Site icon TechAddikt

MWC 2019: a Nokia újdonságai

A Nokia négy új Androidos okostelefont jelentett be korábban az MWC 2019-en, beleértve a Nokia 9 PureView-t, ami a világ első ötkamerás rendszerét nyújtja.

A vállalat elkötelezett amellett, hogy minden felhasználó számára elérhetővé tegye a minőségi technológiát: az új Nokia telefonok annyira sokrétűek, amilyen sokféle vásárlói igényt kiszolgálnak. A Nokia 9 PureView-től a Nokia 210-ig, mely a cég legmegfizethetőbb internetkapcsolattal rendelkező készüléke, a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy az egyéni igényekre szabva is találnak elérhető Nokia telefonokat. 

Képalkotási innováció a fényképezés szerelmeseinek

a világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t ZEISS Optikával, amivel a számítástechnikai képalkotás következő generációját adja a fotózás szerelmeseinek kezébe. Minden egyes Nokia 9 PureView-val készített fotó HDR, öt kamera dolgozik együtt azért, hogy a Nokia 9 PureView fotói kiemelkedő dinamikatartománnyal és páratlan mélységélességgel váljanak egy 12 MP-es fényképpé. A fotózás szerelmeseire gondolva a Nokia 9 PureView lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW „DNG” formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően. Azt mondják, a fotózás művészetének 50%-a utómunka, a Nokia 9 PureView pedig megteremti a lehetőséget a „ragyogásra”.

A Nokia okostelefonok felhasználói élménye: csak egyre jobb és jobb lesz

Az Android One melletti elköteleződés garantálja a 3 éven keresztül havonta érkező biztonsági, és a 2 éven át érkező OS frissítéseket, így ezek a Nokia okostelefonok a legjobb Android felhasználói élményt biztosítják, ami egyre jobb és jobb lesz az idők folyamán. A legfrissebb AI innovációk és a Google Play Protect nyújtotta beépített biztonsági védelem mellett, mindegyik készülék naprakész marad. 

A vegytiszta Android rendszerrel ellátott Nokia okostelefonoknál nincsenek szükségtelen változtatások a felhasználói felületen, vagy olyan háttérben futó folyamatok, amelyek feleslegesen fogyasztanák az akkumulátort vagy lassítanák a készüléket. Annak érdekében, hogy minél nagyobb tárhely maradjon, az új telefonok limitált mennyiségű előre telepített alkalmazással érkeznek és tartalmazzák a legújabb fejlesztéseket.  

Florian Seiche, a HMD Global elnöke elmondta:

„Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk vásárlóinktól az egész portfóliónkra vonatkozóan, köszönhetően annak, ahogy az Androidot megközelítjük, hogy tiszta, biztonságos és mindig naprakész Android élményt nyújtsunk. Elköteleződésünkhöz hűen megváltoztattuk az okostelefonokkal kapcsolatos nézeteket, egy olyan élményt nyújtva, mely egyre jobb és jobb lesz. Ma ezekkel az új telefonokkal nagy lépést teszünk azzal, hogy a legfrissebb Google innovációkat kínáljuk a portfóliónk valamennyi készülékénél.”

Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős igazgatója elmondta: 

“Ma, felhasználva innovációs örökségünket merész lépést teszünk előre – a Nokia 9 PureView készülékkel a képalkotás igazán innovatív megközelítését mutatjuk be. Hiszünk abban, hogy a tapasztalat mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ezért hozzuk el élenjáró fejlesztésinket, mint a nagyszerű kialakítást, a Google legjavát, beleértve a Google Assistant nyomógombot, a pompás képalkotási és kijelzőtechnológiát, sokak számára megfizethető áron. Mindez párosul a Nokia okostelefonoktól elvárható anyaghasználattal és tartóssággal. Ígéretünkhöz híven az Androiddal, vegytiszta, biztonságos és naprakész felhasználói élményt biztosítunk, amivel a telefon az idő múlásával egyre jobb lesz.”

Pekka Rantala, a HMD Global marketing vezetője hozzá tette: 

“Egyedi márkánkkal megváltoztatjuk az emberek okostelefonokkal kapcsolatos elvárásait. A Nokia telefonoktól elvárt megbízhatóság és tartósság folyamatos biztosításán túl, vásárlóinkat a legjobb Android élménnyel örvendeztetjük meg. Két éven át érkező rendszerfrissítéseket és három éven keresztül havi biztonsági frissítéseket garantálunk, így a Nokia telefonok mindig naprakészek és folyamatosan fejlődő felhasználói élményt nyújtanak.”

