TechAddikt Szoftver Játék Nem vitás: itt a Pokémon-láz. Ráadásul idén 20 éves a játék

Nem vitás: itt a Pokémon-láz. Ráadásul idén 20 éves a játék

Idén ünnepli japán megjelenésének huszadik évfordulóját a két eredeti Pokémon játék, a Pokémon Red és Pokémon Green.

pokemon-gotta-catchem-all-techaddikt

Debütálásuk óta a rajongóknak rengeteg különböző módon nyílt lehetősége kedvenc zsebszörnyeikkel kalandozni a fő szerepjáték sorozat számos exkluzív részében, illetve a más műfajú epizódokon keresztül, például a Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity, a Pokémon Super Mystery Dungeon, a Pokémon Rumble World vagy az alkotószelleműeknek készült Pokémon Art Academy keretében. Az elképesztő mérföldkő ünneplése még most is zajlik, például a helyi üzletekben kapható kódok formájában, melyeket a játék Mystery Gift funkciójával beváltva a Pokémon Edzők különleges, egyedi mozdulatokkal vagy képességekkel bíró Pokémonokra tehetnek szert Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Alpha Sapphire vagy Pokémon Omega Ruby játékukban.

A Pokémon témájú év lezárásaként november 23-án kerül a boltok polcaira a szerepjáték sorozat Pokémon Sun és Pokémon Moon névre keresztelt következő generációja. Az új részekben a játékosok megismerhetik a teljesen új, trópusi Alola régiót, új mozdulatokat, új Pokémonokat és régebbi Pokémonok egzotikus változatait. A Nintendo Magyarország Youtube csatornájára látogatva számos feliratos videót tekinthettek meg a játékról. Az elszánt rajongók az igazán különleges Pokémon Sun Fan Edition vagy Pokémon Moon Fan Edition kiadások formájában is beszerezhetik majd a játékot, ami ráadásként egy egyedi Pokémon Sun vagy Pokémon Moon témájú fémtokot is tartalmaz.

A vérbeli gyűjtők számára továbbá még egy különleges kiadással készülünk – a Pokémon Sun Deluxe Edition és a Pokémon Moon Deluxe Edition kizárólag Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban lesz kapható, limitált számban. Ez a speciális csomag tartalmazni fogja a választott verzió Fan Edition kiadását fémtokkal, a verzióhoz tartozó legendás Pokémon figuráját, egy kitűzőt, egy matrica szettet és egy a játékból kiragadott, ikonikus képekkel teli noteszt. Ha ez még mindig nem lenne elég, a játék megjelenésekor egy limitált kiadású New Nintendo 3DS XL gépcsomag is kapható lesz, ami a két legendás Pokémont – Solgaleo, Lunala – ábrázoló mintában fog pompázni. A játékosok új szerzeményeiket ráadásul akár hozzájuk illő Pokémon Sun, Pokémon Moon vagy Pikachu mintázatú keménytokokban, de akár egy különleges, univerzális Pikachu hordtáskában is tárolhatják.

Végül, de nem utolsó sorban nem maradhat említés nélkül a globális mobiltelefonos sikercím, a Pokémon GO sem, mely szeptemberben tovább bővül a Pokémon GO Plus kiegészítővel, ami minden Pokémon Edző elengedhetetlen útitársa lesz. A minden korábbi mobiltelefonos rekordot megdöntött Pokémon GO sikere pozitív hatással volt a Nintendo 3DS készülékek és a Pokémon játékok eladásaira is.