TechAddikt Hírek Különösen izgalmas év elé néz az ASUS – megismerkedtünk néhány 2016-os újdonsággal

Különösen izgalmas év elé néz az ASUS – megismerkedtünk néhány 2016-os újdonsággal

Megtartotta a 2016-os év hazai nyitórendezvényét az ASUS. A Budapest egyik magas színvonalú, belvárosi hotelében lebonyolított sajtóesemény fókuszában nem meglepően a 2016-os év termékújdonságok álltak.

asus-sajtoesemeny-2016-q1-felhozatal-techaddikt

Bár középpontban a nóvumok szerepeltek, mégis találkoztunk a felhozatalban olyan termékekkel, amelyeket már jól ismertünk korábbról, például a 2015 Q4-ben debütált ASUS ZenFone Selfie-vel. Persze leginkább a hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő termékek jelentették a prezentáció magját – megmutatjuk, mire számíthatunk idén, 2016-ban az ASUS termékpalettáját tekintve. Természetesen csak nagyvonalakban, mivel a gyártó portfóliója gigantikus,  hamar belefeledkezhetnénk a bő részletezésbe.

asus-notebook-portfolio-2016-q1-sajtoesemeny-techaddikt

ASUS ZenFone kínálat

Ahogyan már feljebb is említettük, az ASUS ZenFone Selfie nem kifejezetten számít új okostelefonnak a piacon, mégis száz százalékban aktuális termék. Ugyanis az ASUS nem kisebb célt tűzött maga elé, mint azt, hogy a közeljövőben még magasabb szintre fejleszti okostelefon-ágazatát, nyilván magasabbra téve a lécet a konkurenciának.

asus-zenfone-selfie-specs-techaddikt

A ZenFone Selfie fő mottója a See the Perfect You, tehát a legtökéletesebb külsőnket láthatjuk viszont a fotókon – és ez nem túlzás. Az alapvetően a gyengébbik nem körében populáris eszköz elő- és hátlapi kamerája egyaránt 13 megapixeles, számtalan, konkrétan 16 fotózási mód és profil közül választhatjuk ki a leginkább megfelelőt. Kezünk alá dolgozó ZenUI felületével gyerekjáték a fotózás, konkrétan a szelfizés, ugyanis a dupla LED alapú vakuk, valamint a 0.3 másodperc alatt startrakész autofókuszos hátsó kamera már-már DSLR szintű képeket csihol pillanatok alatt. Az alkalmazott PixelMaster technológia lehetővé teszi, hogy a fotók még nagyszerűbbek és részletesebbek legyenek. Kétségkívül a Beautification mód a leginkább fontos (s itt most ismét képbe kerülnek a női felhasználók), ugyanis a telefon automatikus retusálással a lehető legtöbbet hozza ki a szelfiből, vagy épp a hátlapi kamerával készített fotóból.

asus-zenfone-zoom-specs-techaddikt-2016

Természeten az ASUS ZenFone portfólió több újdonságot is tartogat 2016-ra. A ZenFone Zoom például a világ jelenleg legvékonyabb 3x optikai zoommal felszerelt készüléke, melyhez csatlakozik az imént már megismert dupla vaku, illetve Intel Z3950 processzor felel a zökkenőmentes használatért. Ráadásként a ZenFone háromszoros zoomja 28-84 mm fókusztávolsággal bír, így igazán széles tartományban lehet fotózni ezzel az okostelefonnal.

asus-sajtoesemeny-2016-q1-techaddikt

Akinek az számít leginkább, hogy minél tovább bírja az akkumulátor, annak az ASUS ZenFone MAX okostelefon ajánlott. Ugyanis a termék 5000 mAh-s lítium-polimer akkumulátort kapott, ráadásként powerbankként is használható egy utazás során például. Mindezek révén az ASUS ZenFone MAX ideális szintre emeli a produktivitást, a 13 MP kamera ultragyors autófókusszal szintén megtalálható, vaklamint a 64bit Qualcomm Snapdragon 410 CPU bőségesen kielégíti a napi feladatvégzés igényeit.

