TechAddikt Mobileszköz Asus MWC 2018: ASUS ZenFone 5Z

MWC 2018: ASUS ZenFone 5Z

Az ASUS bejelentette a teljesen új ZenFone 5Z-t, az izgalmas, új generációs, extrém teljesítményű, 6,2 hüvelykes kétkamerás okostelefont, mely kihasználja a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő erőt. A forradalmi ZenFone 5Z tökéletes okostelefonos teljesítményt nyújt hihetetlen áron.

A legújabb, sima, rövid válaszidejű, energiahatékony teljesítményt nyújtó Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile Platform-mal szerelve, a ZenFone 5Z Qualcomm Artificial Intelligence Engine (AIE) által hajtott AI funkciók teljes sorozatát foglalja magába. Az extrém teljesítményért akár 8 GB RAM-mal és 256 GB ROM-mal, a ZenFone 5Z már 479 EUR-tól elérhető , melynek köszönhetően a legvonzóbb árú nagy teljesítményű okostelefon a piacon.

A ZenFone 5Z intelligens kétkamerás rendszerrel rendelkezik, mely igazodni és tanulni képes, és így minden alkalommal tökéletes fotókat készít. A Sony® IMX363 típusú csúcskategóriás érzékelővel, 120°-os széles látószögű másodlagos kamerájával és AI által továbbfejlesztett kamera funkcióival -beleértve az AI Automatikus Kompozíció Felismerést, a valós idejű portré effekteket, az AI Képtanulást és a valós idejű szépítést – a ZenFone 5Z ösztönzi a kreativitást és felszabadítja a felhasználót, hogy az a kamera helyett a tárgyra tudjon összpontosítani.

Prémium anyagokat használva a tökéletességre terveztük, így a ZenFone 5Z hihetetlenül gyönyörű ultra keskeny kerettel, és teljes képernyős dizájnnal rendelkezik bámulatos 90%-os kijelző-ház arányú 6,2 hüvelykes kijelzővel egy teljesen fémkeretes, üveggel borított házban, mely olyan kicsi és kompakt, mint a szabványos 5,5 hüvelykes telefonok esetében.

Extrém teljesítmény

Az extrém teljesítményű ZenFone 5Z-t a legújabb, AIE-vel ellátott Snapdragon 845 Mobile Platform hajtja, 3. generációs AI platformmal, mely Hexagon 685 Vector DSP-t, Adreno 630 grafikát, és egy Kryo 385 CPU-t foglal magába. 8 GB RAM-mal és 256 GB ROM-mal kombinálva a ZenFone 5Z igazán felemelő AI élményt nyújt, kiváló energiahatékonysággal párosuló lélegzetelállító teljesítménnyel a hosszan tartó akkumulátoros üzemidő érdekében. A szilárd megbízhatóság érdekében a ZenFone 5Z négy 0,06 mm vékony karbon hűtési lapot használ, mely hatékonyan oszlatja el a hőt és mindig megőrzi a készülék magas szintű teljesítményét.
A maximális út közbeni teljesítőképesség érdekében a ZenFone 5Z az ASUS BoostMaster gyorstöltő technológiával ellátott nagy teljesítményű 3300 mAh-s akkumulátort alkalmazza. ZenFone 5Z emellett az akkumulátor élettartamának maximalizálása és a teljes biztonság érdekében bevezeti az AI Charging-ot is. Az AI Charging a felhasználó töltési szokásainak megfigyelése által dinamikusan állítja a töltési sebességet csökkentve az akkumulátor öregedési folyamatát.
A maximális szabadság és a kiváló minőségű hívás érdekében a ZenFone 5Z támogatja a dual SIM-et, és a dual VoLTE (DSDV)-képes 4G LTE SIM-eket. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét SIM active standby módban legyen, emellett mindkét SIM-en támogatja a 4G LTE alapú jobb minőségű HD hanghívásokat is.

