TechAddikt Hardver QNAP A QNAP bemutatja a rendkívül csendes, zajérzékeny és audiovizuális környezetekhez tervezett, kettős...

A QNAP bemutatja a rendkívül csendes, zajérzékeny és audiovizuális környezetekhez tervezett, kettős 2,5 GbE portos NAS-t, a TS-410E-t

   
A QNAP bemutatta az új TS-410E professzionális minősítésű NAS-rendszert, amelyet kifejezetten multimédiás központokhoz és zajérzékeny környezetekhez terveztek.

A ventilátor nélküli hűtéssel érkező TS-410E nagy sebességű I/O-t biztosít, köztük két 2,5 GbE portot, SATA SSD-bővítőhelyeket, USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) portokat és 4K HDMI-kimenetet, továbbá megfelel az erőforrásigényes alkalmazások követelményeinek, beleértve a nagy fájlok átvitelét és a streaminget, a virtuális gépek futtatását vagy virtuális gépek asztali/felügyeleti felvételeinek átvitelét. 
A kompakt TS-410E többféle felhasználási módhoz is illeszkedik, beleértve a függőleges telepítés lehetőségét is a nagyobb helyhatékonyságért. A készülék egy Intel® Celeron® J6412 négymagos processzorral (Turbo Boost 2,6 Ghz-ig) és 8 GB dual-channel memóriával érkezik. Négy 2,5 hüvelykes SATA 6Gb/s SSD-meghajtórekesz található benne az SSD-k csatlakoztatásához a nagy sebességű és stabil írási teljesítmény eléréséért. A felhasználók rugalmasan konfigurálhatják az SSD-gyorsítótárat az IOPS-teljesítmény növeléséhez, hogy megfeleljenek a teljesítménykövetelményeknek. A TS-410E emellett hardveresen gyorsított AES-NI-titkosítást is biztosít, hogy a teljesítmény romlása nélkül garantálja a megfelelő adatbiztonságot. A két 2,5 GbE RJ45-porttal és a porttrönkölés konfigurálásával emellett az akár 5 Gbps átviteli sebesség is elérhető.

„A TS-410E rendkívül csendes, így ideális tárolási megoldást biztosít a zajérzékeny környezetekhez. Emellett a TS-410E alkalmas a masszív méretű, hosszú távú telepítésekhez és bővítéshez is, ugyanis akár 7 éves, hosszú távú támogatás érhető el hozzá” – nyilatkozta Jerry Deng, a QNAP termékmenedzsere.

A QTS 5.0 intelligens NAS-rendszerrel a TS-410E támogatja a megbízható fájltárolást, -megosztást, biztonsági mentést, szinkronizálást és adatvédelmet. Plex® szerverként is használható, hogy médiafájlokat streamelhess mobilkészülékeidre, számítógépeidre és televízióidra az élményben gazdag multimédiás szórakozáshoz. A beépített App Center igény szerint telepíthető alkalmazásokat biztosít a TS-410E alkalmazási potenciáljának bővítésére, beleértve a HBS-t (Hybrid Backup Sync) a hatékony helyi-/távoli-/felhőalapú biztonsági mentési feladatokhoz, a Virtualization Station-t, a Container Station-t a virtuális gépek és konténerek natív tárolásához, valamint az előfizetésen alapuló QVR Elite-et, amellyel kihasználhatod a TS-410E HDMI-kimenetének és nagy kapacitású tárolókapacitásának előnyeit egy intelligens és pénztárcabarát videófelügyeleti megoldás kiépítéséhez.
Előző cikkAutózás, autó nélkül
Következő cikk[TESZT][PC] Endling: Extinction is Forever – rókamese indie tálalásban