ASUS ROG kínálat

ROG Unleashed – hirdeti a szlogen, s azért még hozzáteszi, hogy egy új érát jelent az ASUS-on belüli al-brand a játékélmény újraértelmezésében. Nos, ez így is van, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a Republic of Gamers idén 10 esztendős, ami figyelemreméltó fejlődést jelent. A prezentáció kitért arra is a témában, hogy az ASUS ROG termékei abszolút elsők a gaming területen, akár az alaplapokat, videokártyákat nézzük, de mára kétségkívül a monitorok, illetve a GTX gaming laptopok is prioritást élveznek a szegmensben.

asus-rog-unleashed-techaddikt

Az ASUS ROG Switch monitorok fő jellemzője, hogy bármilyen játékra kihegyezett szituációban megállják a helyüket maradéktalanul, állíthatók minden irányban, NVIDIA G-SYNC supporttal rendelkeznek, valamint a képfrissítési ráta overclockolható is gyönyörűen.

asus-rog-swift-monitorok-pg279q-pg27aqtechaddikt

Lesz is új, méghozzá a PG279Q és PG279AQ személyében, előbbi 2560×1440 WQHD, utóbbi 3840×2160 4K UHD felbontással kecsegtet; mindkettő IPS panellel és az NVIDIA G-SYNC technológiájával lett felruházva. Az MG28UQ 4K UHD monitora 144 Hz képfrissítést tud alapból, de 165 Hz-ig húzható, emellett 1 ms válaszidővel rendelkezik, 28 col képátlóval. A kistestvér 24 col képátlója is 4K UHD felbontást takar.

Szó esett még az Oculus Ready termékekről is, itt a desktop ROG PC-k kerültek kiemelésre: a G20CB, valamint a G11CD kifejezetten ajánlott az újgenerációs játékélmény kiteljesedéséhez.

asus-rog-asztali-gepek-google-oculus-techaddikt-2016

Természetesen nincs ROG-bemutató videokártya-újdonság nélkül. Az ASUS Matrix GTX 980 Ti  szigorúan a túlhajtásra lett tervezve, ezáltal akár 18.7 százalékos többlet is kinyerhető, míg 30 százalékkal hűvösebb és háromszor csendesebb tud maradni, mint a korábbi hasonló verziók.

asus-sajtoesemeny-2016-q1-videokartya-alaplap-techaddikt

Minden gamer számára fontos a stabil, lagmentes hálózat. MIvel a LAN partik ideje már leáldozóban van, ezért egyre nagyobb az igény a multiban játszható játékokra, ehhez ad tökéletes hátteret az ASUS. Az RT-AC88U például a világ leggyorsabb dualband routere a gyártó állítása szerint, 5 GHz-en akár 2167 Mbps adatátviteli sebesség is elérhető az előző generáció 1734 Mbps értékéhez képest (1.25x). 2.4 Ghz-en pedig kereken 1000 Mbps lehet a sebesség, a korábbi 600-hoz képest (1.67x).

asus-rt-ac-88u-router-techaddikt

Exkluzív antenna struktúrával, hardveres gyorsítással (1.4 GHz CPU) felszerelt router az ASUS RT-AC88U, amely a világon először jelent olyan megoldást, mely játékgyorsítást alkalmaz, jelen esetben a sávszélre nézve.

asus-rog-matrix-gtx-980ti-videokartya-techaddikt

2016-ban számos alaplap is napvilágot lát majd az ASUS ROG berkein belül, ATX és mini-ITX formátumokban. Mindegyik termék megerősített kialakítással érkezik majd, a korábbiakhoz képest átlag kétszer olyan magas minőséggel, mint amit eddig megszokhattunk és szerettünk. A MAXIMUS VIII IMPACT Impact Power III az első olyan mini-ITX szabványú ROG lap, amely U.2 (x4 PCIe) támogatást kapott, míg a SupremeFX Impact III dedikált hangkártyával, 2×2 802.11ac Wi-Fi kapcsolódással (MU-MIMO) rendelkezik.

asus-rog-alaplapok-maximus-viii-techaddikt

Mindehhez jól társítható színösszeállítások – mert ez is fontos ugyebár egy gamer életében – tartoznak, kiváló hűtéssel, a legjobb gaming hangzással, 5 utas autotunning optimaluzálási lehetőséggel, és a legjobb védelemmel prémium alapanyagokból.

