Site icon TechAddikt

X170 és X150 sorozatú alaplapok a GIGABYTE újdonságai közt

A GIGABYTE bejelentette új, X170 és X150 sorozatú alapjait, Intel C236 és C232 lapkakészletekre építve. A lapok támogatják az új Intel Xeon E3-1200 v5 processzorokat, illetve az ECC DDR4 memóriákat is, valamint kompatibilisek az Intel hatodik generációs  i3, Pentium és Celeron processzoraival is.

Ezek az asztali gépbe szánt alaplapok tehát Xeon processzor támogatással is rendelkeznek, ez mindazon felhasználóknak kedvez, akik professzionális megoldásokat keresnek fotózáshoz, tervezéshez, video streameléshez, és egyebekhez.

„Bízunk abban, hogy a GIGABYTE X170 és X150 alaplapjai ténylegesen megfelelnek majd az igényeknek, mivel kitűnően kombinálják a teljesítményt, a stabilitást és a tartósságot” – mondta Henry Kao, a GIGABYTE alaplap-részlegének első embere.

Intel Xeon E3-1200 v5 támogatás Intel C230 lapkakészlettel

Az újgenerációs Xeon processzorok 14nm technológiával készülnek és az új Skylake mikroarchitektúrára épülnek. Talán a legfontosabb tulajdonságuk, hogy remekül kihasználják a DDR4 memória technológia által adott lehetőségeket, mely szignifikáns memória sebességet és több potenciált hordoz – akár 64 GB kapacitással 2133 MHz-en. Mindezel mellé az Intel C230 lapkakészlete fejlett kezelhetőséget, masszív I/O sávszélességet és processzorkezelést tesz lehetővé.

ECC memóriák

A GIGABYTE X170-Extreme ECC, X-150-PRO ECC és X150M-PRO ECC megjelenésével a felhasználók még stabilabb memóriakezelést kapnak. Az ECC technológia jól korrigál, és segít megelőzni a nemkívánatos rendszerösszeomlásokat.

Még több lehetőség

A termékek a legjobb kapcsolódásra és bővíthetőségre lettek tervezve, segítségül hívva az új X170 és X150 munkaállomás-szintű alaplapok teljesítményét, 128 GB/s folyamatos sávszélt garantálva: ezáltal a videokártyák teljesítménye maximálisan kiaknázhatóvá válik, nem beszélve a CPU-t terhelő applikációkról.

A legújabb csatolófelületek

A GIGABYTE X170 és X150 alaplapjai az Intel legújabb USB 3.1 csatolójával lettek felszerelve, emellett az USB Type-C és Standard-A aljzat is fellelhető. A felület akár 100 Gb/s adatátvitelre is képes lehet, ugyanakkor visszafelé is kompatibilis az USB 2.0 szabvénnyal

A GIBAYTE új terméke fel lettek szerelve PCI-E támogatással az SSD eszközök irányába, így még sokoldalúbb a felhasználási ráta. Ezzel elérhetővé válik a felhasználóknak a jelenleg leggyorsabb háttértároló kezelés.

Lagmentes hálózat

Az X170-Extreme alaplapo Killer E2400 Gigabit Ethernet vezérlővel vannak felszerelve, ez egy kiemelkedően gyors és erőteljes kiegészítő, stabil, gyors sebességet garantálva. Így a játékélmény, illetve minden olyan terület, amely gyors és stabil kapcsolatot igényel,  maradéktalanul áll rendelkezésre.

Exit mobile version