TechAddikt Mobileszköz Samsung A Samsung sikerrel vázolta fel az 5G-ben rejlő lehetőségeket

A Samsung sikerrel vázolta fel az 5G-ben rejlő lehetőségeket

A közelmúltban a Samsung egy sor sikeres mobil, rögzített és falakon is áthatoló (in-building penetration), vezeték nélküli 5G hálózati tesztet végzett.

A másodpercenként multi-gigabites (Gbps) adatátviteli sebességet a Verizon Központjában tették próbára, ahol a Samsung Gear VR-ral a többi között egy 360 fokos virtuális valóság tartalmat is közvetítettek a hálózaton keresztül.

samsung-5g-hybrid-adaptive-array-techaddikt

Saját 5G Hybrid Adaptive Array rádióantenna technológiáját és a Verizon FiOS vezetékes hálózatát felhasználva a Samsung több valós felhasználói helyzetben, a milliméter wave (mmWave) sávszélességet meghaladó, 5G-s vezeték nélküli hálózati sebességet produkált – az épületen belüli és mobil környezetben is. A kísérlet során a Samsung egy automatizált beamforming-képes multiple-input és multiple-output (MIMO) technológiával felszerelt gépjármű segítségével szemléltette a 4K-s UHD felbontású videós tartalom éteren keresztüli átvitelét is.

A Samsungnak sikerült bizonyítania az 5G hálózat igazi erejét, hiszen élőben, 4K UHD felbontásban közvetített a Samsung Gear VR segítségével Samsung Galaxy telefonokra olyan 360 fokos virtuális valóság tartalmat, amely 17 különálló videó feedből tevődött össze.

A Samsung tesztjei a New Jersey-beli Basking Ridge-ben lévő Verizon központban, a Verizon 5G Technológiai Fórum keretében zajlottak, amelyet az 5G-s követelmények, standardok és technikai innovációk fejlesztésének gyorsítása érdekében hoztak létre. Az 5G technológia elhozhatja a vezeték nélküli szélessáv és a Dolgok Internetének (Internet of Things (IoT)) új generációját, hiszen eszközök milliárdjait kötheti össze, miközben a rövid késleltetésű, gigabites sebesség tovább gyorsításával gazdagabb tartalmakat és élményeket biztosíthat.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsung a Verizonnal együtt vezető szerepet tölt be az 5G-hez kapcsolódó szabványok és fejlesztések területén” – mondta Youngky Kim, a Samsung Electronics Hálózati Üzletágának elnöke és vezetője. „A terepen is sikeresen lezajlott tesztjeink tükrözik a mobil eszközökhöz és hálózatokhoz kapcsolódó innovációink sorát, valamint fejlesztői csapatunk erejét és elkötelezettségünket, hogy segítsük a mobilszolgáltatókat az 5G elérhetővé tételében, és ezáltal izgalmas technológiák és szolgáltatások létrehozását.”

A Samsung az 5G Hybrid Adaptive Array antenna technológiájának sikeres tesztelésével olyan megoldást mutatott be, amely erőteljesebb, magasabb minőségű 5G-s vezeték nélküli jelek továbbítására is képes. Ez jócskán csökkenti a késleltetési időt és megnöveli a különféle adatok átviteli sebességét, így akár 4K-s UHD minőségű videós tartalmak is megszakítás nélkül, zavartalanul közvetíthetők élőben.

„A Verizon elkötelezett az iránt, hogy az olyan úttörő partnerekkel együttműködve, mint a Samsung, irányítsa és felgyorsítsa az 5G-hez köthető innovációkat” – mondta el Roger Gurnani, az Információ és Technológiai Architektúrák vezetője és ügyvezető alelnöke. „Az, hogy a Samsung technológiája élesben is megállta a helyét, bizonyítja, hogy készen állunk az új generációs, vezeték nélküli innováció bevezetésére.”

Ezen 5G technológiák kiemelik a Samsung Electronics legfőbb erősségét, mégpedig azáltal, hogy a jövőbeli hálózatok kiépítése érdekében kombinálja az infrastruktúrát az eszköz megoldásokkal, amire az iparág kevés szereplője képes. A legutóbbi, élvonalbeli 5G bemutató a mobil kommunikáció és a hálózati üzletág kutatási és fejlesztési területén tevékenykedő mérnökök tehetségének és szaktudásának együttes eredményeként jöhetett létre. A Samsung szerint ez szolgálhat alapjául egy sikeres, felhasználók közötti 5G megoldás megszületésének.