TechAddikt Tesztek PC játékteszt World of Warcraft: Legion – epikus hőstett

[TESZT] World of Warcraft: Legion – epikus hőstett

Belegondolni is félelmetes: a World of Warcraft idén hatodik expanziójával lepte meg az MMORPG rajongókat, vagy ha jobban tetszik: hét epizódban kalandozhatunk mára, ha beleszámoljuk a Vanilla WoW-ot is. Itt a World of Warcraft: Legion, teszteltük.

world-of-warcraft-legion-teszt-016

Augusztus 31-én már nagyjából lehetetlen volt bejutni a legnépszerűbb realmekre, úgy 4000 playerrel és 5-6 óra becsült várakozással sok minden egyébre is juthatott idő, mielőtt belemerültünk volna a World of Warcraft: Legion világába. Még jelenleg is tart a torlódás a belépéseknél, igaz, leginkább hétvégenként és a kora esti időpontokban, de már közel sem olyan vészes a várakozás. Egyébként pedig minden egyes percet megér, hogy utána indulhasson az aktivitás.

A Blizzard nagyon nem szeretett volna mellélőni a World of Warcraft: Legion-nel, ennek megfelelően (ismét) vissza kellett nyúlni egy olyan vonalhoz, amely korábban is nagy népszerűségnek örvendett. Ez nem más, mint a The Burning Legion, sorban az első nagy kiegészítője a World of Warcraft-nek, idestova lassan 10 éve lesz, hogy megjelent.

world-of-warcraft-legion-teszt-001

Nem fecséreljük a szót most a World of Warcraft kifejezetten összetett történetének taglalására, úgy legalább 20 oldalnyi cikk születne – elég az hozzá, hogy a démoni seregek legyőzése a fő cél a World of Warcraft: Legion-ben, itt nyúl alapvetően vissza a vezérvonal a kezdetekhez (legalábbis a World of Warcraft MMORPG kezdeteihez).

world-of-warcraft-legion-teszt-002

Az új játszható hős a Demon Hunter, 98-as szinten kapjuk meg félkészen, és nagyszerű 2 szint fejlesztés következik a kezdőhelyen, abban a börtönvilágban, ahová Illidan legyőzésekor száműzte a csatlósokat Maiev Shadowsong és kommunája.

world-of-warcraft-legion-teszt-003

Ha másért nem, a kezdőhelyszín végigdarálása miatt érdemes Demon Huntert kezdeni, már itt szembetűnik rögtön, hogy mennyi hangsúlyt fektettek a fejlesztők a World of Warcraft: Legion dramaturgiájára, a párbeszédek összetettségére, a karakterek, korábban megismert epikus szereplők személyiségének kirajzolására.

world-of-warcraft-legion-teszt-004

Broken Isles néven kapjuk a soron következő kontinenst, mely alapjában véve komor, ködös hangulatot áraszt (van persze élettel teltebb, ligetes, erdős-völgyes rész is), amely jól illik a tematikához. Több régi helyszín is visszaköszön majd, ilyen lesz egyebek mellett Karazhan is – itt a régi, klasszikus 10 fős raidet meghagyják, és egy teljesen újragondolt történettel rukkol elő a játékmenet (sajnos a sakk eventet kiveszik a level 110-es raidben). Az új Karazhan-harc egyébként a hamarosan érkező 7.1-es patchben érkezik előreláthatólag.

world-of-warcraft-legion-teszt-007

Ha már említettük feljebb, jöjjön a maximum elérhető szint a World of Warcraft: Legion-ben – 110-ig tudjuk fejleszteni a karaktert, ami közel sem lesz egyszerű folyamat. Ahhoz, hogy elérjük a maximális fejlettséget, questláncok százain kell átrágnunk magunkat, ezek többnyire szóló- vagy csoportosan lezongorázható küldetések.

world-of-warcraft-legion-teszt-011

Itt máris látszik, hogy az új kiegészítőben alapjaiban véve az volt az elsődleges szempont, hogy minél nagyobb és terjedelmesebb dinamikus tartalom kerüljön be, ezzel fenntartva a játékos érdeklődését. A gyűjtögetős, „ölj le 10 mobot, majd lootolj belőlük megfelelő számú itemet” questeket el lehet felejteni, persze lesznek ilyenek is, de leginkább a magvasabb, kiterjesztettebb feladatok dívnak mostanság.

world-of-warcraft-legion-teszt-013

Kell is, miután a garrison olyan nerfet kapott, amit a mai napig emlegetnek azon kényelmessé vált WoW-játékosok, akiknek annyiból állt a játék, hogy naponta többször belogltak 10 level 100-as karakterükkel, és a followereket küldözgették jobbra-balra, horror aranyösszegeket megkeresve ezzel.

world-of-warcraft-legion-teszt-015

Így nem volt meglepő, hogy volt olyan player, aki bőven több millió arannyal rendelkezett, ennek megfelelően minden AH itemnek felszökkent egekig az ára, valamint a mikrotranzakciós aranyért vásárolható gametime is nem egy ízben közelített a 100 ezer arany/hó árhoz.

world-of-warcraft-legion-teszt-008

Nos, mindennek vége tehát, ismét előtérbe helyeződik a kereskedelem, a farmolás élménye a World of Warcraft: Legion kiegészítőjében. Ez kellett is, hiszen ez adja az egyik fő varázsát a játéknak, hagyva kibontakozni a játékosokat, és visszahozva a szerepjáték feelinget – azt, amiért eddig is szerettük, de pár kiegészítőn át bizony éreztük a hiányát.
A World of Warcraft: Legion további nagy újítása az Artifact-rendszer.

world-of-warcraft-legion-teszt-010

Ennek röviden annyi a lényege, hogy kezdőszinten megszerezzük egyedi, kasztra specializált legendary fegyverünket, majd fejlődés közben a megszerzett artifact power pontjaink függvényében is folyamatosan fejleszthetjük azt. Hasonlóan a socketes megoldáshoz, itt is találunk az elején inaktív slotokat, melyeket folyamatos jelleggel tölthetünk fel különböző skillekkel a történet előre haladásával. Ehhez szükséges lesz egy forge, amelyet a Champion’s Hallban találunk majd, de ide sem lesz egyszerű az eljutás, külön questek irányítják karakterünket ide.

world-of-warcraft-legion-teszt-017

A level110-es flying a World of Warcraft: Legion-ben sem lesz egyszerű, tehát nem trénertől kell bizonyos gold összegért megszereznünk. Hasonlóan a Warlords of Draenor kiegészítőhöz, itt is számtalan küldetést kell teljesíteni ahhoz, hogy repülni tudjunk az új kontinensen, az alapkövetelmény a 110-es szint megléte, valamint jónéhány achievement is szükségeltetik a folyamat lezárásához.

world-of-warcraft-legion-teszt-014

Természetesen a már meglévő szakmákat is felfejleszthetjük, új a World of Warcraft: Legion kapcsán nem érkezik. Érdemes egyébként a foglalkozásokat prioritással kezelni, ugyanis a központi kereskedelem egyik oszlopos és meghatározó tényezője lesz a játék során.

world-of-warcraft-legion-teszt-006

A Techaddikt.hu World of Warcraft rovatában természetesen nem ér véget a Legion kiegészítő taglalása, folyamatosan jelentkezünk cikkekkel, aktualitásokkal a témában.

A cikkhez a hátteret a World of Warcraft magyarországi forgalmazója, a Magnew biztosította.

World of Warcraft témájú cikkeink elkészítéséhez ASUS ROG eszközöket használunk.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág