TechAddikt Fotó, videó, film Blackmagic Design 6K-ban is képes rögzíteni a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

6K-ban is képes rögzíteni a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2

A Blackmagic Design portfóliójában igen népszerű a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2, a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K következő generációs modellje.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 állítható érintőképernyővel rendelkezik a felvételek könnyebb keretezése érdekében, nagyobb akkumulátort kapott a hosszabb felvételkészítéshez, töltés vagy akkumulátorcsere nélkül, valamint támogatja az opcionális elektronikus kereső használatát. A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 a Blackmagic legújabb, 5. generációs színtudományával rendelkezik, és megtartotta a népszerű filmes Super 35 HDR képérzékelőt 13 stop dinamikatartománnyal, kettős natív ISO-val és EF objektívcsatlakozóval az előző modellből.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 azonnal elérhető a Blackmagic Design viszonteladóinál világszerte 1 995 USD-ért.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera elegáns kialakítása hihetetlenül sok csúcskategóriás digitális filmes funkciót pakol egy miniatürizált, kézben tartható kialakításba. A könnyű szénszálas polikarbonát kompozitból készült kamera egy multifunkciós kézi markolattal rendelkezik, amelyben a felvétel, az ISO, a WB és a zárszög minden kezelőszervét közvetlenül a vásárlók keze ügyében tartják. Mivel ez egy fejlett digitális filmes fényképezőgép, az érzékelőt úgy tervezték, hogy csökkentse a hőzajt, ami tisztább árnyékokat és magasabb ISO-értéket tesz lehetővé. Ráadásul a nagyméretű, 5 hüvelykes LCD kijelző lehetővé teszi a tökéletes fókuszálást 4K és 6K felbontásnál.

A nagyobb, 6144 x 3456-os Super 35 érzékelővel és EF objektívcsatlakozóval rendelkező Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 lehetővé teszi, hogy az ügyfelek nagyobb EF fotóobjektíveket használhassanak, hogy sekélyebb mélységélességű, filmszerű képeket készítsenek, ami kreatív defókuszált háttereket és gyönyörű bokeh-effektusokat tesz lehetővé.

A fejlett Blackmagic OS segítségével az ügyfelek a legújabb technológián alapuló, intuitív és felhasználóbarát kamera operációs rendszert kapnak. A kezelőfelület egyszerű koppintási és húzási gesztusokat használ a beállítások módosításához, metaadatok hozzáadásához és a felvétel állapotának megtekintéséhez. Az ügyfelek teljes körű ellenőrzést kapnak a fejlett kamerafunkciók felett is, mint például a képernyőn megjelenő fókusz és expozíciós eszközök, 3D LUT-ok, HDR, metaadatok bevitele, időkód, Blackmagic RAW beállítások és még sok más.

Akár erős napfényben, akár szinte fény nélkül fényképeznek a felhasználók, a 13 fokozatú dinamikatartomány és a kettős natív ISO 25 600-ig lenyűgöző, alacsony zajszintű képeket biztosít minden fényviszonyok között. Ráadásul a 6K modellek nagyobb Super 35-ös érzékelővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a sekély mélységélességgel és anamorfikus objektívekkel történő fényképezést. Minden modellel akár 60 fps vagy 120 fps sebességű ablakos felvételeket készíthetnek az ügyfelek. A lenyűgöző érzékelő a Blackmagic színtudományával kombinálva azt jelenti, hogy az ügyfelek ugyanazt a képalkotási technológiát kapják, mint a legdrágább digitális filmes kamerák.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera nagy, fényes, 5 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, amely megkönnyíti az ügyfelek számára a felvételek keretezését és a pontos fókuszálást. A képernyőn megjelenő felületek mutatják az állapot- és felvételi paramétereket, a hisztogramot, a fókuszcsúcs-jelzőket, a szinteket, a képkockavezetőket és még sok mást. A Pocket Cinema Camera 6K G2 LCD-monitor egy fejlettebb kijelző, amely felfelé és lefelé dönthető, így bármilyen pozícióból könnyen nyomon követhető a felvétel.

