TechAddikt Hírek Az Acer TravelMate B117 kimondottan az oktatáshoz nyújt hathatós támogatást

Az Acer TravelMate B117 kimondottan az oktatáshoz nyújt hathatós támogatást

Nemrégiben, pár nappal ezelőtt mutatta be az Acer új TravelMate B117 notebookját, azt a kifejezetten oktatási piacra tervezett eszközt, amely igenb hatékony, és Windows 10 Pro-val lett felruházva.

acer-travelmate-b117-techaddikt-2

Ez az első olyan notebook, amely Acer TeachSmart támogatást kapott, amely számtalan új lehetőséget jelent az osztály- és előadótermi interakciókhoz, felruházza a tanárokat különféle praktikus eszközökkel, felhőalapú kapcsolódást és egyéb hasznos lehetőségeket nyújt.

Optimálisabb út az interakcióhoz

A TravelMate B117 Acer TeachSmart eszközökkel LED beágyazást kapott a burkolatban, mely több színben is képes megmutatni magát. A diákok négy szín közül tudnak választani, mellyel tulajdonképp a státuszukat jelzik a tanár számára.

acer-travelmate-b117-techaddikt-4

Tehát egy példa: a tanárok kérdést intéznek a hallgatókhoz, s miután ki lett választva a számukra helyes válasz, a LED-ek abban a színben fognak világítani, amelyeket a válaszokhoz hozzárendeletek. Így a tanár egyből látja majd, ki az, aki helyesen, illetve ki az, aki helytelenül válaszolt a teszt feladványára.

Előadóterem a felhőben

Az Acer TeachSmart mindezek mellett egy integrált felhőszolgáltatást is hordoz, mely kapcsolatban tartja a tanulókat a tanárral. A Microsoft OneNote megosztással Microsoft accountokkal igazán egyszerűvé válik a munkavégzés, az oktatók folyamatosan informálni tudják a diákokat, és minden a legjobb módon működhet.

acer-travelmate-b117-techaddikt-1

Tehát az oktatók és diákok kapcsolata nem csak az osztályteremre korlátozódik, ráadásul  más, külső tanárok is bevonhatók.

Az előadótermekre szabva

A notebook kivitelezése egyértelműen annak szellemiségében történt, hogy a lehető leginkább optimális felhasználás legyen elérhető. A TravelMate B117 strapabíró, a tokozás is ennek megfelelő, jól ellenáll a leejtéseknek és ütődéseknek, úgy, hogy a súly mindössze csak 1.35 kilogramm, hozzá 22.3 milliméter vastagság társul. A zsanérok is ellenállóak, úgyhogy akár 25 ezer elfordítást is könnyedén kibír 180 fokban, valamint 60 kilogramm nyomásnak is képes ellenállni. A billentyűzet is jól bírja a gyűrődést, akár vízcseppekről, akár porról legyen szó.

Teljesítmény, amelyre az osztálynak szüksége van

Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal érkezik a termék, 11.6 col képátlóval. A TravelMate B117 Intel HD grafikát, akár 4 GB DDR3L memóriát, HDD vagy e-MMC háttértárat tartalmaz, dupla digitalis mikrofonokkal, és Acer Crystal Eye HD webkamerával megspékelve, amely persze HDR támogatást is nyújt. Mindezek mellett precíz érintőpad is elérhető, amely támogatja a Windows 10 gesztúrákat.

acer-travelmate-b117-techaddikt-3

Erőteljes kapcsolódási opciók

A TravelMate B117 802.11ac vezetéknélküli támogatással és 2×2 MIMO kapcsolattal rendelkezik, ezáltal gyors hálózati kapcsolódás érhető el, amely akár háromszor gyorsabb lehet, mint a 802.11n esetében. A vezetékes kapcsolatért egy USB 3.0 aljzat, egy USB 2.0 aljzat, valamint egy teljes méretű HDMI port felel, HDCP támogatással.