelen eltulajdonítása.

A PalmSecure ID belépéssel a jelszavakra innentől kezdve nincsen szükség: a kezünk a kulcs! A szervezetek többnyire olyan biztonságos IT infrastruktúrát keresnek, amely biometrikus technológiára építkezik. A biometria szignifikánsan redukálja az illetéktelen hozzáférések lehetőségét, a kritikus adatok, s egyben identitásunk eltulajdonítását is. Mindez növeli a hatékonyságot a biztonsági kérdések mellett, leegyszerűsíti a jelszavak kezelésével felmerülő procedúrákat és egyéb járulékokat.

A Fujitsu tehát nagyszerűen kombinálja a biometrikus PalmSecure technológiával a hatékonyságot és maximális szintű biztonságot, ehhez társítva a Microsoft Active Directory-t pluszban.

Az új Fujitsu PalmSecure ID beléptetés-megoldás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a hozzárendelt domainbe mindösszesen egy PalmSecure scannert kelljen használni, ami gyakorlatilag egy ujjlenyomat-olvasóhoz hasonlóan működik, azonban itt a kezünket (tenyerünket) kell használnunk. AES-kódolással generálódik a hash infó, amelyek alapját a biometrikus adathalmaz képezik, s ez rögtön eltárolódik a szervezet Active Directory-jában, lehetővé téve a felhasználóknak a belépés lehetőségét az eszközről.

A Fujitsu PalmSecure technológiája infravörös pásztázással vizsgálja a felhasználó tenyerét, és ahogyan feljebb említettük, AES (128 bites) titkosítással dolgozik.

 

Exit mobile version