TechAddikt Fotó, videó, film A fotós világ New York-i találkozója

A fotós világ New York-i találkozója

MINDEN, ami fotózáshoz, MINDEN, ami filmezéshez szükséges 

A világ talán legnagyobb fotóáruháza, a B&H fotóáruház, New York városának egyik ikonikus helyszíne – mondhatnánk látványossága – idén ötvenéves lett. Ebből az alkalomból szervezték meg Jacob Javits Kiállítási és Konferencia központ új épületében a BILD EXPO kiállítást és konferenciát.  Tudósítónk is ott volt a rendezvényen. 

Az eseményt több tízezeres látogató tömeget vonzott a kiállítótérbe és a konferenciára. Nem véletlenül, hiszen ahogy mondani szokás: „aki él és mozog” a fotózás, filmezés területén az ott volt a rendezvényen.   

A Bild felszerelés kiállításán a világ több mint 130 márkája mutatkozott be. A kiállítók között senki sem hiányzott a fotózás, filmezés nagy, multi vállalatai közül, de közepes és kis cégek is jelen voltak. Természetesen óriási standdal jelentkeztek az óriások: Canon, Nikon, Sony. Bemutatták fényképezőgép, objektív kínálatukat. A tudósító sok újdonságot látott, elsősorban a világítástechnika és a tv-stúdió technika terén, számos újdonság volt látható a kép-tárolás terén. Például a laptopokba építhető kb. gyufaskatulya méretű 4TB kapacitású un. SSD merev lemezt.  

Az esemény sajtótájékoztatója anyagának egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy a Bild Expó a „az innovációt és a kiválóságot ünnepli a kreatív technológiai iparágakban, amelyeket a B&H 1973 óta támogat. Az első Bild Expó egy különleges, új esemény, amely a fotó, videó és audio kreativitást ünnepli.” 

A sajtó számára nyújtott indoklás szerint a Bild, a jiddis „kép” szót azért választották, hogy ezzel is jellemezzék a B&H történetét, és „a B&H 50 éves elkötelezettségét jelképezzék a vizuális és auditív művészet támogatása iránt.”  

Jeff Gerstel, a B&H marketingvezetője elmondta: „Büszkén ünnepeljük a B&H 50. évfordulóját az eddigi legnagyobb rendezvényünkkel, hogy megköszönjük az embereknek, hogy sok éven át szolgálhattuk őket, és hogy elindítsuk a következő 50 évet.” 

A Bild Expó nemcsak kiállítás, de több mint 60 előadásával segítette, ösztönözte az érdeklődőket, a vásárlókat jobb fotó és filmfelvételek elkészítésére. Az esemény oktatás volt, fotós, filmes továbbképzés, ahol a legjobb gyakorlattal ismerkedhettek meg az érdeklődők, a legkorszerűbb eszközöket, módszereket mutatták be. Gyakorlati műhelymunkákon – fotósétákon – egyéni portfólió értékeléseken keresztül oktaták a résztvevőket.

Barát Tamás

A kiállításról készült fotoriport itt megtekinthető.