TechAddikt Hírek A Fujitsu a Gresham VME szoftverüzletágának felvásárlásával bővíti VME mainframe platformját

A Fujitsu a Gresham VME szoftverüzletágának felvásárlásával bővíti VME mainframe platformját

A Gresham Technologies plc. VME szoftverrészlegének felvásárlásáról aláírt megállapodással a Fujitsu ma fontos mérföldkövet ért el Virtual Machine Environment (VME)1 mainframe üzletágának fejlődésében.

A tranzakcióval a Fujitsu VME-alapú rendszereket használó ügyfelei még nagyobb mértékben és többféle feladatra használhatják a vállalat masszívan skálázható, konzekvensen megbízható mainframe platformját. A VME sokféle kritikus üzleti alkalmazást támogat, és világszerte számos szervezet működésében fontos szerepet játszik2. A Fujitsu ügyfelei szívesen futtatják VME-környezetben a digitális működésük szempontjából kritikus fontosságú alkalmazásokat – például a banki szolgáltatások, a HR és a bérszámfejtés területén.

Azzal, hogy a fenti elemek átkerülnek a Fujitsu VME portfóliójába, a Gresham VME ügyfelei stratégiai ütemtervet kapnak a Fujitsu – Modern VME Environment (MVE) platformra épülő – következő generációs VME Platform as a Service (VPaaS) megoldására való átálláshoz. Előnyt jelent számukra, hogy a Fujitsu garantált, folyamatos operatív szoftvertámogatást és -karbantartást kínál a mainframe felhasználóknak.

A Fujitsu és a Gresham megállapodását közös műszaki megvalósíthatósági tanulmány készítése előzte meg. A tanulmány megállapította, hogy a Gresham VME termékei együttműködnek a Fujitsu VME utódplatformjával, a Modern VME Environmenttel (MVE), számszerűsítette a termékfrissítés követelményeit, továbbá azonosította a kapcsolódó kockázatokat és előnyöket.