TechAddikt Mobileszköz Asus CES 2017: ASUS ZenFone 3 Zoom

CES 2017: ASUS ZenFone 3 Zoom

Az ASUS ZenFone 3 Zoom egy 5.5 colos okostelefon, amely kimondottan fotózáshoz lett tervezve dupla kamerarendszerrel, amellyel lenyűgöző fotókat és videókat lehet készíteni pillanatok alatt. Újdonság a CES 2017-ről.

Mindezeken felül az ASUS ZenFone 3 Zoom a világ legvékonyabb okostelefonja 5000mAh-s nagy kapacitású akkumulátorral, melynek révén a felhasználók kibővített üzemidővel gazdálkodhatnak. Persze a stílus és hordozhatóság tekintetében sem kell kompromisszumot kötni.

A ZenFone 3 Zoom innovatív dupla kamerarendszere kettő 12MP-s kamerát tartalmaz, melyek közül az egyik f/1.7-es rekeszértékkel, 25mm nagylátószögű optikával, míg a másik 59mm optikával rendelkezik. A felhasználók könnyedén válthatnak a 25mm elsődleges, valamint a 59mm kamera között, a 2.3x optikai zoom pedig tökéletes portrék és megismételhetetlen pillanatok fotózásához. A megújult TriTech+ autofókusz rendszer automatikusan választja a legjobb megközelítést használat közben – Dual Pixel PDAF, tárgykövető, második generációs lézer fókusz – minden a helyzettől függ. A fókuszálás egyébként mindössze 0.03 másodperc alatt történik.

A ZenFone 3 Zoom az első ASUS okostelefon, amely SuperPixel kameratechnológiát hordoz. Általa a fókuszálás hihetetlenül gyors, a fotók pedig élesek és elmosódástól mentesek lesznek, akár éjszakai, vagy egyéb kevés fénnyel rendelkező helyszínről legyen szó. Az ASUS exkluzív hardveres és szoftveres kialakításának köszönhetően az érzékelő akár négyszer intelligensebb beállításokat képes eszközölni az ISO értékek tekintetében, pluszban zajkorrekciót is kapunk. A SuperPixel technológia két és félszer jobb fényerővel lett felvértezve ezáltal, mint az Apple iPhone 7 Plus, illetve tízszer jobb, mint egy átlagos okostelefon esetében mért értékek.

A ZenFone 3 Zoom egy nagyteljesítményű, 5000mAh-s akkumulátort kapott, amely láthatatlanul bújik meg a telefon vékony, 7.9 milliméteres teljesen fém tokozása alatt. Az eszköz mindössze 170 grammot nyom a nagy akku ellenére is, a Qualcomm Snapdragon 625 processzor révén akár 42 nap rendelkezésre állási időt is biztosít a felhasználónak. A nagyteljesítményű akkumulátor maradéktalanul kielégíti a fotózásnál felmerülő igényeket, tehát a felhasználó még több fényképet készíthet, még több ideig élvezheti egy töltéssel a time-lapse fotózást, és akár 6.4 órányi folyamatos 4K UHD videostreamet is készíthet egyetlen töltéssel.