Site icon TechAddikt

Különösen izgalmas év elé néz az ASUS – megismerkedtünk néhány 2016-os újdonsággal

Megtartotta a 2016-os év hazai nyitórendezvényét az ASUS. A Budapest egyik magas színvonalú, belvárosi hotelében lebonyolított sajtóesemény fókuszában nem meglepően a 2016-os év termékújdonságok álltak.

Bár középpontban a nóvumok szerepeltek, mégis találkoztunk a felhozatalban olyan termékekkel, amelyeket már jól ismertünk korábbról, például a 2015 Q4-ben debütált ASUS ZenFone Selfie-vel. Persze leginkább a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő termékek jelentették a prezentáció magját – megmutatjuk, mire számíthatunk idén, 2016-ban az ASUS termékpalettáját tekintve. Természetesen csak nagyvonalakban, mivel a gyártó portfóliója gigantikus,  hamar belefeledkezhetnénk a bő részletezésbe.

ASUS ZenFone kínálat

Ahogyan már feljebb is említettük, az ASUS ZenFone Selfie nem kifejezetten számít új okostelefonnak a piacon, mégis száz százalékban aktuális termék. Ugyanis az ASUS nem kisebb célt tűzött maga elé, mint azt, hogy a közeljövőben még magasabb szintre fejleszti okostelefon-ágazatát, nyilván magasabbra téve a lécet a konkurenciának.

A ZenFone Selfie fő mottója a See the Perfect You, tehát a legtökéletesebb külsőnket láthatjuk viszont a fotókon – és ez nem túlzás. Az alapvetően a gyengébbik nem körében populáris eszköz elő- és hátlapi kamerája egyaránt 13 megapixeles, számtalan, konkrétan 16 fotózási mód és profil közül választhatjuk ki a leginkább megfelelőt. Kezünk alá dolgozó ZenUI felületével gyerekjáték a fotózás, konkrétan a szelfizés, ugyanis a dupla LED alapú vakuk, valamint a 0.3 másodperc alatt startrakész autofókuszos hátsó kamera már-már DSLR szintű képeket csihol pillanatok alatt. Az alkalmazott PixelMaster technológia lehetővé teszi, hogy a fotók még nagyszerűbbek és részletesebbek legyenek. Kétségkívül a Beautification mód a leginkább fontos (s itt most ismét képbe kerülnek a női felhasználók), ugyanis a telefon automatikus retusálással a lehető legtöbbet hozza ki a szelfiből, vagy épp a hátlapi kamerával készített fotóból.

Természeten az ASUS ZenFone portfólió több újdonságot is tartogat 2016-ra. A ZenFone Zoom például a világ jelenleg legvékonyabb 3x optikai zoommal felszerelt készüléke, melyhez csatlakozik az imént már megismert dupla vaku, illetve Intel Z3950 processzor felel a zökkenőmentes használatért. Ráadásként a ZenFone háromszoros zoomja 28-84 mm fókusztávolsággal bír, így igazán széles tartományban lehet fotózni ezzel az okostelefonnal.

Akinek az számít leginkább, hogy minél tovább bírja az akkumulátor, annak az ASUS ZenFone MAX okostelefon ajánlott. Ugyanis a termék 5000 mAh-s lítium-polimer akkumulátort kapott, ráadásként powerbankként is használható egy utazás során például. Mindezek révén az ASUS ZenFone MAX ideális szintre emeli a produktivitást, a 13 MP kamera ultragyors autófókusszal szintén megtalálható, vaklamint a 64bit Qualcomm Snapdragon 410 CPU bőségesen kielégíti a napi feladatvégzés igényeit.

ASUS ROG kínálat

ROG Unleashed – hirdeti a szlogen, s azért még hozzáteszi, hogy egy új érát jelent az ASUS-on belüli al-brand a játékélmény újraértelmezésében. Nos, ez így is van, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a Republic of Gamers idén 10 esztendős, ami figyelemreméltó fejlődést jelent. A prezentáció kitért arra is a témában, hogy az ASUS ROG termékei abszolút elsők a gaming területen, akár az alaplapokat, videokártyákat nézzük, de mára kétségkívül a monitorok, illetve a GTX gaming laptopok is prioritást élveznek a szegmensben.

Az ASUS ROG Switch monitorok fő jellemzője, hogy bármilyen játékra kihegyezett szituációban megállják a helyüket maradéktalanul, állíthatók minden irányban, NVIDIA G-SYNC supporttal rendelkeznek, valamint a képfrissítési ráta overclockolható is gyönyörűen.

Lesz is új, méghozzá a PG279Q és PG279AQ személyében, előbbi 2560×1440 WQHD, utóbbi 3840×2160 4K UHD felbontással kecsegtet; mindkettő IPS panellel és az NVIDIA G-SYNC technológiájával lett felruházva. Az MG28UQ 4K UHD monitora 144 Hz képfrissítést tud alapból, de 165 Hz-ig húzható, emellett 1 ms válaszidővel rendelkezik, 28 col képátlóval. A kistestvér 24 col képátlója is 4K UHD felbontást takar.

Szó esett még az Oculus Ready termékekről is, itt a desktop ROG PC-k kerültek kiemelésre: a G20CB, valamint a G11CD kifejezetten ajánlott az újgenerációs játékélmény kiteljesedéséhez.

Természetesen nincs ROG-bemutató videokártya-újdonság nélkül. Az ASUS Matrix GTX 980 Ti  szigorúan a túlhajtásra lett tervezve, ezáltal akár 18.7 százalékos többlet is kinyerhető, míg 30 százalékkal hűvösebb és háromszor csendesebb tud maradni, mint a korábbi hasonló verziók.

