TechAddikt Tesztek Acer Acer Aspire TC-1150 – ha kell remek asztali PC-megoldás

[TESZT] Acer Aspire TC-1150 – ha kell remek asztali PC-megoldás

Sokan a mai napig esküsznek a desktop PC-k egyeduralmára: alapvetően irodákban, fix munkavégzéshez kötött helyszíneken lehet ideális ez a kategória. Az Acer Aspire TC-1150 ponosan ilyen.

A tálalás is időtálló, remek: ha mondhatunk olyat, hogy uniszex, akkor az Acer Aspire TC-1150-re teljes mértékben ráillik a jelző. Itt alapvetően a modern, korszerű stílusjegyek hordozása áll fókuszban, nem beszélve arról a komplexitásról, amelyet képes nyújtani a felhasználók számára.

Méretezés tekintetében is optimélisra sikerült az Acer Aspire TC-1150, így relatíve kis helyet igényel az iroda, íróasztal munkafelületéből. Akár az adott monitor mögé is behelyezhető, persze figyelni kell arra, hogy a méretek nem ütközenek-e egymással. Amúgy pedig ha előtérbe kerül az Acer Aspire TC-1150, akkor is tökély kiegészítője lehet a szobának, irodahelyiségnek.

Tesztelt Acer Aspire TC-1150 desktop megoldásunkba az AMD négymagos RYZEN3 5300 CPU-ja került, amely alapvetően nem is CPU, hanem APU. Tehát a processzor és maga a grafikus GPU mag egybe lett integrálva, így jelentős energiamegtakarítás érhető el anélkül, hogy a teljesítmény bármiféle módon csökkenne. A GPU-rész esetünkben Radeon Graphics, dedikált fedélzeti VRAM-mal.

Rendszermemóriaként 8 GB-nyi DDR4 RAM áll rendelkezésre, ez jellemzően kevésnek bizonyul minden olyan esetben, amikor elsősorban multitasking feladatok futtatása a fő cél. Főként, hogy nyakunkon a Windows 11, ami ugyebár nem kevés hardverigényéről híresült el már az első tesztek során – nem beszélve az inkompatibilitásról. Tehát ha viszonylag öreg a hardverünk – és itt ne 10 években gondolkodjunk – akkor sanszos lehet, hogy nem is telepíthető a Microsoft új operációs rendszere.

Az Acer szerint ilyesmivel nem lesz jódarabig probléma, legalábbis a most futó, jelenlegi aktuális termékpaletta részeit képező PC-k esetében. Tehát az Acer Aspire TC-1150-re is simán felmegy elvileg a Windows 11, viszont akkor elvárható lesz, hogy legalább 16 GB RAM-ra bővítsük a rendszert. Mivel desktop gép révén rendkívül moduláris, ezáltal upgrade-elhető az Acer Aspire TC-1150, ezért nem lesz komolyabb probléma a periféria-bővítésekkel.

Ha már kevés a RAM, legyen bőséges háttértár (ott a swap-file is, max teker bőszen majd a HDD). Az Acer Aspire TC-1150 egy 1 TB-s hagyományos, 7200 RPM-es HDD-t kapott, viszont a rendszerfájlok optimális telepítésénez és későbbi használatához egy 256 GB-s SSD áll rendelkezésre. Aki pedig a retrót részesíti előnyben, most örülhet, ugyanis egy beépített DVD-RW optikai meghajtóval is felszerelték az Acer Aspire TC-1150-t.

Acer Aspire TC-1150 specifikációk

OS: Microsoft Windows 10 Home 64-bit

APU: AMD RYZEN3 4-Core 5300G Radeon grafikával

RAM: 8 GB DDR4

SSD: 256 GB

HDD: 1 TB 7200 RPM

DVD: DVD-R

LAN: 10/100/1000 Mbit

WLAN: 802.11ac, Bluetotth, 802.11a/b/g/n

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
91 %
Kialakítás
91 %
Teljesítmény
85 %
Minőség
91 %
Ár-érték arány
88 %
Előző cikkA BMW Group a hatékony, hosszútávon fenntartható lítium-kitermelés innovatív eljárásába is befektet
Következő cikkAz XPG az első márka, amelynek sikerült elérnie a DDR5 8118 MT/s-os túlhajtott memória-órajelet
teszt-acer-aspire-tc-1150-ha-kell-remek-asztali-pc-megoldasAz Acer Aspire TC-1150 remek asztali PC irodai, home office és egyéb munkákhoz. Ráadásul DVD-újraírvóval is felszerelték!