TechAddikt Tesztek Acer Acer ConceptD 3 Ezel CC314-72G-7513 – grafikusok előnyben!

[TESZT] Acer ConceptD 3 Ezel CC314-72G-7513 – grafikusok előnyben!

Az Acer ConceptD 3 Ezel alapvetően grafikusoknak lett tervezve, fejlett munkavégzéshez. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne átlagos napi használatra bevetni, mint masszív, rengeteg erőtartalékkal bíró notebook-variánst. Teszt.

Először is: mit takar az Ezel kifejezés? Nos, az Ezel Hinge, vagyis az Ezel-zsanér olyan multifunkciós használatot tesz lehetővé, hogy az adott eszköz – esetünkben az Acer ConceptD 3 Ezel – a lehető legtöbb formátumban legyen mozgatható, kifordítható. Így a hagyományos sátoralakzatot például továbbgondolhatjuk úgy, hogy a háromszögforma megvan, viszont a billentyűzet is remekül elérhető-használható, kiegészítve a tartozékként mellékelt stylus-szal.

Esetünkben a hinge használata rendkívül egyszerűnek bizonyult, a kiforgatás, elhajtás mind pofonegyszerűen volt kivitelezhető. Alaphelyzetben-alaphelyzetből a kijelzőt határozott mozdulattal kell hátrahajtani, nem kell hozzá éles eszköz, vagy hosszú köröm, hogy könnyedén felnyithassuk.

Tesztalanyunk, az Acer ConceptD 3 Ezel divatos, fehér színárnyalatban érkezett szerkesztőségünkhöz. A dizájn kifinomult és letisztult, a burkolat strapabíró, a matt fényezés pedig lehetővé teszi, hogy szimplábban tisztán tudjuk tartani a külső környezeti behatásoktól a felületeket.

Friss generációs Intel Core i7-10750H CPU került az Acer ConceptD 3 Ezel-be, amely egyértelműen megbirkózik szinte minden jelenlegi, akár multitasking-sémájú feladattal. Mindehhez az NVIDIA GeForce GTX 1650ti GPU-lapkája nyújt hathatós segítséget – ami ugye nem hátrány grafikai profil előtérbe helyezésénél. A VGA-hoz 4 GB GDDR6 dedikált VRAM is tartozik, azonban a videomemória aperture size-a bővíthető a rendszermemória társításával igény szerint. Ugyanakkor szinte biztos, hogy a 4 GB VRAM elegendő lesz célspecifikus használat esetén.

16 GB DDR4 RAM-ot kapott az Acer ConceptD 3 Ezel, amely szintén elegendő jelenleg mind az Acer által is ajánlott Windows 10 Pro OS zökkenőmentes futtatásához (kiegészítő pluginekkel egyetemben), mind pedig olyan grafikai alkalmazások, mint a Photoshop, a Lightroom, vagy épp a Premiere.

Mindhárom feljebb felsorolt program Adobe termék, mi az utolsó kettőt próbáltuk élesben az Acer ConceptD 3 Ezel-lel. A Lightroom-nak értelemszerűen kevesebb erőforrásra volt szüksége, mint a Premiere-nek, így ott 12-18 százalékos CPU használatot, valamint 35 százalékos rendszer RAM használatot rögzítettünk átlagos felhasználás mellett. A Premiere-nél már érezhetően növekedett a rendszererőforrás-igény, renderelésnél 80 százalék feletti CPU terhelést, valamint 88 százalék RAM terhelést tapasztaltunk 22 darab egyenként átlag 30 másodperces .mov fájl feldolgozásánál.

Az Acer ConceptD 3 Ezel14 col képátlós full HD 1920×1080, úgynevezett Slim Bezel vékonykávás IPS kijelzőmodult kapott, LED háttérfénnyel, maszatolódásmentes, Gorilla felülettel, amely természetesen érintésérzékeny. Ez remek opció, kiváltképp a stylus megléte kapcsán.

Viszonylag jól organizálható minden olyan legyártott, elkészített anyag, amelyet az Acer ConceptD 3 Ezel notebookkal készítünk el. A beépített 1 TB-s PCIe NVMe SSD kapacitása nem túl nagy, ma már inkább átlagosnak mondható, viszont lehet bővíteni az NVMe szabványnak köszönhetően, akár 3 TB-re is – ennek csak az anyagiak szabnak határt.

Acer ConceptD 3 Ezel CC314-72G-7513 specifikációk

OS: Windows 10 Pro

CPU: Intel Core i7-10750H

Kijelző: 14 col FHD LCD LED IPS SlimBezel érintésérzékeny

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650ti 4GB dedikált GDDR6 VRAM

RAM: 16 GB DDR4

SSD: 1024 GB PCIe NVMe

Akkumulátor: 57 Wh lítium-ion

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
94 %
Kialakítás
96 %
Kezelhetőség, funckiók
90 %
Teljesítmény
91 %
Minőség
92 %
Ár-érték arány
90 %
Előző cikkLehet-e tölteni esőben a Nissan LEAF-et?
Következő cikkA BMW a művészet és a mesterséges intelligencia összeolvadásával mesterművet alkotott