Site icon TechAddikt

PlayBox: megmutatjuk, milyen a PlayStation 4-Xbox One laptop konzol

Biztosan sokan eljátszottatok már azzal a gondolattal, milyen lenne, hogyha a Microsoft és a Sony összefogna és külön PS4 és Xbox One konzolok helyett egyetlenegy lenne, amelyben minden játék megtalálható?

Sajnos ennek tényleg minimális az esélye. Ugyanakkor van egy fanatikus fickó, aki ezt mégis meg tudta oldani! A találmányát PlayBox-nak hívják!


A PlayBox konkrétan egy 22”-es laptop, amelyik a PlayStation 4-et Xbox One-t egyetlen laptop konzolban egyesíti. Ed Zarick, a zseniális mérnök, aki önerőből tanulta meg az ismereteit, már korábban is gyártott laptopokat a konzolokból, most viszont hatalmas bravúrral egyesítette kettőt az egyben!

Nem tudsz választani az inFamous: Second Son és a Sunset Overdrive között? Ha PlayBox-od van, már nem is kell, ráadásul még hordozható is a cucc! A találmányát az Xbox Duo alapján dolgozta ki, amelyben Xbox 360-ast és Xbox One egyesített.


„A PS4 a baloldalon található, az Xbox One pedig a jobboldalon.” – magyarázta Zarick a blogposztjában. „Bár az egész cuccot csak egyetlen tápkábel áramosítja, viszont csak egyetlen gépet lehet egyszerre bekapcsolni.” – tette még hozzá.

„A rendszer rengeteg munkámba került, hogy állandóan újra- és újrakonfigurálva minden beleférjen és tökéletesen passzoljon, de még így is kellett kompromisszumokat hozni, hogy a rendszer működjön. Például lehetetlen volt az Xbox One USB portjait a dobozon kívülre rakni.”

Ugyanakkor a gép mindkét alegység számára nyújt Ethernetet (a WiFi is működik rajtuk) és HDMI kimenet is van mindkettőhöz.
A gép hátulján van egy piros gomb, amely a két konzol között váltogatja az áramot, illetve az okos HDMI kapcsoló a gépek között automatikusan váltja a jelet.

Tetszik a cucc? Szeretnél egy ilyet? Kell? Nos, van egy rossz hírem, Zarick a PlayStation 4 és Xbox laptopjaival ellentétben ezt a gépet nem hozta nagykereskedelembe, ezt is csak egyedi megrendelésre gyártotta le.

Forrás: PS4Pro.eu / Herpai Gergely

Exit mobile version