Site icon TechAddikt

Megjelent a QNAP és az ULINK által tervezett DA Drive Analyzer

A QNAP Systems, Inc., valamint partnere, az ULINK Technology Inc. bejelentette a DA Drive Analyzer megjelenését. A felhőalapú mesterséges intelligencia kihasználásával ez a meghajtóhiba-előrejelző eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy proaktív lépéseket tegyenek a szerverleállás és az adatvesztés elleni védelem érdekében a meghajtók cseréje révén, mielőtt azok meghibásodnának.

A DA Drive Analyzer az ULINK felhőalapú mesterséges intelligencia portálján található statisztikákat használja fel. A DA Drive Analyzer meghajtóállapot előrejelzése a felhasználóktól származó meghajtók korábbi használati adatait és a gépi tanulást alkalmazza a korábbi viselkedések nyomon követésére, így képes megtalálni azokat a meghajtóhibát jelző eseményeket, amelyeket a hagyományos, S.M.A.R.T.-on alapuló diagnosztikai eszközök nem képesek jelezni. Felhasználói felülete könnyen kezelhető és intuitív, így a felhasználók a meghatározott meghajtóinformációk alapján tervezhetik a hibás meghajtók cseréjét.

„A mesterséges intelligencia egy új technológia, amely már számos valós problémát megoldott. Azzal, hogy ezt a technológiát alkalmazzuk a lemezhibák előrejelzésére, az ULINK aktívan és folyamatosan képes figyelemmel kísérni a meghajtókat, észlelni a problémákat és előre jelezni a hibákat, amelyekről értesítjük a végfelhasználókat az egyedi felhőalapú adatfeldolgozó rendszerünkön keresztül. Szerencsések vagyunk, hogy a QNAP-pal együttműködve létrehozhattuk ezt a szolgáltatást, és hisszük, hogy sokak hasznára fog majd válni.” – nyilatkozta Joseph Chen, az ULINK Technology vezérigazgatója.

„A tárolási megoldások vezető gyártójaként a QNAP pontosan tisztában van azzal, hogy a lehetséges szerverleállás aggodalomra ad okot a QNAP NAS-felhasználók számára, ennek pedig az egyik elsődleges oka a meghajtók hirtelen meghibásodása. Megtiszteltetés számunkra, hogy lehetőségünk van az ULINK-kel együttműködni a DA Drive Analyzer fejlesztésében, amely nagy segítséget nyújt a felhasználóknak, különösen azoknak a rendszergazdáknak, akiknek egyszerre több NAS készüléket kell kezelniük. Úgy gondoljuk, hogy a DA Drive Analyzer különösen hasznos lehet azoknak, akik fejlett katasztrófa-helyreállítási terveket szeretnének készíteni.” – nyilatkozta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere.

Elérhetőség

A DA Drive Analyzer már letölthető a App Center-ből. A DA Drive Analyzer ingyenes próbaverzója elérhető azon felhasználók számára (2022. március 5-ig), akik 1 éves előfizetést vásárolnak.

Támogatott modellek

Exit mobile version