TechAddikt Híradástechnika Epson A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

A Fujitsu lett a Citrix partnereknek szóló 2017-es innovációs díjának nyertese. A Fujitsu azzal vívta ki a Citrix elismerését, hogy alig négy nappal azután, hogy egy erős földrengés elérhetetlenné tette a helyi IT-infrastruktúrát, az új-zélandi kormány rendelkezésére bocsátotta szolgáltatásként nyújtott asztali gépes (Desktop as a Service) megoldását.

A kritikus alkalmazásokhoz biztonságos hozzáférést nyújtó, felhőalapú kormányzati Desktop as a Service (GoDaaS) megoldást jelenleg több mint 3000 felhasználó veszi igénybe Új-Zéland négy fontos kormányhivatalánál. A világ egyik legfejlettebb több bérlős (multi-tenant) Citrix architektúrájára, valamint XenApp és XenDesktop rendszerekre épülő hibridfelhő-megoldás használói bárhol és bármikor, tetszőleges végponti eszközről, akár hagyományos, akár virtuális asztali gépről dolgozhatnak.

A statisztikai adatok gyűjtésére és előállítására szakosodott Új-Zélandi Statisztikai Hivatal éppen egy fél évesre tervezett GoDaaS-rendszerbevezetés indulása előtt állt, amikor 2016 novemberében 7,8-as erősségű, pusztító földrengés rázta meg Új-Zélandot, katasztrofális károkat okozva a hivatal központjában. Bár a földrengés a Statisztikai Hivatal IT-rendszereinek összes fizikai hozzáférését megszüntette, a Fujitsu alig négy nap alatt vissza tudta állítani a több mint 1000 dolgozó által használt teljes asztali és irodai produktivitásnövelő környezetet. A GoDaaS-nak köszönhetően a hivatal dolgozói otthonról tudtak dolgozni az utórengések idején, így sikerült betartaniuk a fontos gazdasági mutatószámok közzétételére megszabott kritikus határidőt.

A Citrix innovációs díjára benyújtott pályázati videóban Christoper Buxton, az Új-Zélandi Statisztikai Hivatal digitális technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese így jellemezte a felhőalapú GoDaasS platformot: „Végső soron adatszolgáltató hivatal vagyunk, tehát számunkra az adat hozzáadott értéket képvisel. Adatokkal látjuk el ügyfeleinket, akiknek körében vállalatok és magánszemélyek is megtalálhatók. Gyakorlatilag Új-Zéland teljes lakosságát kiszolgáljuk, és a felhő segítségünkre van abban, hogy el tudjuk juttatni az adatokat a felhasználókhoz.”

„A GoDaaS többféle előnyt is nyújt Új-Zéland kormánya számára. Például a rendszert skálázva rövid időn belül fel tudnak készülni a népszámlálás támogatására, ésszerűsíthetik az igazságszolgáltatás rendszerét, javíthatják a biztonságot és mérsékelhetik az IT-infrastruktúra üzemeltetésének költségét” – hangsúlyozta Stuart Stitt, a Fujitsu új-zélandi ügyvezető igazgatója.

Szólj hozzá!