TechAddikt Híradástechnika Epson Rövid vetítési távolságú projektorokat mutatott be az Epson

Rövid vetítési távolságú projektorokat mutatott be az Epson

Az Epson új, rövid vetítési távolságú projektorai kiváló minőségű képet vetítenek, alapfelszereltségként pedig számos funkciót kínálnak megfizethető áron.

epson_eb_535w

Az osztálytermekbe és a kisebb tárgyalókba szánt modellek a falra és a mennyezetre is felszerelhetők, vagy akár egy falhoz közeli asztalra helyezve is képesek vetíteni – ha fontos a helytakarékosság.

Az új terméksorozat projektorai (EB-520, EB-525W, EB-530, EB-535W, EB-536Wi) a 3LCD technológiának köszönhetően rendkívüli minőségű képet és élénk színeket kínálnak. A magas kontrasztarány pontosabb megjelenítést és nagyobb fényerőt eredményez, még világos osztálytermekben vagy tárgyalótermekben is. Az új, nagy látószögű objektív pedig élesebb képet és jobb fókuszt biztosít.

„Ezek a kiváló minőségű projektorok sokoldalú megoldást kínálnak az iskolák és a vállalkozások számára. Felszerelhetők tantermekben, de könnyen mozgathatók több tárgyalóterem vagy campus között is. Az új sorozat modelljei ideális választást jelentenek régebbi projektorok cseréjekor, és a drágább interaktív táblák vagy ultrarövid vetítési távolságú projektorok alternatívájaként szolgálhatnak” – mondta Trevor Holt, az Epson Europe termékmenedzsere.

A felhasználók biztosak lehetnek a termék remek ár-érték arányában, mivel a sorozat egy olyan lámpát tartalmaz, amely a korábbi modellekhez képest 66 százalékkal hosszabb élettartamú, így a készülék alacsony fenntartási költséggel üzemeltethető. Az A/V némítás funkció energiatakarékos megoldása a lámpa fényerejét 70 százalékkal csökkenti, használatával a hallgatóság figyelme a vetítési felületről az előadóra terelhető vissza a prezentáció közben.

Az új projektorok emellett gyorsan és egyszerűen beállíthatók. A horizontális és vertikális trapézkorrekciónak köszönhetően nem csak a terem közepéről képesek szabályos képet vetíteni, amivel értékes munkaterület szabadulhat fel az osztálytermekben és a tárgyalókban. A rövid vetítési arányának köszönhetően a falhoz közel telepíthetők, így az árnyék és az elvakítás is kiküszöbölhető.

A projektor konfigurálását követően, a képernyő menü (OSD) beállításai egyszerűen átmásolhatók USB kulcs, USB kábel vagy hálózat használatával, ezért a további projektorokat nem szükséges egyesével beállítani.

A sokféle csatlakoztatási lehetőségnek (például HDMI) köszönhetően a projektor a legújabb digitális eszközökkel és a régebbi, analóg termékekkel is használhatóható, ezért nincs szükség a régebbi hardverek cseréjére.

Az EB-536Wi készülék egyszerre két interaktív tollat is támogat, így két felhasználó tud jegyzetelni a teljes vetítési felületre, méghozzá két, eltérő beállítású érintőtoll használatával.

Az EB-520, EB-525W, EB-530, EB-535W, EB-536Wi projektorok 2015 januárjától kaphatók, 337 000, 370 000, 370 000, 404 000, illetve 499 000 forintos áron.