Az ASUS a Windows 10-et részesíti előnyben

Ugyanúgy, ahogy mindenki más is, ha PC-s platformról szól a fáma.

asus-windows10-directx12-techaddikt

E téma kapcsán csak néhány mondat hangzott el, szóba került az Xbox-PC integráció is, valamint a kifejezett PC-s DirectX 12 támogatottság, amely révén a játékélmény még inkább realisztikusabb lesz.

Vissza  ROG-gyökerekhez

Folytatja a tradíciót az ASUS: a tavalyi ROG G751 méltó utódja is megérkezik hamarosan, ez lesz a ROG G752 nem meglepő módon. A kifejezetten játékra tervezett laptop megkapta világelsőként a Mobile 3D Vapor Chamber Cooling System-et, egy olyan hűtésrendszert, amely kifejezetten a maratoni játékmenetekre lett kifejlesztve.

asus-rog-g752-techaddikt

Így a gamer hosszúra nyújtott megmérettetéseket vezényelhet le úgy, hogy a hardver semmiféle károsodásnak nincs kitéve a túlmegedés okozta kellemetlenségek miatt, mert hogy olyanok nem létezhetnek többé.

asus-rog-g752-billentyuzet-techaddikt

A kialakítás követi a bevált trendet, vörös tónusú billentyűzet-háttérvilágítással, kiemelt WASD gombokkal tesz a játékos lelkületűek kedvéért. Az optimális teljesítményt a hatodik generációs Intel Skylake Core i7 processzorok garantálják, ráadásként akár 64 GB RAM is telepíthető.

asus-sajtoesemeny-2016-q1-techaddikt-5

Az extrém kategóriás gamerekre (milyen is lehet az?) gondolt az ASUS, amikor kifejlesztette vízhűtéses gaming notebookját, a ROG GX700-at. A termékből is rendelkezésre állt egy próbadarab a sajtóeseményen, így természetesen azt is meg tudtuk vizslatni testközelből – itt el is mondható rögtön, hogy az eszköz teljes mértékben tudja hozni nem meglepően az asztali gépek teljesítményét.

asus-rog-gx700-statisztika-techaddikt

Igaz, kompromisszumokat kell kötni azért, hiszen ha úton vagyunk, nehézkes lenne a vízhűtés eléggé tekintélyes mérettel bíró kiegészítőjét magunkkal hurcolni, de így sincs probléma, hiszen az erőteljes hűtés közbeiktatása nélkül is marad bőséges erőtartalék a teljesítményhez. Alapvetően egyébként a vízhűtés leginkább a túlhajtáshoz szükséges, és nem úgy kell elképzelni, hogy különféle hőcsövek hálózzák be a nyákot, hanem a hővezető panelek kapnak központilag a hűtésből, melyek körbeölelik a processzort, a RAM-ot, illetve a GPU-t is.

asus-rog-gx700-vizhutes-sajtoesemeny-q1-techaddikt

Mindenesetre meggyőző túlhajtási értékek érhetőek el, az alaphangon is brutális teljesítmény akár 43 százalékkal növelhető az integrált NVIDIA GTX 980 grafikus lapka esetében, míg az Intel által szállított K-SKU CPU 48 százalékkal hajtható túl az alapállapothoz mérten. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, kap egy kis kakakót a memória is, itt 31 százalékos többletről beszélhetünk.

asus-rog-gx700-sajtoesemeny-techaddikt

Az ASUS ROG GX700 túl azon, hogy hathatós vízhűtést kapott, valós 4K UHD játékélményt ígér, melyet 17 colos, IPS paneles megjelenítőjén juttatja el a felhasználóhoz. Egyébként a notebook NVIDIA GTX 980 grafikus kártyája használja természetesen a G-SYNC technológiáját is.

asus-rog-gx700-techaddikt

Tulajdonképp az ASUS évnyitó, első negyedéves sajtótájékoztatója leginkább a közeli jövőben megjelenő termékpalettára koncentrált, úgyhogy egyértelműen borítékolható, hogy még rengeteg plusz újdonság fog érkezni 2016-ban, melyekről természetesen folyamatosan beszámolunk a Techaddikt.hu hasábjain.

asus-rog-10-eves-techaddikt

Még több fotó: TechAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte