TechAddikt Hardver Konzol PlayBox: megmutatjuk, milyen a PlayStation 4-Xbox One laptop konzol

PlayBox: megmutatjuk, milyen a PlayStation 4-Xbox One laptop konzol

Biztosan sokan eljátszottatok már azzal a gondolattal, milyen lenne, hogyha a Microsoft és a Sony összefogna és külön PS4 és Xbox One konzolok helyett egyetlenegy lenne, amelyben minden játék megtalálható?

playbox_ps4_xboxone_techaddikt

Sajnos ennek tényleg minimális az esélye. Ugyanakkor van egy fanatikus fickó, aki ezt mégis meg tudta oldani! A találmányát PlayBox-nak hívják!

ps4pro.eu_playbox_2
A PlayBox konkrétan egy 22”-es laptop, amelyik a PlayStation 4-et Xbox One-t egyetlen laptop konzolban egyesíti. Ed Zarick, a zseniális mérnök, aki önerőből tanulta meg az ismereteit, már korábban is gyártott laptopokat a konzolokból, most viszont hatalmas bravúrral egyesítette kettőt az egyben!

Nem tudsz választani az inFamous: Second Son és a Sunset Overdrive között? Ha PlayBox-od van, már nem is kell, ráadásul még hordozható is a cucc! A találmányát az Xbox Duo alapján dolgozta ki, amelyben Xbox 360-ast és Xbox One egyesített.

ps4pro.eu_playbox_4
„A PS4 a baloldalon található, az Xbox One pedig a jobboldalon.” – magyarázta Zarick a blogposztjában. „Bár az egész cuccot csak egyetlen tápkábel áramosítja, viszont csak egyetlen gépet lehet egyszerre bekapcsolni.” – tette még hozzá.

„A rendszer rengeteg munkámba került, hogy állandóan újra- és újrakonfigurálva minden beleférjen és tökéletesen passzoljon, de még így is kellett kompromisszumokat hozni, hogy a rendszer működjön. Például lehetetlen volt az Xbox One USB portjait a dobozon kívülre rakni.”

ps4pro.eu_playbox_6

Ugyanakkor a gép mindkét alegység számára nyújt Ethernetet (a WiFi is működik rajtuk) és HDMI kimenet is van mindkettőhöz.
A gép hátulján van egy piros gomb, amely a két konzol között váltogatja az áramot, illetve az okos HDMI kapcsoló a gépek között automatikusan váltja a jelet.

Tetszik a cucc? Szeretnél egy ilyet? Kell? Nos, van egy rossz hírem, Zarick a PlayStation 4 és Xbox laptopjaival ellentétben ezt a gépet nem hozta nagykereskedelembe, ezt is csak egyedi megrendelésre gyártotta le.

Forrás: PS4Pro.eu / Herpai Gergely