Intelligens kamerák

A ZenFone 5Z intelligens kétkamerás rendszere fejlett hardver specifikációval rendelkezik és a Sony® IMX363 csúcsmodell képérzékelőjét használja, nagy 1.4µm pixelekkel és világos f/1.8 széles rekeszű, hat elemből álló lencsével, mely gyenge fényviszonyok mellett akár 5-ször világosabb és tisztább fotókat készít, és drámai éjjeli HDR fotók készítését lehetővé teszi. A 120° széles látószögű másodlagos kamera a szabványos okostelefon-kameráknál kétszer szélesebb látótérrel rendelkezik a tágasabb tájképek és természetesebb csoportfotók, valamint a szűkös helyeken készülő könnyebb fotókészítés érdekében. A ZenFone 5Z lenyűgöző 4K UHD felbontásban tud videót felvenni, sima és stabil videókat, melyeket a három-tengelyes elektronikus képstabilizálás (EIS) biztosít.
A bármely helyzetben való közel azonnali fókuszálás érdekében a ZenFone 5Z két pixeles fázisérzékelő autofókusz (PDAF) rendszert alkalmaz, mely csupán 0,03 mp alatt fókuszál, valamint egy négy-tengelyes optikai képstabilizáló (OIS) rendszert, mely az éles, elmosódás nélküli képek érdekében stabilan tartja a lencsét.

Az igazán intelligens fotózásért a kamera rendszer fejlett AI algoritmusokat és nagyméretű adathalmazok elemzését foglalja magába, így a ZenFone 5Z mindig fejlődik, hogy a fotókat is folyamatosan javítsa. A ZenFone 5Z speciális AI által továbbfejlesztett funkciói olyan sokszor igazodnak és tanulnak, amilyen sokszor használják őket, és így mindig tökéletes fotókat készítve személyes élményt nyújtanak a felhasználóknak.

  • AI Kompozíció Felismerés: Az AI Kompozíció Felismerés kiiktatja a fotózás közbeni becslést. A ZenFone 5Z az AI erejét használja a tárgy gyors elemzéséhez és hozzárendeli 16 kompozíciójából az egyikhez, optimalizálva a kamera beállításokat, a naplementétől az állatos fényképekig majdnem minden típusú fényképhez. Az eredmény pedig gond nélkül készült tökéletes fotók, bármikor és bárhol. A ZenFone 5Z nagy adathalmazokat elemez, hogy folyamatosan fejlessze a kompozíció felismerő AI algoritmusait, a még intelligensebb fotózás érdekében.
  • Valós idejű Portré (Portrait): A ZenFone 5Z lehetővé teszi, hogy a felhasználók gond nélkül készítsenek professzionális közeli képeket emberekről vagy tárgyakról. Az AI technológiával továbbfejlesztett Valós idejű Portré biztosítja, hogy miközben a háttérnek fokozatosan életlenedő területekkel mélység érzetet kölcsönöz, a fő tárgy rendkívül éles maradjon – ez a tárgy mélység információjának intelligens elemzése által készül – a gyönyörű művészi fotók érdekében. A Valós idejű Portré mindkét kamerát egyszerre használja a gyönyörű portrék és közeli képek megörökítéséhez, melyek igazi mélység érzetük által kiemelik a tárgyat, így versenyezve a legmagasabb színvonalú DSLR kamerák fotóival.
  • Pro mód: A ZenFone 5Z tartalmaz egy erőteljes Pro módot is, melynek használatával a felhasználók teljes mértékben vezérelhetik a kamera összes beállítását, ideértve a fehéregyensúlyt, az expozíciót, a fókuszt, az ISO-értéket, valamint a hihetetlen zársebesség értékeket 1/10000 és 32 másodperc között. Feldolgozatlan RAW fájl támogatásával, a ZenFone 5Z ideális választás azoknak a felhasználóknak, akik fényképszerkesztő szoftverrel szeretik finomhangolni a képeiket.

