Site icon TechAddikt

MWC 2018: ASUS ZenFone 5

Az ASUS bejelentette a teljesen új ZenFone 5-öt, az izgalmas, új generációs, 6,2 hüvelykes, kétkamerás okostelefont, mely elsőként használja ki a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő erőt. A ZenFone 5 forradalmasítja a mobil fotózást, egyszerűbb és okosabb megoldást adva a felhasználók kezébe minden varázslatos pillanat megörökítéséhez és megosztásához.

A ZenFone 5 az első elérhető olyan okostelefon a világon, melyet a legújabb Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform hajt sima, rövid válaszidejű, energiahatékony teljesítménnyel és AI képességekkel. A ZenFone 5 intelligens kétkamerás rendszerrel rendelkezik, mely igazodni és tanulni képes, és így minden alkalommal tökéletes fotókat készít. A csúcsmodell Sony® IMX363 típusú érzékelővel, 120° széles látószögű másodlagos kamerájával és az AI által továbbfejlesztett kamera funkcióival – ideértve az AI Kompozíció Felismerést, a valós idejű portré effekteket, az AI Képtanulást és a valós idejű szépítést – a ZenFone 5 ösztönzi a kreativitást és felszabadítja a felhasználót, hogy a kamera helyett a tárgyra tudjon összpontosítani.
Prémium anyagokat használva a tökéletességre terveztük, így a ZenFone 5 hihetetlenül gyönyörű ultra keskeny kerettel, és teljes képernyős dizájnnal rendelkezik bámulatos 90%-os kijelző-ház arányú 6,2 hüvelykes kijelzővel egy üveggel borított házban, mely olyan kicsi és kompakt mint a szabványos 5,5 hüvelykes telefonok esetében.

Intelligens kamerák

A ZenFone 5 intelligens kétkamerás rendszere a csúcsmodell Sony® IMX363 érzékelőjét használja, nagy 1.4µm pixelekkel és világos f/1.8 széles rekeszű, hat elemű lencsével, mely akár 5-ször világosabb és tisztább fotókat készít gyenge fényviszonyok mellett, és emellett drámai éjjeli HDR fotókat is lehetővé tesz. A 120° széles látószögű másodlagos kamera a szabványos okostelefon-kamerákénál kétszer szélesebb látótérrel rendelkezik a tágasabb tájképek és természetesebb csoportfotók, valamint a szűkös helyeken készülő könnyebb fotók érdekében.

Az igazán intelligens fotózásért a kamera rendszer fejlett AI algoritmusokat és nagyméretű adathalmazok elemzését foglalja magába, így a ZenFone 5 mindig fejlődik, hogy a fotókat is folyamatosan javítsa. A ZenFone 5 speciális AI funkciói igazodnak és tanulnak, és így mindig tökéletes fotókat készítve személyes élményt nyújtanak a felhasználóknak.

Intelligens teljesítmény

A ZenFone 5 szívében található a legújabb erőteljes Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform, egy fejlett 14nm 64-bites nyolcmagos system-on-a-chip (SoC) 6 GB RAM-mal, mely a Snapdragon 630 Mobile Platform-nál 40%-al nagyobb CPU teljesítményre és 10%-al nagyobb grafikus teljesítményre képes, miközben megőrzi a kiváló akkumulátoros üzemidőt.

A ZenFone 5 AI funkciók teljes készletét foglalja magába, melyeket a Snapdragon 636 Mobile Platform AI képessége hajt. Ha azonnali extra energialöketre van szükség a ZenFone 5 az ASUS AI Boost-ot alkalmazza a játékok és energiaigényes feladatokhoz mért azonnali teljesítmény-optimalizáláshoz. A szilárd megbízhatóság érdekében a ZenFone 5 négy 0,06 mm vékony karbon hűtési lapot használ, melyek hatékonyan oszlatják el a hőt és mindig megőrzik a készülék magas szintű teljesítményét.

A maximális út közbeni teljesítőképességért a ZenFone 5 az ASUS BoostMaster gyorstöltő technológiával ellátott nagy teljesítményű 3300 mAh-s akkumulátort alkalmazza. A ZenFone 5 szintén bevezeti az AI Charging-ot az akkumulátor élettartamának maximalizálása és a teljes biztonság érdekében. AI Charging a felhasználó töltési szokásainak megfigyelése által dinamikusan állítja a töltési sebességet ezzel csökkentve az akkumulátor öregedési folyamatát.

