TechAddikt Hardver QNAP Itt a QNAP QIoT Suite Lite beta, a gyártó Private IoT Cloud...

Itt a QNAP QIoT Suite Lite beta, a gyártó Private IoT Cloud megoldása

MEGOSZTÁS

A QNAP bejelentetést tett, miszerint hamarosan forgalmazásba kerül az innovatív QIoT Suite Lite béta verziója, a QNAP személyes IoT felhő platformja.

Ezzel a szoftverfejlesztők és készítők robosztus IoT-alkalmazásokat hozhatnak létre egyszerűen a QNAP NAS-on, így privát, biztonságos és lokális környezetet alakíthatnak ki. A QioT Suite Lite kiegészíti a felhő alapú IoT-megoldásokat és erőteljes alternatívát kínál azok számára, akik inkább saját IoT-felhő megoldást használnának.

„A QIoT Suite Lite a része a „Think Big, Go Big” filozófiánknak, amivel hivatalosan is beléptünk a dolgok internetének világába” – mondta Amol Narkhede, a QNAP termékmenedzsere, hozzátéve, hogy: „A kis- és középvállalkozások, az egyéni fejlesztők és a hobbisták már saját IoT projekteket építhetnek fel, megfizethető és privát felhő-alapú IoT megoldással, amelyet a QNAP biztosít a nyilvános felhőszolgáltatások helyett.”

A QioT Suite Lite három fontos elemet tartalmaz, amelyek az IoT-t alkotják: Device Gateway, Rules Engine és Irányítópult. A Device Gateway többféle protokollt támogat (például: MQTT / MQTTS, HTTP / HTTPS és CoAP) a „dolgok” a QIoT Suite Lite-hoz való csatlakoztatásához. A támogatott protokollok bármelyikének használatával a „dolgok” képesek a különféle érzékelők vagy perifériák által generált telemetriai adatok átadására a Device Gateway-en. A Rules Engine (a Node-RED alapján) segít a telemetriai adatok feldolgozásában és meghatározza az IoT alkalmazás logikáját. A modern és intuitív felhasználói felület segítségével szinte zéró kódolással lehet azt elérni. A QIoT irányítópult olyan widgetekkel rendelkezik, amelyek segítik az IoT megoldás felügyeletét és ellenőrzését.

A QioT Suite Lite hivatalosan is támogatja (de nem kizárólagosan) fejlesztő alaplapokat és induló készleteket, beleértve az Arduino Yun-t, a Raspberry Pi-t és az Intel Edison-t is. A QioT Suite Lite engedélyezi, hogy a telemetriai adatokat harmadik féltől származó irányítópultokba is továbbítva legyenek, mint például a Microsoft Power BI, a további adatok elemzése céljából.

A QioT Suite Lite hivatalosan támogatja (de nem kizárólagosan) fejlesztő kártyákat és induló készleteket, beleértve az Arduino Yun-t, a Raspberry Pi-t és az Intel Edison-t. A QioT Suite Lite támogatja a telemetriai adatok harmadik fél irányítópultjaihoz, például a Microsoft Power BI-hez történő továbbítását a további adatok elemzéséhez.

A QioT Suite Lite a továbbfejlesztett IoT használatot is támogatja, mint a Fog Computing, amelyben a többszörös QNAP NAS Fog, vagy Edge nodeok hierarchikus módon működnek, a Fog Computing által előírt skálázás és disztribúció kezelésére.

Miközben egy saját felhő-infrastruktúrán alapul, a QIoT Suite Lite rugalmasságot biztosít mind a privát, mind a nyilvános felhőkkel szemben. A felhasználók az összes IoT adataikat a QNAP NAS alacsony költségű privát felhőjén tárolhatják, mielőtt exportálnák a szűrt / feldolgozott adatokat a prémium nyilvános felhőkbe további elemzésekhez és a rendelkezésre álló felhőerőforrások maximalizálásához.

Szólj hozzá!