TechAddikt Notebook Dell Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt.

Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

Alienware m15 Ryzen Edition R5

Letisztult formavilág, páratlan vizuális élmény és kiemelkedő teljesítmény egy könnyen hordozható laptopban: ezt kínálja az Alienware m15 Ryzen Edition R5

A játékosok az elérhető leggyorsabb nagyfelbontású kijelzőkkel élvezhetik a gördülékeny játékot a 15 colos Alienware notebookokban: akár QHD felbontású 240 Hz-es, vagy FHD felbontású 360 Hz-es panelekkel. Ez az első Legend 2.0-alapú Alienware notebook, amely a Dark Core dizájnelemmel még intenzívebbé teszi a játékélményt: a laptop a szélétől befelé haladva sötétebb árnyalatokat alkalmaz, így könnyebb a játékra koncentrálni. A különleges megjelenést különleges technológiai megoldások egészítik ki:

A modell az Cherry MX-szel közösen kifejlesztett ultraalacsony profilú mechanikus billentyűzettel is elérhető, amely a gyártótól megszokott gépelési élményt és billentyűnként szabályozható RGB-világítást biztosítja.

Dell G15 Ryzen Edition

A Dell új 15 colos laptopja, a Dell G15 Ryzen Edition széles körben elérhetővé teszi a tripla „A” kategóriás játékokat. 

A laptop megújult külsővel érkezik: karcsú a kialakítása, két oldalon keskeny szegélyű kijelzővel rendelkezik, és alacsony VOC-tartalmú és vízbázisú festék borítja. Az új G15 belsejében az Alienware ihlette kialakítás gondoskodik a lehető legjobb légáramlásról az optimális hűtés és a hatékony hőleadás érdekében. A laptopot kifejezetten a játékosok igényeire szabták:

  • Akár AMD Ryzen 5000 sorozatú processzorok, NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú laptopvideokártyák és a felhasználó által bővíthető, 3200 MHz-es DDR4 memória biztosítja a teljesítményt.
  • A G sorozatú termékeken megtalálható a „Game Shift” funkcióbillentyű, amellyel a játékmenetek során azonnal megnövelhető a hűtési teljesítmény.
  • Alacsony kékfény-kibocsátású, 120 vagy 165 Hz-es panelekkel szerelték fel, továbbá egy 360 Hz-es kijelzővel is elérhető lesz idén tavasszal. 

Dell gamer monitorok

A fentieken kívül a vállalat négy Dell Gaming monitort is bemutatott, mindezeket a multiplayer és a nyílt világú szerepjátékok, illetve a versenyszimulátorok igényeire szabva.

Dell 25 gamer monitor (S2522HG) lenyűgöző, 240 Hz-es képfrissítési gyakoriságot és 1 ms-os válaszidőt kínál. Elsősorban a versenyszimulátorokhoz ajánlott, ahol minden képkocka számít. Az IPS technológiának köszönhetően a monitor minden betekintési szögből egységes, jól látható képet jelenít meg. A Dell 25 gamer monitor NVIDIA® G-SYNC® Compatible minősítéssel rendelkezik, emellett támogatja az AMD FreeSync™ Premium technológiát is1, így egyenletes és folyamatos megjelenítést biztosít.

A Dell új, ívelt VA gamer monitorai (a 27, a 32, illetve a 34 colos modell egyaránt) támogatják az AMD FreeSync™Premium vagy Premium Pro technológiát, gondoskodva a megszakításmentes szórakozásról.

  • Dell 27 és 32 ívelt gamer monitor (S2722DGM és S3222DGM) tökéletes választás annak, aki QHD felbontásban élvezné a játékot: 165 Hz-es képfrissítési gyakoriság, 2 ms-os válaszidő a tiszta képért és a gyors reakciókért. 
  • Dell 34 ívelt gamer monitor (S3422DWG) 34 colos WQHD felbontású kijelzője teljesen valósághű képet nyújt. A magával ragadó élénk színek, a VESA DisplayHDR 400 technológia támogatása és a 90 százalékos DCI-P3 színlefedettség páratlan vizuális élményt nyújt. Mindez a 144 Hz-es frissítési gyakorisággal kiegészülve biztosítja a folyamatos játékot.

Mind a négy új monitor támogatja a játékkonzolok változó frissítési gyakoriságú (Variable Refresh Rate – VRR) megjelenítési funkcióját, így konzolokhoz is ideális választást jelentenek. Minden egyes Dell gamer monitorhoz hároméves Premium Panel & Advance Exchange2 garancia jár. Ennek köszönhetően az ügyfélszolgálat egy munkanapon belül kiküld egy cseremonitort, ha csak egyetlen hibás képkocka is van az eredeti panelen.

Támogatás és szolgáltatások

A Dell az ügyféligények kiszolgálása és az egyszerű használat érdekében teljes körű támogatást kínál minden Alienware és G sorozatú számítógéphez.  

Előző cikk[TESZT] HTC Vive Pro Full Kit – minden, ami a tökéletes VR-élményt jelenti
Következő cikkQNAP QSW-M2108R-2C 2,5 GbE és 10 GbE L2 weben keresztül menedzselhető switch soroza