TechAddikt Mobileszköz Samsung A Samsung nyilvánosságra hozta a Galaxy Note7 telefonok túlhevülésének okát

A Samsung nyilvánosságra hozta a Galaxy Note7 telefonok túlhevülésének okát

A több hónapig tartó vizsgálatokat követően a Samsung nyilvánosságra hozta a Galaxy Note7 telefonok túlhevülésének okát.

DJ Koh, a mobilkommunikációs üzletág elnöke bocsánatot kért a vásárlóktól, szolgáltatóktól és partnerektől, valamint háláját fejezte ki feléjük az ügy során tanúsított kitartásukért. Emellett szó esett új lépésekről is, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.

Koh mellett a Galaxy Note7 ügy kivizsgálásában függetlenül résztvevő piacvezető vállalatok vezetői is megszólaltak.

A megszólalók között volt:
• Sajeev Jesudas, az UL Fogyasztói üzletágának elnöke
• Kevin White, Ph.D, az Exponent vezető kutatója
• Holger Kunz, a TUV Rheinland AG Termékek üzletágának alelnöke
A vizsgálatok eredményeinek részletes bemutatása mellett a Samsung új megelőző intézkedéseiről is szó esett.

A Samsung az eredmény alapján széles körű belső minőség-, és biztonságellenőrzési folyamatokat hajtott végre, hogy a termékei még biztonságosabbak legyenek. A vállalat olyan új protokollokat vezetett be, mint a többrétegű biztonsági intézkedések és a nyolc pontból álló akkumulátor biztonsági ellenőrzés. A Samsung továbbá létrehozta a külső tanácsadókból, tudományos és kutatási szakértőkből álló Akkumulátor Tanácsadó Csoportot (Battery Advisory Group), hogy az akkumulátorok biztonságával és az innovációkkal kapcsolatban tiszta és objektív rálátást biztosítson. Az Akkumulátor Tanácsadó Csoport (Battery Advisory Group) tagjai közt megtalálhatók:

• Clare Grey, Ph.D., a Cambridge-i Egyetem kémia professzora
• Gerbrand Ceder, Ph.D., a kaliforniai Berkeley Egyetem anyag- és műszaki tudományok professzora
• Yi Cui, Ph.D., a Stanford Egyetem anyag- és műszaki tudományok professzora
• Toru Amazutsumi, Ph.D., az akkumulátorokra specializálódott japán kutatóközpont, az Amaz Techno-consultant vezérigazgatója

„Az elmúlt néhány hónapban független iparági szakértőkkel szorosan együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattunk, hogy megtaláljuk a Galaxy Note7 esetek okát” – nyilatkozta Koh. – „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egy sor innováció révén egyrészt újra értelmezzük a biztonság fogalmát, másrészt, hogy új kaput nyissunk a végtelen lehetőségek és új élmények felé.”