TechAddikt Hardver Gigabyte X170 és X150 sorozatú alaplapok a GIGABYTE újdonságai közt

X170 és X150 sorozatú alaplapok a GIGABYTE újdonságai közt

A GIGABYTE bejelentette új, X170 és X150 sorozatú alapjait, Intel C236 és C232 lapkakészletekre építve. A lapok támogatják az új Intel Xeon E3-1200 v5 processzorokat, illetve az ECC DDR4 memóriákat is, valamint kompatibilisek az Intel hatodik generációs  i3, Pentium és Celeron processzoraival is.

gigabyte-x170-x150-alaplap-techaddikt

Ezek az asztali gépbe szánt alaplapok tehát Xeon processzor támogatással is rendelkeznek, ez mindazon felhasználóknak kedvez, akik professzionális megoldásokat keresnek fotózáshoz, tervezéshez, video streameléshez, és egyebekhez.

„Bízunk abban, hogy a GIGABYTE X170 és X150 alaplapjai ténylegesen megfelelnek majd az igényeknek, mivel kitűnően kombinálják a teljesítményt, a stabilitást és a tartósságot” – mondta Henry Kao, a GIGABYTE alaplap-részlegének első embere.

Intel Xeon E3-1200 v5 támogatás Intel C230 lapkakészlettel

Az újgenerációs Xeon processzorok 14nm technológiával készülnek és az új Skylake mikroarchitektúrára épülnek. Talán a legfontosabb tulajdonságuk, hogy remekül kihasználják a DDR4 memória technológia által adott lehetőségeket, mely szignifikáns memória sebességet és több potenciált hordoz – akár 64 GB kapacitással 2133 MHz-en. Mindezel mellé az Intel C230 lapkakészlete fejlett kezelhetőséget, masszív I/O sávszélességet és processzorkezelést tesz lehetővé.

ECC memóriák

A GIGABYTE X170-Extreme ECC, X-150-PRO ECC és X150M-PRO ECC megjelenésével a felhasználók még stabilabb memóriakezelést kapnak. Az ECC technológia jól korrigál, és segít megelőzni a nemkívánatos rendszerösszeomlásokat.

Még több lehetőség

A termékek a legjobb kapcsolódásra és bővíthetőségre lettek tervezve, segítségül hívva az új X170 és X150 munkaállomás-szintű alaplapok teljesítményét, 128 GB/s folyamatos sávszélt garantálva: ezáltal a videokártyák teljesítménye maximálisan kiaknázhatóvá válik, nem beszélve a CPU-t terhelő applikációkról.

A legújabb csatolófelületek

A GIGABYTE X170 és X150 alaplapjai az Intel legújabb USB 3.1 csatolójával lettek felszerelve, emellett az USB Type-C és Standard-A aljzat is fellelhető. A felület akár 100 Gb/s adatátvitelre is képes lehet, ugyanakkor visszafelé is kompatibilis az USB 2.0 szabvénnyal

A GIBAYTE új terméke fel lettek szerelve PCI-E támogatással az SSD eszközök irányába, így még sokoldalúbb a felhasználási ráta. Ezzel elérhetővé válik a felhasználóknak a jelenleg leggyorsabb háttértároló kezelés.

Lagmentes hálózat

Az X170-Extreme alaplapo Killer E2400 Gigabit Ethernet vezérlővel vannak felszerelve, ez egy kiemelkedően gyors és erőteljes kiegészítő, stabil, gyors sebességet garantálva. Így a játékélmény, illetve minden olyan terület, amely gyors és stabil kapcsolatot igényel,  maradéktalanul áll rendelkezésre.