TechAddikt Hardver AOC Az AOC négy professzionális QHD és 4K képernyőt jelent be intelligens USB-C...

Az AOC négy professzionális QHD és 4K képernyőt jelent be intelligens USB-C csatla p2koztathatósággal

Az AOC négy új, 27 hüvelykes (68,6 cm) és 32 hüvelykes (80 cm) méretű képernyővel bővíti professzionális P2 üzleti monitorcsaládját.

Az új monitorok mindegyike USB-C csatlakozást alkalmaz, így egyetlen kábellel csatlakoztatható a laptopokhoz, táblagépekhez és mobileszközökhöz és egyszerre továbbít videojelet, tápellátást és adatokat a csatlakoztatott SSD vagy merevlemezekre. A több alkalmazás együttes megjelenítéséhez nagyobb felbontást igénylő üzleti felhasználóknak szánt 32 hüvelykes U32P2CA és a 27 hüvelykes U27P2CA ultra-éles 4K felbontású (3840 x 2160), míg a 32 hüvelykes Q32P2CA és a 27 hüvelykes Q27P2CA natív felbontása QHD (2560 x 1440).


Az AOC USB-C csatlakozással ellátott P2 képernyői: UHD vagy QHD felbontás, intelligens és funkcionális dizájn, ergonomikus lábazat

Ma a munkahelynek rugalmasabbnak kell lennie, mint valaha. Számos professzionális felhasználó már hozzászokott ahhoz, hogy laptopjával szinte bárhonnan dolgozhat. A legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy a munka egy kis laptop képernyőn nem olyan hatékony, mint egy nagy képernyőn. A nagyméretű panelek és a nagy felbontások által elért termelékenységnövekedés óriási, mivel a felhasználók több ablakot nyithatnak meg és több feladatot végezhetnek egyszerre. A laptop képernyőkkel ellentétben az állítható magasságú monitorral ellátott ergonomikus íróasztalon való munkavégzés egészségesebb és kényelmesebb munkakörnyezetet eredményez, ami legalább ennyire fontos.

Az AOC P2 professzionális üzleti monitorcsaládja főként IPS vagy VA paneleket, állítható magasságú lábazatokat és elegáns, 3 oldalon keret nélküli vagy keskeny keretű kialakításokat kínál a jövő (otthoni) irodái számára. A P2 termékcsalád jelenleg két USB-C-vel felszerelt IPS modellt kínál: a 24 hüvelykes 24P2C és a 27 hüvelykes 27P2C modellt Full HD felbontással. Az AOC most négy új terméket kínál, amelyek révén nagy felbontású (QHD és UHD) és nagyméretű (27 hüvelyk és 32 hüvelyk) kijelzőkkel bővíti USB-C portfólióját.

A 32 hüvelykes AOC U32P2CA VA panel natív 4K felbontással (3840 x 2160) rendelkezik, amely kivételes, 3000:1 kontrasztarányt biztosít. A 350 nit fényerőnek köszönhetően még világos fényviszonyok között is használható, míg a valódi mélyfekete szín és a széles színskála (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) gazdag és élénk képeket eredményez, amelyek tökéletesek a fotó/videó szerkesztők, tervezők és tartalomkészítők számára. A méret és a felbontás maximális kihasználása érdekében a monitor támogatja a kép a képben (Picture-by-Picture, PbP)  üzemmódot. A nagyobb rugalmasság és a kábelgubancoktól mentes asztal érdekében a monitor az állványban kábelkezelő nyílással rendelkezik, továbbá a billentyűzet és az egér egyszerű csatlakoztatásához 4 portos USB 3.2 elosztóval van ellátva. Ezért a laptop egyetlen USB-C kábellel használható, a képernyő pedig az USB-C DisplayPort Alternatív mód segítségével kibővíthető vagy megosztható a monitorral, az USB-C port akár 65 W teljesítményű laptopok vagy más eszközök áramellátását és töltését is lehetővé teszi, miközben továbbra is normál USB kapcsolatként működik, például a monitor USB elosztójához csatlakoztatott külső meghajtóról történő fájlátvitelhez. Az USB elosztóval csatlakoztatott perifériákkal egy teljes méretű billentyűzet és egér is vezérelheti a laptopot USB-C-n keresztül.

A 27 hüvelykes AOC U27P2CA szintén 4K felbontású panelt alkalmaz, amely ezúttal egy IPS panel. A kisebb képkocka méretben nagyobb pixelsűrűségnek köszönhető extra élesség és a megnövelt színpontosság révén a monitor széles színskála lefedettségével élethű képeket kínál, így igazán ragyogóvá színeket jelenít meg. 32 hüvelykes rokonához hasonlóan az U27P2CA is kínál kép a képben üzemmódot. 

A két további QHD felbontású modell a 32 hüvelykes AOC Q32P2CA és a 27 hüvelykes AOC Q27P2CA IPS panelekkel és 75 Hz frissítési rátával büszkélkedhetnek. A Q27P2CA a kisebb 27 hüvelykes panel miatt sokkal élesebb, így a felhasználók nagy többsége számára a méret (27 hüvelyk) és a felbontás (QHD) optimális kombinációját kínálja. Színes, gazdag képi megjelenítést nyújt, amely a legtöbb alkalmazáshoz megfelelő, és kivételesen széles színskála lefedettséggel rendelkezik (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3), amely alkalmas a grafikusok és tartalomkészítők számára.

Mivel a kijelzők a gyors és sima pixelátmenetekért 4 ms GtG válaszidővel rendelkeznek, valamint a szakadozásmentes képek érdekében az Adaptive-Sync támogatás szinkronizálja a monitor frissítési sebességét a GPU képfrissítési sebességével, a munka végeztével ezek a monitorok tökéletes partnerek könnyed játékokhoz is. A Q32P2CA és a Q27P2CA QHD modellek a szokásos 60 Hz képfrissítési sebességgel szemben 75 Hz képfrissítési sebességet kínálnak, ami 25%-kal simább vizuális élményt biztosít a gyorsan mozgó tárgyak vagy a kurzormozgások megjelenésében.

Minden modell kompatibilis a 100 x 100 mm VESA konzollal, és tartalmaz egy 150 mm magasságállítással, 90° elforgatással rendelkező, valamint széles döntési és forgatási tartományban állítható teljesen ergonomikus lábazatot. A 32 hüvelykes modellek két 3 W-os hangszóróval rendelkeznek, míg a 27 hüvelykes modellek két 2 W-os hangszórót alkalmaznak. Minden modell 3,5 mm fejhallgató csatlakozóval is fel van szerelve.

Annak érdekében, hogy az USB-C csatlakoztatható legyen az e porttal nem rendelkező régebbi eszközökhöz, minden modellhez egy levehető USB-C-USB-C/USB-A kábel is tartozik. Az AOC opcionális VESA-P2 konzoljának használatával a mini-PC-k vagy NUC eszközök közvetlenül rögzíthetők e négy modell állványához, így egy olyan egyszerű, minden egyben megoldás jön létre, amely nyitva áll a további fejlesztésekre.

Előző cikkA Ford extrém szimulátorrá alakítja át a P1 versenygépet, mellette bemutatja új Supervan-projektjét
Következő cikkA szupermodell Elsa Hosk számára egy új világ tárult fel Los Angeles belvárosában a Samsung Galaxy Z Flip3 segítségével