TechAddikt Hardver QNAP 16 rekeszes üzleti NAS adattároló a QNAP kínálatában

16 rekeszes üzleti NAS adattároló a QNAP kínálatában

A QNAP bejelentette 16 rekeszes TS-1635 üzleti NAS adattárolóját, amely tizenkét 3.5 colos HDD és négy 2.5 colos SSD fogadásával hatalmas adattárolásra képes.

qnap-ts-1635-nas-techaddikt

A költséghatékony, négymagos TS-1635 dupla 10 Gb LAN csatlakozójával és további két Gigabit portjával már a következő generációs, nagysebességű hálózatok elvárásainak is eleget tesz, és segít a kis- és középvállalkozásoknak, hogy csökkentsék a 10 GbE hálózat bevezetésének költségét.

Az Amazon által fejlesztett Annapurna Labs Alpine AL-514 négymagos, 1,7 GHz-es ARM® Cortex-A15 processzorával a TS-1635 akár 4 GB vagy 8 GB DDR3 RAM-ot is kezel (mely 16 GB-ig bővíthető), illetve hardveresen gyorsított titkosítással is akár 700 MB/s adatátviteli sebességre képes. A dedikált 2.5 colos SSD helyek a gyorsítást szolgálják, melyet a dupla integrált 10 GbE SFP+ porttal együtt akár 1228 MB/s olvasási és 874 MB/s írási sebességgel használhatjuk, így ideális választás lehet a nagy sebességet igénylő felhasználóknak.

„Más hasonló termékekkel összehasonlítva a TS-1635 a legjobb költséghatékony, nagykapacitású adattárolási megoldás kis- és középvállalkozások számára. Tizenhat rekeszével akár nagykapacitású winchester vagy nagyteljesítményű SSD meghajtó befogadásával igazán masszív tárolási kapacitást biztosít” – nyilatkozta Jason Hsu a QNAP termékmenedzsere, és hozzátette: „A két integrált 10 GbE portjával a TS-1635 szintén a legjobb belépő eszköz a kis- és középvállalkozásoknak a 10 GB/s sebességű hálózatok világába.”

A nagykapacitású TS-1635 többfajta tárolási lehetőséget kínál a különböző folyamatokhoz. A VJBOD (Virtual JBOD) támogatásnak köszönhetően a TS-1635 NAS kapacitását más QNAP NAS-okkal kiterjeszthetjük és létrehozhatunk virtuális köteteket a minél nagyobb adattárolási kapacitás érdekében. Hogy ez a teljesítmény a lehető legnagyobb legyen akár két QNAP bővítőegységet (UX-800P/UX-500P) is csatlakoztathatunk hozzá. Ezzel a hatalmas kapacitással a TS-1635 különösen jó választás lehet megfigyelő kamerák videóinak tárolására.

A TS-1635 ugyancsak megfelelő választás a biztonságos privát felhőt igénylő kis- és középvállalkozásoknak. Keresztplatformos fájlmegosztással a Windows, Mac és Linux/UNIX rendszereknél is hasznos központi adattároló lesz. Windows AD, LDAP directory szolgáltatásokkal és a Windows ACL-nek köszönhetően hatékonyabb jogosultsági beállításokat tesz lehetővé. A mentés, a helyreállítás és a szinkronizációs lehetőségek (RTRR, Rsync, FTP vagy CIFS/SMB) integrálva vannak a Hybrid Backup Sync applikációba, amivel a felhasználók hatékonyabban szinkronizálhatják adataikat más QNAP NAS-okra, távoli szerverekre és felhő tárhelyekre egyaránt.

A TS-1635 kiváló szoftverfunkcióival növeli a termelékenységet. A Container Station virtualizációs megoldásaival létrehozhatunk QIoT konténereket, amivel a TS-1635 könnyen egy privát IoT felhővé alakítható. A QNAP szabadalmaztatott, teljes szövegben kereső motorjával, a Qsirch applikációval gyorsan kereshetünk a NAS-on tárolt .eml fájlokban is. A QmailAgent több e-mail cím (akár a népszerű szolgáltatók vagy IMAP szerver) közös kezelésére szolgál, a Qcontactz központi címjegyzékkel pedig centralizáltan és rendszerezetten menedzselhetjük kapcsolatainkat.

Főbb jellemzők

TS-1635: Annapurna Labs Alpine AL-514 quad-core 1,7 GHz ARM Cortex-A15 processzor; 4 GB/8 GB SODIMM DDR3 RAM; hardveres gyorsítású titkosítás; 2 darab 10 GbE port és 2 darab Gigabit RJ45 port; 1 x PCIe Gen2 (x2) bővítőhely; 3 darab USB 3.0 port; hangszóró; 3,5 mm audió-kimenet.