Nokia 9 PureView

A Nokia 9 PureView a világ első ZEISS Optikával ellátott ötkamerás rendszerét nyújtja. Két színes szenzora a pontos, élénk színű képekért, három monokróm szenzora pedig az élességért és a részletgazdagságért felel. Az öt kamera együttes működésével tízszeres mennyiségű fényt enged be, összehasonlítva egyetlen, ugyanolyan típusú szenzor[i] kapacitásával. Minden egyes Nokia 9 PureView-val készített fotó HDR, akár 12,4 fokozattal és teljes, 12MP-es mélység térképpel. Ez azt jelenti, hogy minden egyes 12MP-es JPG kiemelkedő részletességgel bír a napfényes és a sötét területeken egyaránt. A páratlan pontosságú 12MP-es mélység térképpel minden egyes JPG gyönyörű elmosást (Bokeh) kaphat, illetve ez a megoldás teremti meg a lehetőséget arra, hogy a Google Fotókban utólagos beállíthasd a fókuszt. A Nokia 9 számos fejlett technológiával bír: a heterogén számítástechnika felhasználásával a Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobilplatform intelligensen osztja meg a képfeldolgozás feladatait a különböző technológiai magok között. A dedikált képfeldolgozó segédprocesszor révén, amely minden kamera exponálási és fehéregyensúlyát külön-külön beállítja, a készülék bepillantást enged a jövő okostelefonos fényképezési technológiájába. A Nokia 9 PureView lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW „DNG” formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően.

Nokia 4.2

A Nokia 4.2 okostelefon megfizethető áron hozza el a legújabb innovációkat. A finom kivitelezésű formatervezett üveg-dizájn és az apró szenzorszigetes kijelző mutatós külsőt kölcsönöz a telefonnak, de a készülék vékonysága ellenére helyet kapott a dupla hátoldali kamera, az AI újítások és a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ chipset, amely a legfrissebb Android 9 Pie rendszert hajtja meg. Az elsőként megjelenő Google Asszisztens gomb segítségével a Nokia 4.2 forradalmasítja azt, ahogyan kapcsolatba lépünk az okostelefonnal. Ha a felhasználónak segítségre van szüksége, legyen az útvonallal kapcsolatos kérdés, telefonhívás, zenehallgatás, vagy kérdéseire szeretne válaszokat kapni, mostantól elég egyszerűen megnyomni ezt a gombot, és a Google Asszisztens máris rendelkezésre áll. Ha a felhasználó kétszer nyomja meg a dedikált gombot, akkor a Google Asszisztens áttekintő felületére jut, melyben intelligens javaslatokkal és személyre szabott információkkal segíti a használatot, beleértve az útvonal információkat, a kifizetésre váró számlákat és bármi mást, ami szerepel a naptárban annak érdekében, hogy soha többé ne maradjon ki egy megbeszélés sem. A hosszan nyomott gomb eredményeképp a walkie-talkie üzemmód aktiválódik, itt a hosszabb kérdések tehetők fel. Ebben az üzemmódban a Google Asszisztens folyamatosan figyel, míg a felhasználó lenyomva tartja a gombot.

A Nokia 4.2 kompakt méretével, széltől-szélig terjedő, a szelfikamerának kivágott apró szenzorszigetet magába foglaló kijelzőjével, és a 8,4 mm-es vastagságával egy olyan okostelefon, amely könnyedén használható egy kézzel is.Azzal, hogy a zászlóshajóktól ismerős képalkotási funkciók (mint pl. a multikamerás képalkotó technológia) új árszinteken is elérhetők, a Nokia 4.2 dupla, mélységérzékelős hátlapi kamerája elképesztő fotókat tud készíteni. A 13 MP-es főkamerának mélységszenzorral történő kombinálásával a fényképezés új szintre lép, és nagyszerű portrék vagy tájképek készíthetők a közösségi média számára is.