A maximális szabadság és a kiváló minőségű hívás érdekében a ZenFone 5 támogatja a dual SIM-et, és a dual VoLTE (DSDV)-képes 4G LTE SIM-eket. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét SIM active standby módban legyen, valamint mindkét SIM-en támogatja a 4G LTE alapú jobb minőségű HD hívásokat.

Teljes képernyős kijelző

Ultra vékony keretével, teljes képernyős kijelzőjével a 6,2 hüvelykes ZenFone 5 olyan kicsi, mint a legtöbb szabványos 5,5 hüvelykes telefon. A tökéletesen ergonomikus dizájn által a felhasználók többet látnak, viszont a telefon kevésbé széles és kényelmesebb tartani. A 6,2 hüvelykes Full HD+ teljes képernyős kijelző 90%-os kijelző-ház arányával és gyönyörű 2,5D ívelt üvegével teljesen magával ragadó látványélményt nyújt. A ZenFone 5 teljes képernyős kijelzője támogatja a DCI-P3 színteret, és emellett széles színskáláva rendelkezik, mely javítja a színtelítettséget a hihetetlenül élénk képreprodukció érdekében. A ZenFone 5-tel a fotók, a videók, a filmek és a játékok is sokkal jobban néznek ki, mint az előtt.
A természetes megjelenésű színekkel rendelkező és bármely környezetben jól látható optimalizált képek érdekében a ZenFone 5-öt intelligens kijelző technológiával láttuk el. Ez intelligens érzékelőket alkalmaz a kijelző színhőmérsékletének automatikus, környezeti fényhez igazodó valós idejű állításához. Smart Screen On funkcióval is rendelkezik, mely megakadályozza, hogy a képernyő kikapcsoljon, ha a készülék felismeri a felhasználó arcát, elkerülve azt a problémát, amikor a kijelző kikapcsol, miközben a felhasználó hosszabb időn keresztül a kijelző megérintése nélkül olvas.

Magával ragadó audio

A ZenFone 5 két öt mágneses sztereó hangszóróval rendelkezik, melyek mély, gazdag és kiterjedt sztereó hangot szolgáltatnak. Ezeket két intelligens erősítő hajtja, melyek maximális hangerőt biztosítanak, miközben megóvják őket a károsodástól. A ZenFone 5 nagy felbontású, akár 24-bit/192 KHz mintavételi frekvenciájú – a CD minőségnél 4x jobb – audio fájlokat is támogat. Az azonnali továbbfejlesztett hangélmény érdekében a ZenFone 5 prémium minőségű nagy felbontású audio-képes fülhallgatóval érkezik. A ZenFone 5 támogatja a DTS Headphone:X™-et a fejhallgatón keresztüli 7.1 csatornás virtuális surround hangzás és a filmezés vagy játék közbeni magával ragadó élmény érdekében.

Teljes körű intelligencia

Az AI ereje javítja a teljes ZenFone 5 felhasználói élményét, mely intelligens funkciói által egy igazán intelligens társsá válik. A telefont gyors arcfelismeréssel lehet kioldani, vagy 0,3 másodperc alatt a hátlapi ujjlenyomat érzékelővel, valamint a beépített NFC képessége lehetővé teszi a ZenFone 5 számára, hogy biztonságosan használja a Google Pay-t.

Az AI Ringtone intelligensen igazítja a csengési hangerőt a környezeti zajszinthez, így a felhasználók nem mulasztják el felvenni a telefon még a zsúfolt utcán vagy a zajos étteremben sem, az éjjeli hívások pedig nem fogják zavarni az alvókat.
A ZeniMoji a ZenFone 5 új szórakoztató funkciója – kizárólag az ASUS-nál érhető el – mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját hangjukkal, arckifejezéseikkel és fejmozdulataikkal keltsék életre az aranyos avatarokat. A különleges ZeniMoji avatarokat videó chat-ekben, live-streamekben, vagy szöveges chat-ek során lehet használni, hogy szórakoztatóbbá tegyük őket.

Az ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) a nyár elejétől szerezhető be Magyarországon.

Exit mobile version