Site icon TechAddikt

[TESZT] Fujitsu LIFEBOOK U939 X – ha nem elég a laptop, és tablet is kell

Rengeteg módszer létezik arra vonatkozóan, hogy legalább 2 eszközt használjunk 1 eszközként. A 2-in-1 megoldások pont ilyenek, és arra hívatottak, hogy a lehető legsokoldalúbb terméket használjuk adott helyzetben, esetben. Fujitsu LIFEBOOK U939 X teszt.

Mint ahogyan az elvárt a szegmensben, a Fujitsu LIFEBOOK U939 X sokféle felhasználási módot tud: táblagép-mód, sátor-mód, laptop mód – csak hogy a legfontosabbakat említsük. Sátor-módban remek prezentációs készséget közvetít az irodában, míg hagyományos értelemben vett táblagép módozattal például remek útitárs lehet egy hosszabb, fárasztóbb repülőúton. Notebookként pedig alapvetően minden helyzetben jól kihasználható.

Már csak azért is, mivel a Fujitsu LIFEBOOK U939 X kifejezetten kompakt és kézreálló eszköz. Mindemellett kellően letisztult, így az eleganciával sincs probléma dizájn- és kialakítás terén. Tehát ez a kettő az egyben eszköz is remek, univerzális megoldást jelent sok felhasználási területen.

A tesztelt Fujitsu LIFEBOOK U939 X egyik fő ismérve a magas szintű biztonság, amely rettentő jól jöhet olyan szituációkban, mint egy eltulajdonítás, elvesztés. PalmSecure keretrendszerrel előtelepített mindegyik LIFEBOOK U939 X, melyhez hozzátartozik a kifinomult ujjlenyomat-olvasó és a Windows Hello támogatással bíró infravörös kamera is az optimális arcfelismerésért.

Ultrakönnyű és ultravékony: a Fujitsu LIFEBOOK U939 X minden kívánalomnak megfelel, ha hordozhatóságról és praktikumról van szó. Az 1 kg körüli súly is csekély, így nyilvánvaló, hogy a táskába helyezve sem fogjuk megterhelésnek érezni hordozásnál.

Tesztelt Fujitsu LIFEBOOK U939 X kettő az egyben eszközünk a legerősebb, Intel Core i7-8665U CPU-val lett felszerelve. A processzor 1.9 GHz alapórajellel rendelkezik, de overclockkal akár 4.8 GHz is kihozható a gyári adatok szerint. Ezt nem próbáltuk ki, mert úgy gondoltuk, jelen esetben felesleges lenne, hiszen bőségesen elegendő erőtartalékot éreztünk a hardverben.

16 GB 2133 MHz LPDDR3 fedélzeti RAM-ot kapott a tesztgép, ez elegendőnek bizonyult többszálas multitasking folyamatok kezeléséhez is.

Az Intel UHD Graphics 620 (2 vagy 4 GB VRAM) könnyedebb grafikus alkalmazásokkal jól elboldogul. Tesztelésünkhöz az Adobe Lightroomját használtuk fotók utómunkájához; villámgyors számítási sebességet és olvasást-iást kaptunk. Apropó, írás-olvasás: a Fujitsu LIFEBOOK U939 X 1 TB M.2 NVMe SSD modullal lett szerelve.

Kijelző tekintetében a Fujitsu LIFEBOOK U939 X egy 13.3 col képátlós IPS LED LCD panelt kapott. A felület tükröződésmentes matt érintőképernyő, 1000:1330 cd/m2 értékkel.

Méréseink szerint a Fujitsu LIFEBOOK U939 X lítium-ion akkumulátora 10 órás üzemidőt produkált közepesen erős felhasználás mellett (Adobe Lightroom, videóstreamek, dokumentumszerkesztés).

Fujitsu LIFEBOOK U939 X specifikációk

OS: Windows 10 Pro

Kijelző: 13.3 col képátlós IPS LED LCD FHD 1920×1080 érintésérzékeny

CPU: Intel Core i7-8665U @ 1.9 GHz (overclock: akár 4.8 GHz)

GPU: Intel UHD Graphics 620

SSD: 1024 GB PCIe SSD M.2 NVMe

Aljzatok: 3.5mm kombinált audio x1, USB Type-A x2, USB 3.1 Gen1 x1, HDMI x1, USB Type-C x1

Akkumulátor: lítium-ion

Üzemidő: akár 15 óra egy töltéssel

Méretek: 309×214.8×16.9 mm

Súly: 0.99 kg

Exit mobile version