Nokia 3.2

A Nokia 3.2 készülék egyesíti a kategóriájában kapható legnagyobb HD+ kijelzőt a 2-napos akkumulátor üzemidővel, amelyeket a legújabb Android 9 Pie működtet. A Nokia 3.2-nek lenyűgöző  6,26 inch-es kijelzője van, így nem okoz nehézséget kedvenc mozifilmjeid, TV műsoraid nézése.

A Nokia 3.2 Qualcomm ® Snapdragon ™ 429 mobilplatformjával gondoskodik a teljesítményről, a 3/32 GB memóriakonfigurációval kapható készülék könnyedén kezeli a feladatokat. Ez az első olyan Nokia okostelefon, ami értesítési jelzőfénnyel is rendelkezik, így minden felhasználó előre tudja majd, mikor kell feloldania a telefont és ellenőrizni a bejövő értesítéseket. 

A Google Asszisztens nyomógomb forradalmasítja az okostelefonoddal való kapcsolatba lépés módját. Az akció gomb egyszeri megnyomásával aktiválható funkció még gyorsabban segít az útvonaltervezésben, telefonhívások indításában, zenehallgatásban és akár kérdéseid megválaszolásában is. Kétszeri megnyomással áttekintheted a napi teendőidet személyre szabott javaslatokkal és információkkal vagy képet kaphatsz a legfrissebb közlekedési helyzetről, a számláidról és a naptárodban lévő legfontosabb feladataidról, azért, hogy minden időben el legyen intézve. A nyomógomb hosszabb megnyomásával aktiválható a Walkie-Takie üzemmód, ami lehetővé teszi a hosszabb kérdések feltevését és lehallgatását, miközben a Google Asszisztens hallgat téged, amíg a gombot lenyomva tartod. 

Nokia 1 Plus

A minőségi dizájnnal megalkotott Nokia 1 Plus az egyik első Android (Go verzióban) piacra dobott okostelefon. Nagyképernyős megoldásának hála minden eddiginél jobban élvezheted kedvenc alkalmazásaidat, játékaidat, valamint a legfrissebb Android Go funkciókat, köztük a Google Assistant Go-t. A Nokia 1 Plus újszerű, zászlóshajó dizájnt nyújt az ár/értéket fontosnak tartó szegmensnek.  A 3D hatású hátlapon egy csodálatos texturált nano-mintázat rajzolódik ki. Festés helyett a polikarbonát váz az anyag eredeti színével készül, így sérülés esetén nem látszik a fehér szín alatta, így egyedülálló textúrát biztosít a kifinomult megjelenéshez. A Nokia 1 Plus modellel kivételesen pénztárcabarát áron kínálunk középkategóriás képernyőméretet. 

A szenzorsziget csökkentett aránya lehetővé teszi, hogy az alkalmazásokat, vizuális tartalmakat tökéletes minőségben, nagy kijelzőn élvezhessük. A Nokia 1 Plus 5.45” hüvelykes, 18:9 arányú képernyője garantálja a jobb felhasználói élményt a böngészéshez, a kedvenc tartalmak megtekintéséhez és a játékokhoz. A 8,55 mm vékony Nokia 1 Plus kényelmes tapintást, modern, stílusos megjelenést és kényelmes használatot biztosít a globális rajongótárbornak. A Beautify segítségével a rajongók tökéletes selfie-t lőhetnek magukról: az alkalmazás korrigálja a beszűrődő természetes fényt így segít kisimítani megjelenést, hogy mindig a legjobb formájukat hozhassák.

Nokia 210

Kapcsolódj az internethez az Opera Mini böngészővel és játssz órákon keresztül a Snake-el anélkül, hogy az akkumulátor miatt aggódnod kellene. A Nokia 210 tartós, polikarbonát háza eredeti színekkel, a mindennapi használat nyomainak elfedésére lett kialakítva. Szörfölj az interneten az Opera Mini böngészővel és mindig legyél naprakész családoddal és barátaiddal a Facebookon keresztül anélkül, hogy aggódnod kelljen az akkumulátor miatt. A rajongók a Mobile Store-ból letöltött alkalmazásokkal, csengőhangokkal és háttérképekkel kedvük szerint alakíthatják a Nokia 210 készüléket.


További információ:

Boros Szimonetta

Open Communications

Email: szimonetta.boros@opencom.hu

Tel.: +36 1 239 1098

Mobil+36 30 529 14 24

Exit mobile version