Teljes képernyős kijelző

Ultra vékony keretével, teljes képernyős kijelzőjével a 6,2 hüvelykes ZenFone 5Z olyan kicsi, mint a legtöbb szabványos 5,5 hüvelykes telefon. A tökéletesen ergonomikus dizájn által a felhasználók többet látnak, viszont a telefon kevésbé széles és kényelmesebb tartani. A 6,2 hüvelykes Full HD+ teljes képernyős kijelző 90%-os kijelző-ház arányával és gyönyörű 2,5D ívelt üvegével teljesen magával ragadó látványélményt nyújt. A ZenFone 5Z teljes képernyős kijelzője támogatja a DCI-P3 színteret, széles színskálával rendelkezik, mely javítja a színtelítettséget a hihetetlenül élénk képreprodukció érdekében. A ZenFone 5Z-vel a fotók, a videók, a filmek és a játékok is sokkal jobban néznek ki, mint az előtt.

A természetes megjelenésű színekkel rendelkező és bármely környezetben jól látható optimalizált képek érdekében a ZenFone 5Z intelligens kijelző technológiával rendelkezik. Ez intelligens érzékelőket alkalmaz a kijelző színhőmérsékletének automatikus, környezeti fényhez igazodó valós idejű állításához. Smart Screen On funkcióval is rendelkezik, mely megakadályozza, hogy a képernyő kikapcsoljon, ha a készülék felismeri a felhasználó arcát, elkerülve azt a problémát, amikor a kijelző kikapcsol, miközben a felhasználó hosszabb időn keresztül a kijelző megérintése nélkül olvas.

Magával ragadó audio

A ZenFone 5Z két, ötmágneses sztereó hangszóróval rendelkezik, melyek mély, gazdag és kiterjedt sztereó hangot szolgáltatnak. Ezeket két intelligens erősítő hajtja, melyek maximális hangerőt biztosítanak miközben megóvják őket a károsodástól. A ZenFone 5Z nagy felbontású, akár 24-bit/192 KHz mintavételi frekvenciájú – a CD minőségnél 4x jobb – audio fájlokat is támogat. A továbbfejlesztett hangélmény érdekében a ZenFone 5Z prémium minőségű nagy felbontású audio-képes fülhallgatóval érkezik. A ZenFone 5Z támogatja a DTS Headphone:X™-et a fejhallgatón keresztüli 7.1 csatornás virtuális surround hangzás és a filmezés vagy játék közbeni magával ragadó élmény érdekében.

Teljes körű intelligencia

A ZenFone 5Z-t arcfelismeréssel 0,1 mp alatt, vagy hátlapi ujjlenyomat érzékelővel 0,3 másodperc alatt lehet kioldani, emellett a beépített NFC képessége lehetővé teszi, hogy a ZenFone 5Z biztonságosan használja a Google Pay-t.

Az AI Ringtone intelligensen igazítja a csengési hangerőt a környezeti zajszinthez, így a felhasználók nem mulasztják el felvenni a telefon még a zsúfolt utcán vagy a zajos étteremben sem, az éjjeli hívások pedig nem fogják zavarni az alvókat.

A ZeniMoji a ZenFone 5 új szórakoztató funkciója – kizárólag az ASUS-nál érhető el – mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját hangjukkal, arckifejezéseikkel és fejmozdulataikkal keltsék életre az aranyos avatarokat. A ZeniMoji avatarokat videó chat-ekben, live-streamekben, vagy szöveges chat-ek során lehet használni, hogy szórakoztatóbbá tegyük őket.

Az ASUS ZenFone 5Z (ZS620KL) a nyár elejétől szerezhető be hazánkban.

Előző cikk[TESZT] Fujitsu Lifebook U937 – kompakt segítőtárs, hétköznapokra
Következő cikkMWC 2018: ASUS ZenFone 5