Minden gamer számára fontos a stabil, lagmentes hálózat. MIvel a LAN partik ideje már leáldozóban van, ezért egyre nagyobb az igény a multiban játszható játékokra, ehhez ad tökéletes hátteret az ASUS. Az RT-AC88U például a világ leggyorsabb dualband routere a gyártó állítása szerint, 5 GHz-en akár 2167 Mbps adatátviteli sebesség is elérhető az előző generáció 1734 Mbps értékéhez képest (1.25x). 2.4 Ghz-en pedig kereken 1000 Mbps lehet a sebesség, a korábbi 600-hoz képest (1.67x).

Exkluzív antenna struktúrával, hardveres gyorsítással (1.4 GHz CPU) felszerelt router az ASUS RT-AC88U, amely a világon először jelent olyan megoldást, mely játékgyorsítást alkalmaz, jelen esetben a sávszélre nézve.

2016-ban számos alaplap is napvilágot lát majd az ASUS ROG berkein belül, ATX és mini-ITX formátumokban. Mindegyik termék megerősített kialakítással érkezik majd, a korábbiakhoz képest átlag kétszer olyan magas minőséggel, mint amit eddig megszokhattunk és szerettünk. A MAXIMUS VIII IMPACT Impact Power III az első olyan mini-ITX szabványú ROG lap, amely U.2 (x4 PCIe) támogatást kapott, míg a SupremeFX Impact III dedikált hangkártyával, 2×2 802.11ac Wi-Fi kapcsolódással (MU-MIMO) rendelkezik.

Mindehhez jól társítható színösszeállítások – mert ez is fontos ugyebár egy gamer életében – tartoznak, kiváló hűtéssel, a legjobb gaming hangzással, 5 utas autotunning optimaluzálási lehetőséggel, és a legjobb védelemmel prémium alapanyagokból.

Az ASUS a Windows 10-et részesíti előnyben

Ugyanúgy, ahogy mindenki más is, ha PC-s platformról szól a fáma.

E téma kapcsán csak néhány mondat hangzott el, szóba került az Xbox-PC integráció is, valamint a kifejezett PC-s DirectX 12 támogatottság, amely révén a játékélmény még inkább realisztikusabb lesz.

Vissza  ROG-gyökerekhez

Folytatja a tradíciót az ASUS: a tavalyi ROG G751 méltó utódja is megérkezik hamarosan, ez lesz a ROG G752 nem meglepő módon. A kifejezetten játékra tervezett laptop megkapta világelsőként a Mobile 3D Vapor Chamber Cooling System-et, egy olyan hűtésrendszert, amely kifejezetten a maratoni játékmenetekre lett kifejlesztve.

Így a gamer hosszúra nyújtott megmérettetéseket vezényelhet le úgy, hogy a hardver semmiféle károsodásnak nincs kitéve a túlmegedés okozta kellemetlenségek miatt, mert hogy olyanok nem létezhetnek többé.

A kialakítás követi a bevált trendet, vörös tónusú billentyűzet-háttérvilágítással, kiemelt WASD gombokkal tesz a játékos lelkületűek kedvéért. Az optimális teljesítményt a hatodik generációs Intel Skylake Core i7 processzorok garantálják, ráadásként akár 64 GB RAM is telepíthető.

Az extrém kategóriás gamerekre (milyen is lehet az?) gondolt az ASUS, amikor kifejlesztette vízhűtéses gaming notebookját, a ROG GX700-at. A termékből is rendelkezésre állt egy próbadarab a sajtóeseményen, így természetesen azt is meg tudtuk vizslatni testközelből – itt el is mondható rögtön, hogy az eszköz teljes mértékben tudja hozni nem meglepően az asztali gépek teljesítményét.

Igaz, kompromisszumokat kell kötni azért, hiszen ha úton vagyunk, nehézkes lenne a vízhűtés eléggé tekintélyes mérettel bíró kiegészítőjét magunkkal hurcolni, de így sincs probléma, hiszen az erőteljes hűtés közbeiktatása nélkül is marad bőséges erőtartalék a teljesítményhez. Alapvetően egyébként a vízhűtés leginkább a túlhajtáshoz szükséges, és nem úgy kell elképzelni, hogy különféle hőcsövek hálózzák be a nyákot, hanem a hővezető panelek kapnak központilag a hűtésből, melyek körbeölelik a processzort, a RAM-ot, illetve a GPU-t is.

Mindenesetre meggyőző túlhajtási értékek érhetőek el, az alaphangon is brutális teljesítmény akár 43 százalékkal növelhető az integrált NVIDIA GTX 980 grafikus lapka esetében, míg az Intel által szállított K-SKU CPU 48 százalékkal hajtható túl az alapállapothoz mérten. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, kap egy kis kakakót a memória is, itt 31 százalékos többletről beszélhetünk.

Az ASUS ROG GX700 túl azon, hogy hathatós vízhűtést kapott, valós 4K UHD játékélményt ígér, melyet 17 colos, IPS paneles megjelenítőjén juttatja el a felhasználóhoz. Egyébként a notebook NVIDIA GTX 980 grafikus kártyája használja természetesen a G-SYNC technológiáját is.

Tulajdonképp az ASUS évnyitó, első negyedéves sajtótájékoztatója leginkább a közeli jövőben megjelenő termékpalettára koncentrált, úgyhogy egyértelműen borítékolható, hogy még rengeteg plusz újdonság fog érkezni 2016-ban, melyekről természetesen folyamatosan beszámolunk a Techaddikt.hu hasábjain.

Még több fotó: TechAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte
Exit mobile version