TechAddikt Szoftver Felhasználói A Kaspersky Lab online radart állított csatasorba

A Kaspersky Lab online radart állított csatasorba

Egyre inkább fejlettnek számítanak korunk kiberbűncselekményei, ezért a Kaspersky Lab egy olyan online szolgáltatást indított, amely egy helyen mutatja be a vállalat által a legkifinomultabb kiberkampányokról összegyűjtött összes információt.

kaspersky_online_radar

A Célzott kibertámadások naplója elnevezésű projekt a cég híres Globális Kutató és Elemző Csapatának kutatási eredményeit jeleníti meg.

„Négy évvel ezelőtt a célzott kiberkampányok még egyedi eseményeknek minősültek, manapság azonban minden évben egyre több ilyen incidenssel szembesülünk. Ezek már nem egyedi esetek, megtalálták speciális helyüket a kiberfenyegetések világában, és különleges odafigyelést igényelnek. Ez az oka annak, hogy elindítottuk ezt az új online szolgáltatást. Demonstrálni akarjuk vele a fejlett kiberkampányok méretét, továbbá eszközt kínálunk ezek növekedésének és kiterjedésének értékeléséhez. Egyedül 2014-ben a célzott támadások több mint 4,400 áldozatát azonosítottuk a vállalati szektorban.” – mondta Alexander Gostev, a Kaspersky Lab vezető biztonsági szakértője.

Jelenleg a csapat portfóliója hét évnyi kutatási eredményt tartalmaz 29 nagyszabású célzott támadásról, többek között olyan hatalmas méretű kampányokról, mint a Regin, a Darkhotel, a Cloud Atlas és a többiek. Az új szolgáltatás révén a felhasználók kapcsolatot fedezhetnek fel a fenyegetések, trendjeik és hatásuk között, vagy tanulmányozhatják az egyes fenyegetések viselkedését.

A nagy kiberfenyegetésekre vonatkozó információk interaktív megjelenítése

Minden egyes kibertámadást egy hajó képvisel az idővonalon: minél nagyobb, annál hosszabb ideig tartott a támadás. A hajó mögött lévő nyom mutatja az első malware minta azonosításától a kutatási projekt eredményének publikálásáig eltelt időt. A színátmenet jelzi az áldozatok számát.

A szolgáltatás lehetővé teszi a különféle kiberkampányok közötti kapcsolatok felderítését, és olyan részletes információk megismerését velük kapcsolatban, mint a fertőzések földrajzi szórása, a kiberbűnözők célpontjai és az egyes támadások speciális jellemzői. A szűrő segítségével kategóriák szerint rendszerezhetők az incidensek, lehetővé téve az információk leszűkítését például az egy adott országban, magánvállalatokat érintő, bizonyos módszerek segítségével végrehajtott támadásokra.

  • A célzott támadások interaktív krónikája a https://apt.securelist.com weboldalon érhető el.
  • Az APT világ új trendjeiről a Securelist blogon olvashat.
  • Ha többet szeretne megtudni 2014 legfontosabb biztonsági eseményeiről, kérjük, olvassa el a Kaspersky Lab teljes jelentését itt.
  • A Kaspersky Lab „Game of cyber-thrones: attacks on the corporate sector and business executives in 2014” című videójának megtekintéséhez ide kell kattintani.