TechAddikt Hardver Netgear A NETGEAR bemutatta az IP alapú AV megoldásait az Európai Integrált Rendszerek...

A NETGEAR bemutatta az IP alapú AV megoldásait az Európai Integrált Rendszerek konferencián

NETGEAR bemutatta az IP alapú AV megoldásainak legújabb fejlesztéseit az Európai Integrált Rendszerek (ISE) konferencián Amszterdamban. Az ISE kiállítás a világ legnagyobb audio-video (AV) berendezésekkel és rendszer integrációval foglalkozó kiállítása, több mint 80 000 résztvevővel a világ minden tájáról.

„Örülünk, hogy felgyorsíthatjuk az IP alapú AV rendszerekre való átállást, miközben megkönnyítjük a bevezetést az integrátorok számára. Tanúsítvánnyal rendelkező megoldásaink értékes innovációkat kínálnak, amelyek olyan integrált megoldást tesznek lehetővé, hogy bármilyen AV környezetben használhatók a kis méretűtől egészen a nagyig” – nyilatkozta Richard Jonker, a NETGEAR KKV termékcsalád alelnöke.

Előre konfigurált 100G switch-csek nagy IP alapú AV projektekhez hibátlan minőséggel

Az új M4500 switch-cseket IP alapú AV rendszerek telepítésre tervezték a NETGEAR IGMP Plus™ támogatással, amely páratlanul egyszerű használatot kínál közvetlenül a dobozból. A Zero-touch multicast 2. rétegű parancsokat használ, anélkül, hogy összetett PIM (Protocol Independent Multicast) routing-ot igényelne, így a 100G sávszélesség és az ultra-alacsony késleltetés nemcsak jobbá teszi a switch-cset, hanem megfizethetőbb alternatívát jelentenek a hagyományos adatközpont osztályú termékekkel szemben.

Az M4500 32 vagy 48 portos konfigurációval is elérhető. Az M4500-32C 32 darab QSFP28 pontot biztosít, 100G-re előre konfigurálva és támogatják a 40G QSFP+ és az 50G QSFP28 optikát vagy DAC-kábeleket. Az M4500-48XFC 48 darab SFP28 portot biztosít, 10G-re előre konfigurálva, 8-portos 100G QSFP28 uplinkekkel, az SFP28 portok pedig támogatják a 10G-t és 25G-t.

A nagyobb projektek, amelyekhez csúcskategóriás ethernet switch-cseket használnak, gyakran bonyolult hálózati topológiát igényelnek. A NETGEAR segítséget nyújt a Pro AV mérnöki szolgáltatásokra specializálódott csapatával a rendszer megtervezésében és a hibák elhárításban is – további költségek nélkül.

Integrált M4500 vezérlés az IMAG Systems és az Aurora Multimedia segítségével

Az ISE konferencián a NETGEAR újdonságként demonstrálja a harmadik féltől származó IP alapú AV vezérlő és szoftver működését közvetlenül az M4500 switch-csen. A szoftver által meghatározott Ethernet alapú videós (SDVoE) rendszerek esetén az iMAG rendszerekből származó Director vagy az Aurora Multimedia féle IPBaseT Manager futtatása közvetlenül a rendszeren kiküszöböli a külön vezérlőegység szükségességét, ami egyszerűbb rendszer kialakítást eredményez kevesebb felmerülő hibával. Ezenkívül az Aurora úttörő ReAX ™ IP Control szoftvere lehetővé teszi az IP alapú vezérlés automatizálását az M4500-zal.

A NETGEAR kapcsolókat ma már több, mint egy tucat AV-gyártó hitelesítette

Ahhoz, hogy NETGEAR megoldások jobban elterjedjenek a Pro AV közösségben, a gyártó készülékeit már rengeteg cég hitelesítette, köztük az AMX SVSI, az Atlona, az Aurora, a Biamp, a Broadata, a Christie, a Crestron, a DVI Gear, a Just Add Power, a Kramer, a Megapixel, a PureLink, a Savant, a tvONE és a ZeeVee. Ezek a tanúsítványok biztosítják, hogy a NETGEAR kapcsolók minden IP alapú AV megoldásnak eleget tegyenek a legmagasabb ipari szabványoknak megfelelve.​​​​​​​

A fejlesztéseknek köszönhetően a Pro AV ipar egyre inkább felismeri, hogy egyszerű, mégis erőteljes hálózati switch-csekre van szükség. A NETGEAR vezető szerepet tölt be az egyszerűség és a megfizethetőség terén a páratlan piaci összpontosítással. 

A NETGEAR Pro AV termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért kérjük, látogass el a NETGEAR.com/AV-over-IP oldalra.