Site icon TechAddikt

Maradandó zenei élmény az Intel és Lady Gaga tolmácsolásában az 58. Grammy díjátadón

Hétfőn este tartották az 58. Grammy gálát, melyen az Intel és a hatszoros Grammy díjas és Oscar-jelölt Lady Gaga közös együttműködéséből az énekesnő egy nem mindennapi előadást vitt a színpadra, amely egyúttal egy zenészlegenda előtti tiszteletadás is volt.

A zenei életben különlegeset képviselő énekesnő előadásában az Intel innovatív technológiáját használta. Az előadás bemutatta, hogy a technológia hogyan képes még többet adni, felvértezve egy előadóművészt azzal, hogy olyan színpadi élményt nyújtson, ami egyedülálló és élő jellegéből fakadóan megismételhetetlen.

„Szeretek olyan projekteket létrehozni, melyben a technológiát és a művészeteket vegyítjük erőteljes élményekkel” – mondta Lady Gaga. „Az Intellel való együttműködés egészen más volt, mint bármi más, amit eddig csináltam. Rengeteg különleges technológiát bocsátottak a rendelkezésemre, amikkel bátran kísérletezhettem.”

Az Intel technológiájának segítségével Lady Gaga víziója életre kelt, melyben az énekesnő egy zenész legenda élete és művészete előtt kívánt tisztelegni. A show alatt a lebilincselő vizuális és interaktív tartalom folyamatosan élőben “reagált” Lady Gaga összes mozdulatára és utasítására. Ez ilyen hatalmas rizikót vállalva az élő előadás alatt annak érdekében, hogy a művész egy újfajta dimenzióban fejezhesse ki önmagát.

Lady Gaga kreatív gárdája és az Intel technológiai szakemberei specializált Intel hardvek felhasználva (Intel® Xeon®, Intel® Core™ and Pentium® processszorok) felhasznásával biztosították, hogy a koreográfia fény-, hang-, és projektorrendszerének valós időben reagálhasson az énekesnő mozdulataira.

A külön erre az előadásra kialakított technológia az alábbiakból megoldásokat vonultatta fel:

„Az Intelnek az a célja, hogy létrehozza és megossza azokat a lenyűgöző élményeket, melyeket az általunk kifejlesztett technológia biztosít” – mondta Steve Fund, az Intel alelnöke és marketing igazgatója. „Ez az előadás új utat jelöl ki a zenei élmények területén és mérföldkő is egyben az Intel és a Grammy-díjátadó számára.”

„A Grammy díjátadó és az Intel partnersége tökéletes találkozás, hiszen manapság a zene és a technológia egyre inkább összefonódik” – mondta Evan Greene a The Recording Academy marketing igazgatója. „Lady Gaga különleges előadása a gálán bebizonyította, hogy az Intel az élő zenei produkciót olyan szintre képes emelni, melyről korábban nem is gondoltuk, hogy lehetséges.”

Exit mobile version