Site icon TechAddikt

Az Acer TravelMate B117 kimondottan az oktatáshoz nyújt hathatós támogatást

Nemrégiben, pár nappal ezelőtt mutatta be az Acer új TravelMate B117 notebookját, azt a kifejezetten oktatási piacra tervezett eszközt, amely igenb hatékony, és Windows 10 Pro-val lett felruházva.

Ez az első olyan notebook, amely Acer TeachSmart támogatást kapott, amely számtalan új lehetőséget jelent az osztály- és előadótermi interakciókhoz, felruházza a tanárokat különféle praktikus eszközökkel, felhőalapú kapcsolódást és egyéb hasznos lehetőségeket nyújt.

Optimálisabb út az interakcióhoz

A TravelMate B117 Acer TeachSmart eszközökkel LED beágyazást kapott a burkolatban, mely több színben is képes megmutatni magát. A diákok négy szín közül tudnak választani, mellyel tulajdonképp a státuszukat jelzik a tanár számára.

Tehát egy példa: a tanárok kérdést intéznek a hallgatókhoz, s miután ki lett választva a számukra helyes válasz, a LED-ek abban a színben fognak világítani, amelyeket a válaszokhoz hozzárendeletek. Így a tanár egyből látja majd, ki az, aki helyesen, illetve ki az, aki helytelenül válaszolt a teszt feladványára.

Előadóterem a felhőben

Az Acer TeachSmart mindezek mellett egy integrált felhőszolgáltatást is hordoz, mely kapcsolatban tartja a tanulókat a tanárral. A Microsoft OneNote megosztással Microsoft accountokkal igazán egyszerűvé válik a munkavégzés, az oktatók folyamatosan informálni tudják a diákokat, és minden a legjobb módon működhet.

Tehát az oktatók és diákok kapcsolata nem csak az osztályteremre korlátozódik, ráadásul  más, külső tanárok is bevonhatók.

Az előadótermekre szabva

A notebook kivitelezése egyértelműen annak szellemiségében történt, hogy a lehető leginkább optimális felhasználás legyen elérhető. A TravelMate B117 strapabíró, a tokozás is ennek megfelelő, jól ellenáll a leejtéseknek és ütődéseknek, úgy, hogy a súly mindössze csak 1.35 kilogramm, hozzá 22.3 milliméter vastagság társul. A zsanérok is ellenállóak, úgyhogy akár 25 ezer elfordítást is könnyedén kibír 180 fokban, valamint 60 kilogramm nyomásnak is képes ellenállni. A billentyűzet is jól bírja a gyűrődést, akár vízcseppekről, akár porról legyen szó.

Teljesítmény, amelyre az osztálynak szüksége van

Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal érkezik a termék, 11.6 col képátlóval. A TravelMate B117 Intel HD grafikát, akár 4 GB DDR3L memóriát, HDD vagy e-MMC háttértárat tartalmaz, dupla digitalis mikrofonokkal, és Acer Crystal Eye HD webkamerával megspékelve, amely persze HDR támogatást is nyújt. Mindezek mellett precíz érintőpad is elérhető, amely támogatja a Windows 10 gesztúrákat.

Erőteljes kapcsolódási opciók

A TravelMate B117 802.11ac vezetéknélküli támogatással és 2×2 MIMO kapcsolattal rendelkezik, ezáltal gyors hálózati kapcsolódás érhető el, amely akár háromszor gyorsabb lehet, mint a 802.11n esetében. A vezetékes kapcsolatért egy USB 3.0 aljzat, egy USB 2.0 aljzat, valamint egy teljes méretű HDMI port felel, HDCP támogatással.

Exit mobile version