TechAddikt Hardver AOC 5. generációs Fast IPS és Fast VA panelekkel szerelt AGON gaming monitorok

5. generációs Fast IPS és Fast VA panelekkel szerelt AGON gaming monitorok


Az AGON by AOC bemutatta az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőtkínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

Az AG275QXN/EU az iparágban elsőként alkalmazott Fast VA panellel rendelkezik, amelyek megfelelő érzékenységgel rendelkeznek a multiplayer versenyjátékokhoz, miközben a VA panelek gazdag kontrasztja a történetközpontú, egyjátékos játékokhoz is fantasztikus élményt nyújt. Az AG275QX/EU modell Fast IPS panelje ezzel párhuzamosan kiváló színpontossággal és 10 bites színmélységgel rendelkezik, amely ideális a tartalomkészítők/gamerek számára. Az AOC fenntarthatóság iránti elkötelezettségének megfelelően a monitorok 100%-ban újrahasznosítható papírpárnás csomagolásban kerülnek forgalomba. 

A mai sokoldalú játékosok számára kifejlesztett monitorok vadonatúj, szögletes, egyenes vonalvezetésű dizájnnal rendelkeznek, amely sok játékos íróasztalához illeszkedik: prémium minőségű és masszív fém lábazat, minimális lábnyommal, kettő- vagy hárommonitoros elrendezésekhez 3 oldalon keret nélküli panelekkel multitaskinghoz, valamint állítható magasságú, ergonomikus lábazat, LAN partikhoz vagy versenyekre történő könnyű szállításhoz beépített hordozófogantyúval. 

Az AG275QX/EU lapos Fast IPS panelje 10 bites színmélységet alkalmaz, így 1,07 milliárd színt ad vissza nagy színpontossággal. A gyors tempójú versenyakciók kezeléséhez 165 Hz frissítési rátája  (170 Hz-re túlhúzható) és 1 ms GtG válaszideje éles, gyakorlatilag szellemképmentes látványt biztosít. Az IPS technológiának köszönhetően az AG275QX/EU kiváló, széles betekintési szögeket kínál.

Az AG275QXN/EU lapos Fast VA panellel kiemelkedő, 1 ms GtG válaszidővel rendelkezik, és megdönti a VA panelek „lassabb” negatív megbélyegzését. A világ egyik első 1 ms GtG-vel rendelkező lapos VA paneljével ellátott AG275QXN/EU modell a 165 Hz frissítési rátának köszönhetően ugyanolyan gyors reakciókészséget biztosít, mint IPS testvérei, ráadásul a mélyebb feketék és a magasabb, 3000:1 kontrasztarány mellett.

Mindkét modell natív QHD felbontással (2560×1440) rendelkezik, ami a mindennapi feladatoknál előnyös, és a játékokban valamint a videókban lehetővé teszi a finomabb részletek megjelenítését. Ez az aktuális ideális felbontás a játékhoz is, ami jelentős előrelépés a Full HD-hez képest, de még mindig alacsonyabb, mint a 4K, így a legtöbb új grafikus kártya QHD felbontásban is magas képkocka sebességet tud elérni. Mindkét AGON 5 modell használható konzol módban is, amely képes 4K @ 120 Hz-es jelet fogadni és ezt 2560×1440-re visszaméretezni, miközben a konzoljátékosok továbbra is élvezhetik a magas (120 Hz) képfrissítési sebesség előnyeit.

A mozgóképek még nagyobb élességének elérése érdekében mindkét modell rendelkezik MBR (mozgási elmosódás csökkentés) funkcióval, amellyel 1 ms MPRT érhető el. Ebben az üzemmódban a háttérvilágítás a képfrissítési sebességgel összhangban villog, így a lassabb pixelátmenetek gyakorlatilag láthatatlanná válnak, ezáltal a lehető legtisztább átmenetek jönnek létre az egyes képkockák között. Az extrém alacsony input lag biztosítja továbbá, hogy a felhasználók jele szinte azonnal vizuális megjelenítéssé alakul, így a játékosok a legmagasabb szinten versenyezhetnek. Míg az AG275QXN/EU támogatja az Adaptive-Sync funkciót, addig az AG275QX/EU NVIDIA G-Sync kompatibilis is, így egyik modellnél sem jelentkeznek olyan mesterséges zavaró hatások, mint például a képkockák eltérése miatti szakadozás vagy akadozás.

Az AGON 5 sorozat új dizájnja prémium, mégis egyszerű, így minden gémer esztétikájának megfelel. A modellek sokoldalúak, így a játékosok további perifériákat, joystickokat, gamepadokat stb. csatlakoztathatnak, és a modellek 4 portos USB 3.2 Gen 1 elosztóval is rendelkeznek. Az ergonomikus és masszív fém lábazat 150 mm magasságállítást, -20/20° billentési tartományt, -5/23° dőlésszöget és 90° elforgatást kínál – így a hosszú játékmenetek miden korábbinál kényelmesebbek lehetnek. A VESA rögzítési lehetőség tovább növeli a rugalmasságot. A FlickerFree technológia és az Low Blue üzemmód hozzájárul az egészségesebb játékhoz, különösen az esti órákban.

Mindkét modellben megtalálható a G-Menu, az AGON by AOC monitorok és más AOC perifériák vezérlésére szolgáló fő szoftvercsomagja, amely a testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja. A 4 irányú joystick alternatív OSD-vezérlést biztosít.

Előző cikk6K-ban is képes rögzíteni a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2
Következő cikkBemutatkoznak az új, gyors teljesítményű és prémium megjelenítési képességekkel rendelkező Alienware gamer monitorok