Az új Pocket Cinema Camera 6K G2 ugyanazzal az 5. generációs színtudománnyal rendelkezik, mint a csúcskategóriás URSA Mini Pro 12K, így még nagyobb előrelépést nyújt a képminőségben, lenyűgöző, pontos bőrtónusokkal és hű színekkel minden felvételen. A vásárlók új, dinamikus 12 bites gammagörbét kapnak, amelyet úgy terveztek, hogy több színadatot rögzítsen a fénypontokban és az árnyékokban, a szebb képek érdekében. A színtudomány kezeli a Blackmagic RAW képfeldolgozásának egy részét is, így az érzékelő szín- és dinamikatartomány-adatai metaadatokon keresztül megmaradnak, amelyeket az ügyfelek az utómunkában is felhasználhatnak.

A Pocket Cinema Camera 6K modellek támogatják az opcionális keresőt, hogy a kültéri és kézi felvételek készítése pontos és egyszerű legyen. Az ügyfelek egy beépített, kiváló minőségű, 1280 x 960 színes OLED-kijelzőt kapnak beépített közelségérzékelővel, 4 elemes üvegdioptriával a hihetetlen pontosság érdekében, széles -4 és +4 közötti fókuszbeállítással. A beépített digitális fókusztáblázat biztosítja, hogy az ügyfelek tökéletes keresőfókusz-beállítást kapjanak. Az ügyfelek olyan kritikus állapotinformációkat is megtekinthetnek, mint például a képkocka útmutatók. A Pocket Cinema Camera Pro EVF gyorsan csatlakoztatható egyetlen csatlakozón keresztül. A kereső 70 fokos elforgatási tartományban mozgatható, és 4 különböző típusú szemkagylóval rendelkezik a bal és a jobb szem számára.

A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K modellek mostantól mindkettő nagyobb NP-F570 akkumulátort használ, így hosszabb felvételi időt tesz lehetővé anélkül, hogy akkumulátorokat kellene cserélni vagy tölteni. Zárható egyenáramú tápcsatlakozót használnak, így a vásárlóknak nem kell aggódniuk, hogy forgatás közben elveszíthetik az áramellátást. Ráadásul a mellékelt váltóáramú dugaljcsomag egyszerre képes a fényképezőgépet táplálni és az akkumulátort tölteni. Még az USB-C bővítőport is képes az akkumulátor csepptöltésére, így az ügyfelek hordozható akkumulátorokat, mobiltelefon-töltőket vagy laptopokat használhatnak. Az opcionális akkumulátortartóval az ügyfelek további akkumulátorokat adhatnak hozzá, hogy drámaian megnöveljék a fényképezőgép teljesítményét, így az ügyfelek egész nap fotózhatnak.

Minden Pocket Cinema Camera modell tartalmazza a DaVinci Resolve Studio teljes verzióját, amely ugyanaz a szoftver, mint amit Hollywoodban használnak a csúcskategóriás játékfilmek, epizódos tévéműsorok, reklámok és egyéb műsorok készítéséhez. A DaVinci Resolve intelligens szerkesztőeszközökkel és innovatív új funkciókkal ellátott új vágóoldalt tartalmaz, amelynek célja, hogy az ügyfelek gyorsan megtalálják a kívánt felvételeket, összevágják azokat, és gyorsan ki tudják adni. Az új vágóoldalon kívül az ügyfelek a DaVinci legendás professzionális szerkesztési, fejlett színkorrekciós, audio post és vizuális effektus eszközeit is megkapják egyetlen szoftveralkalmazásban.

„A Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro megjelenése óta az ügyfelek azt kérték, hogy néhány funkciót adjunk hozzá a 6K modellhez” – mondta Grant Petty, a Blackmagic Design vezérigazgatója. „Még nagyobb gyártási hatékonyságot tudtunk elérni, ami azt jelenti, hogy most már képesek vagyunk kiadni ezt az új 6K modellt, amely kiegészül egy állítható LCD érintőképernyővel, nagyobb, hosszabb akkumulátor-üzemidővel, az OLED kereső támogatásával és a továbbfejlesztett képernyőmenüvel. Izgatottan várjuk, hogy ezeket a további funkciókat kínálhassuk, amelyek annyira népszerűek voltak az ügyfelek körében!”