TechAddikt Hírek A FIBARO Button nyerte a CES 2017 Innovációs Díját

A FIBARO Button nyerte a CES 2017 Innovációs Díját

A Button az az okosgomb, amely a vezeték nélküli okos otthon rendszerek piacvezető gyártója, a FIBARO mutatott be, mint új távvezérlő eszköz és elnyerte a CES 2017 innovációs díját Okos Otthon kategóriában. Ez a díj az egyik legjelentősebb elismerés a globális fogyasztói elektronikai eszközök piacán.

fibaro-button-ces-2017-techaddikt

A zsűritagok három iparág neves és meghatározó személyiségei közül kerültek ki. Minden évben a zsűri megválasztja a leginnovatívabb technológiai megoldásokat 28 kategóriában, amelyeket a Las Vegas-i show keretein belül be is mutatnak. A kiállítás 2017. január 5-8-ig lesz látogatható.

Miről beszélünk, ha azt mondjuk FIBARO Button?
A FIBARO Button a 2016-os év nyarán került a piacra, nem sokkal a FIBARO Swipe megjelenése után. Ez a gomb nem csak egy egyszerű nyomógomb, hanem jóval több annál. Egy okos Z-wave vezérlő eszközről van szó, amely 6 féle különböző kattintást képes felismerni – pl : egyszeri-, dupla- kattintás, vagy a gomb lenyomva tartása -, amivel jeleneteket aktivál vagy különböző eszközöket vezérel a kattintás módjának függvényében.

Miket vezérelhetünk a Button segítségével?

Használhatjuk a Button-t az összes villanyunk egyszerre történő lekapcsolására, de ugyanúgy beállíthatunk bizonyos számú kattintást az „éjszakai fény” jelenet indítására. Akár beprogramozhatjuk „távozás” jelenetre, vagyis ha elhagyjuk a lakást, akár egy gombnyomással áramtalaníthatjuk a lakás azon területeit és eszközeit, melyek működésére nincs szükség napközben. Természetesen nem célunk, hogy megromoljon napközben a hűtőgép tartalma, ám a bedugva maradt vasalónk sem fogja így napközben beindítani a FIBARO füstérzékelőt. Amikor pedig haza érkezünk, szintén egy gombnyomással indíthatjuk a „welcome” jelenetet és a lakásba beérve már fény irányíthatja utunkat a frissen lefőzött kávé felé, miközben kedvenc rádiócsatornánk is kellemes zenével fogad.

Pánik gombként is alkalmazható idősek vagy olyan személyek mellé, akiknél akár életmentő is lehet a gomb által gyorsan beindított folyamat. Helyezzük el a gombot a segítségre szoruló szerettünk mellé, és ha úgy érzi, azonnali segítségre van szüksége, csak megnyomja a gombot és máris küldi nekünk az értesítést a rendszer.

Hogyan használható vezérlésre?

Mindent összevetve, ezt a gombot egy szóban lehet jellemezni, ami maga az egyszerűség. Nem csak kinézetében, hanem felhasználásában is. Arra lett tervezve, hogy kompakt, mobilis és könnyen kezelhető legyen, mindeközben megfelel a FIBARO-tól megszokott minőségnek, megbízható és funkcionális az okosotthon elemeinek és jelenetek vezérlésében. 6 különböző jelenet vagy eszköz vezérlésére is képes.

Hogy is néz ki ez az vezérlő?

A Button külső megjelenését a régi stílusú fogantyúk és kezelő gombok ihlették, hiszen a gomb formája felébreszti az emberekben a régi idők emlékét, amikor még egy arra kijelölt nagy piros gomb megnyomása egyet jelentett valami gép működtetésével, valami fontos folyamat elindításával. Visszavisz minket még jóval a számítógépek és a bonyolult kijelzők és érzékelők világa előtti időkbe.

A másik oldalról viszont a színek választéka egy egyszerű zsírkréta készletben fellelhető színskálát tükröz. Merész, élénk és minden alapszínt magába foglal, így a FIBARO Button egyszerre szórakoztató és egyszerű. 8 szín található a választékban, így könnyedén választhatunk passzoló színt a már meglévő bútoraink mellé vagy a szoba hangulatához mérten, amitől még kellemesebb környezetet varázsolunk magunk köré. Gyermekektől sem szükséges elzárva tartani, sőt a gyerekek szobájában is használható biztonsági és kényelmi funkciókra.

A gyerekek is biztosan élvezni fogják használatát, hiszen a gomb egyszínű felületére lehet rajzolni, ezzel is még egyedibbé téve az eszközt, és a kicsiket is szórakoztatja majd, hogy a felnőttes világba beleszólhatnak egy kicsit.

Jogosan felmerülhet bennünk, hogy vajon egy nagy gomb hogy illik bele egy komoly tervezéssel kialakított enteriőrbe. Az okosgomb meglepően kis méretű, mindösszesen 4,6 x 3,4 cm. Nem csak a színe választható ki igény és elvárás szerint, elhelyezése is változatos módon történhet. Elrejthetjük az asztal lapja alá, ahol még elérjük, feltehetjük a szekrény melletti vékony falrészre, amit még akár a rányíló ajtó is takar, illeszthetjük a bejárati ajtó mellé a kulcsakasztó szomszédságába, vagy akár az éjjeli szekrényünkre is a kislámpa mellé – szabadon megválaszthatjuk helyét ízlés és kényelem szerint.

Mindent egybevetve…

Biztonság, kényelem és minőség egyetlen eszközben, ez a FIBARO Button. A lehetőségek és kreativitások tárháza, amelyet ez az egyetlen gomb biztosít, ez teszi egy olyan egyedülálló vezérlő eszközzé, amely kiegészítheti a mindennapi életünket, és ragaszkodni fogunk hozzá, ha már egyszer otthonunkba betalált.