TechAddikt Hírek 2016 kreatív hirdetője lett a Samsung Electronics

2016 kreatív hirdetője lett a Samsung Electronics

A Samsung Electronics nyerte el 2016 legkreatívabb hirdetője díját a Cannes Lions nemzetközi kreatívfesztiválon, a világ vezető kommunikációs szakembereinek és hirdetőinek legrangosabb összejövetelén.

cannes-lions-logo-techaddikt

„Az év kreatív hirdetője” díjat azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek az adott évben a leginkább kreatív és jelentőségteljes lépéseket tették a marketing területén.

Terry Savage, a Lions Festivals elnöke elmondta: „Ha akár csak a Samsung elmúlt éves Cannes Lions fesztiválon aratott győzelmeit nézzük, akkor is feltűnő a díjak sokfélesége, ami jól példázza a Samsung átfogó kreatív szemléletét. Széles körben, így az egészségügyi kommunikáció, a szakmai, valamint a márkához köthető tartalmak területén is kimagaslót nyújt, ugyancsak érdemes az  iparágformáló ötletekért járó Titanium Lion díj elnyerésére is.”

A Samsung az évek során folyamatosan finomította marketingszemléletét egy olyan fogyasztóközpontú stratégia felé, amely középpontjában az áll, hogy termékei és azok technológiája miként teremtenek értéket a felhasználók számára. A Samsung 2015-ben bonyolította le többek között az autista gyermekekért folytatott „Look at Me”, a közúti biztonságot szolgáló „Safety Truck”, a sportolókat előtérbe helyező „Every Day is Day One” és a kiskereskedelmi fogyasztói élmény fokozását szolgáló „Center Stage” kampányát. A rangos elismerések elnyerése érdekében a Samsung olyan világszínvonalú kreatív ügynökségekkel működött együtt, mint például a Cheil Worldwide, a Leo Burnett vagy a 72&Sunny.

„Hiszünk abban, hogy innovációink lehetőséget kínálnak az embereknek, hogy elérjék a céljaikat és merjenek nagyot álmodni” – mondta el Moonsoo Kim, a Samsung Electronics Global Marketing központjának ügyvezető alelnöke. „A Samsungnál minden marketingtevékenységünk jól tükrözi azt a központi filozófiánkat, hogy egy gazdagabb életet tegyünk lehetővé a felhasználóink számára.”

A 63. nemzetközi kreatívfesztiválon azért gyűlnek össze a világ vállalatai, hogy a sokféle kategóriában összemérjék a hirdetések és reklámok területén, illetve a marketingkampányokban nyújtott kreatív teljesítményüket. A franciaországi Cannes-ban évente megrendezett esemény idén több mint 95 ország 15 000 résztvevőjével zajlik majd 2016. június 18. és 25. között.

Előző cikkIntel technológia az új Naked 3D Fitness Trackerhez
Következő cikkHordozható és rendkívül kompakt az LG Minibeam LED projektor