Site icon TechAddikt

Samsung tippek: így csökkentsük a karácsonyi készülődés okozta stresszt

Az ünnepek közeledtével a boltok polcain sorra jelennek meg a karácsonyi díszek, finomságok, szezonális ajándéktárgyak. Samsung jótanácsok, ötletek.

A legtöbben hajlamosak vagyunk ilyenkor azt gondolni, hogy késésben vagyunk az előkészületekkel – derül ki a Karácsonyi Stressz Index (CSI) adataiból. A megkérdezettek nagyjából fele állítja, hogy feszültebb a karácsonyt megelőző időszakban, de létezik megoldás az ünnepek közeledtével fokozódó stressz csökkentésére.

A CSI index azt vizsgálja, hogy a karácsonyi időszakban hogyan változik az emberek stressz-szintje. A kutatásban résztvevők fele állítja, az előkészületek miatt stresszesebbé válik az élete az év utolsó heteiben. A legnagyobb hatású stressz-faktorok közé tartozik az idő túl gyors múlása, a menüsor összeállítása, de fejtörést okoz a tökéletes ajándék megtalálása is. Utóbbira sajnos nincs egyetemes megoldás, de a menü kialakításához, a hatékony időbeosztáshoz a konyhánkban is találhatunk segítséget.

Legyen közös élmény a bevásárlás!

Akárcsak a hétköznapokban, a karácsonyi menü alapanyagainak beszerzésekor is csak minőségi, ellenőrizhető származású termékekből válogassunk! A megvásárolt finomságokat tároljuk mindig megfelelően, hogy egészen az ünnepekig megőrizzék frissességüket és ízletesek maradjanak! Lassítsunk le, vásároljuk meg közösen a hozzávalókat, varázsoljunk családi programot a kapkodós beszerzőkörutakból! Bóklászás a termelői piacon, a csomagolásmentes boltok felfedezése vagy éppen egy hajnali kiruccanás a nagybani piacra kiváló alternatívát jelent a bevásárló központok mellett. A bevásárlás így izgalmas családi program lehet, amelynek köszönhetően biztosan a kosárba kerül majd mindenki kedvence.

Átgondolt időbeosztás a konyhában is

A karácsonyi készülődés közben minden plusz perc kincset ér. Állítsuk össze előre a menüsort és tervezzük meg, hogy melyik nap mit szeretnénk elintézni! Készítsünk listát a hozzávalókról, rendszerezzük őket a beszerzés helye szerint, és vásároljunk be időben!
Az ételek elkészítése során a Samsung Dual Cook sütője segít, hogy időnket a lehető leghatékonyabban használjuk ki. A készülék két külön sütőtérré alakítható, az alsó és felső részben párhuzamosan készíthetünk más-más hőmérsékleten és sütési idővel különféle ételeket, anélkül, hogy az illatok keverednének.

Egészséges, könnyen elkészíthető karácsonyi vacsora

Az év végi időszak megkoronázása a közös karácsonyi vacsora, ám amíg odáig eljutunk, nem feledkezhetünk meg a rendszeres és változatos melegételek készítéséről sem. Igyekezzünk olyan hozzávalókat választani, amelyek nem csak nagyon finomak, de az egészségünkre és a kedélyünkre is jó hatással vannak. Ilyen például a hal, a narancs, vagy éppen az avokádó.

A Samsung Hot Blast mikrohullámúsütővel gyorsan és könnyedén készíthetünk kifogástalan minőségű, friss és egészséges fogásokat. Az okos mikróhullámú sütő közvetlenül az ételre irányítja a forró levegőt, így jelentősen lerövidíti és optimalizálja a sütési időt, a SLIM FRY technológiának köszönhetően pedig garantáltan egészségesebbek a mikróban készült ételek.

Az év végi hetekre gyakran tekintünk sűrű, rohanós időszakként, de a jól átgondolt tervezés, a megfelelő eszközök és egy kis odafigyelés segíthet abban, hogy az év egyik legkellemesebb szakaszává varázsoljuk az ünnepi hónapokat, és azokra is jusson időnk, akikkel igazán együtt szeretnénk lenni.

Exit mobile version