TechAddikt Hardver QNAP QNAP TBS-453DX NASbook

QNAP TBS-453DX NASbook

A QNAP bemutatta a kompakt és sokoldalú TBS-453DX NASbook-ot, amelyet kis munkaterületekhez és mobil munkára terveztek.

Négy M.2 SATA SSD tároló használatával a TBS-453DX 20 felhőtárhelyet képes virtuálisan leképezni és a helyi gyorsítótárazást megoldani, biztosítva az online fájlok gyors feldolgozását, mintha azok helyi fájlok lennének. A többfunkciós és szinte néma TBS-453DX biztosítja HDMI 2.0 4K 60Hz kimenetet, hardveres átkódolást és adatfolyamot, valamint 10GbE N-BASET kapcsolattal is rendelkezik az Aquantia® Multi-Gig vezérlőnek köszönhetően, amely tökéletes megoldást kínál a zökkenőmentes nagysebességű hálózati környezet megteremtésére a jobb csapatmunka és a kiegyensúlyozott multimédiás folyamatok számára.

„A TBS-453DX NASbook komoly teljesítményt és komplett üzleti alkalmazásokat kínál egy apró, hordozható kivitelben. A felhőszolgáltatások zökkenőmentesen integrálásával a TBS-453DX a hordozhatóság és a tárolás rugalmasságának kombinált előnyeit nyújtja a modern irodák és stúdiók hatékonyságának növelése érdekében” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A TBS-453DX a felhőszolgáltatás-alapú fájlok helyi gyorsítótárba helyezésével, szinte eltűnnek a különbségek az elérések között, függetlenül attól, hogy a felhasználók távolról vagy az irodában dolgoznak, hasonló hozzáférési sebességet élvezhetnek, mintha LAN környezetben dolgoznának.”

A TBS-453DX egy Intel Celeron® J4105 négymagos 1,5 GHz-es processzorral (2,5 GHz-ig terjed) és 4 GB / 8 GB-os DDR4 memóriával rendelkezik. Támogatja a négy M.2 2280 SATA 6Gb/s SSD-t (külön megvásárolható), a RAM és az SSD-k könnyen hozzáférhetők a telepítéshez és a karbantartáshoz. A QNAP új Cloud Gateway szolgáltatásával (beleértve a fájlszintű „CacheMount” és a blokkszintű „VJBOD Cloud” átjárót), a felhasználók több mint 20 felhő tárolási szolgáltatást képesek felcsatolni zökkenőmentesen a fájlok tárolásához, mentéséhez és helyreállításához. A CacheMount és a VJBOD Cloud gyorsítótárainak engedélyezésével a felhőben tárolt fájlok helyben is elérhetők lesznek a TBS-453DX EdgeCache köteten és a felhasználók a gyakran használt fájlokat a lehető leggyorsabban érhetik el, és a NAS-on tárolt fájlokhoz hasonlóan érhetik el. Továbbá használhatjuk az SSD extra over-provisioning (OP) funkciót az SSD OP-tárhelyének (1%-ról 60%-ra) kiosztására az SSD optimális véletlenszerű írási sebességének és élettartamának elérésének érdekében, így gyorsabb fájlmentést és simább multimédiás élményt biztosít.

A TBS-453DX támogatja a média lejátszást a tévén, vagy monitoron HDMI 2.0 kimenettel (akár 4K @ 60Hz), és 4K videókat konvertál olyan univerzális fájlformátumokká, amelyek zökkenőmentesen játszhatók le más eszközön. Szintén tökéletes a streaminghez a Plex® és Roon Server-en. A 10GbE NBASE-T (10G / 5G / 2.5G / 1G / 100M) csatlakoztathatóságával a TBS-453DX zökkenőmentes, nagy sebességű hálózati környezetet biztosít a multimédiás alkalmazásokhoz és nagy fájlok megosztásához.

Az intelligens QTS NAS operációs rendszerrel, a TBS-453DX homogén megoldást biztosít a tároláshoz, a mentéshez, a megosztáshoz, a szinkronizáláshoz és a központosított kezeléshez. QTS blokk alapú pillanatkép mentéssel a felhasználók hatékonyan csökkenthetik a zsarolóvírusok veszélyét, illetve több virtuális gép és konténeres alkalmazás tárolását, valamint az App Center-ből több száz azonnal telepíthető alkalmazással bővíthetjük a NAS funkcióit.

Főbb tulajdonságok

TBS-453DX-4G: 4 GB DDR4 RAM (2 x 2 GB), mely 8 GB-ig bővíthető
TBS-453DX-8G: 8 GB DDR4 (2 x 4 GB)

Intel Celeron J4105 négymagos 1,5 GHz-es processzor (2,5 GHz-ig felskáláz) AES-NI támogatással; 4 GB / 8 GB DDR4 kétcsatornás memória (8 GB-ig bővíthető); 4x M.2 2280 SATA 6 Gb/s SSD bővítőhely; 1x 10GbE RJ45 port, 1x 1GbE RJ45 port; 1x HDMI 2.0 (4K @ 60Hz) kimenet; 3x USB 3.0 A-típusú port, 4x USB 2.0 A-típusú port; 2x 3,5 mm-es mikrofon csatlakozók (csak dinamikus mikrofonok)nak, 1x Line Out audio jack; 2x hangszóró IR érzékelő (infravörös távirányító külön megvásárolható).