TechAddikt Híradástechnika Samsung A Samsung prémium légtisztítóival remek minőségű levegő varázsolható a szobába

A Samsung prémium légtisztítóival remek minőségű levegő varázsolható a szobába

Magyarországon is elérhető a Samsung egyedülálló légtisztító termékportfóliója. Az öt készülékből álló sorozat korszerű okosmegoldásokkal gondoskodik a tiszta levegőről. Az elegáns, modern kialakítás és a hatékony működés hozzájárulhat a felhasználók egészségének megőrzéséhez. 

Az emberek egyre több időt töltenek otthonaikban, legyen szó akár kikapcsolódásról, munkáról vagy éppen sporttevékenységről. A megváltozott körülmények már nem igazán jelentenek újdonságot, a felhasználók többnyire alkalmazkodnak az új normálishoz, otthonaikban munkaállomásokat alakítanak ki, és tájékozódnak a legújabb technológiai megoldásokról, amelyek segítenek gördülékenyebbé tenni a mindennapokat. 

Arról azonban talán kevesen tudnak, hogy az otthoni levegő minősége akár rosszabb is lehet a kültérinél, miközben a felhasználók átlagosan idejük 90 százalékát töltik beltérben.[1] Éppen ezért elengedhetetlenül fontos a levegő minősége zárt helyeken, különösen influenza és allergiaszezon idején. 

A Samsung légtisztítók a legkorszerűbb okosmegoldásokkal járulhatnak hozzá a tiszta és egészséges otthoni környezet kialakításához. Az egyedülálló formatervezés és a prémium anyaghasználat pedig stílusos megjelenést biztosít az eszközöknek, így a legtöbb belsőépítészeti és lakberendezési stílushoz kiválóan illeszkednek. 

A Kocka (AX9500)

Az AX9500 a Samsung korszerű Wind-Free™ technológiájával érkezik, amely a levegőt a közel 60.000 mikro levegő résen keresztül gyengéden és halkan oszlatja el a szobában.

A valódi fémből készült AX9500 modern, kocka alakú kialakításának és prémium anyaghasználatának köszönhetően még a legkifinomultabb belső terekbe is kifogástalanul illeszkedik. A moduláris formatervezésnek köszönhetően az egyes, önálló dokkolóval ellátott egységek összekapcsolva egy térben, vagy külön helyiségekben elosztva is alkalmazhatók. 

A Kocka Numerikus Egyszerű nézetű kijelzővel és Lézer Szálló Por Szenzorral érkezik, amely valós időben méri a levegő minőségét és még a 1.0㎛ részecske méretnél kisebb port és a gáznemű szennyező anyagokat is érzékeli. A felhasználók a mérés eredményét a kijelzőn tekinthetik meg, amely a 4-Színű Jelzőfénnyel mutatja a PM1.0/2.5/10 méretű szennyező anyagok mennyiségét és a levegő tisztaságát.

AX7500

Az AX7500 a legtöbb olyan funkciót elhozza, amelyet a felhasználók egy légtisztítótól várnak, és gyorsan, nagy mennyiségű levegőt képes megtisztítani a szoba egyik sarkától a másikig.[2] Az Elülső levegő beáramló nyílás könnyedén szívja be a levegőt. A Kettős Erős ventilátor pedig a 3 irányú levegőáramlás funkciónak köszönhetően villámgyorsan, több irányban oszlatja el a megtisztított levegőt.

Az AX7500 a Kockához hasonlóan numerikus kijelzővel és Lézer Szálló Por Szenzorral érkezik, amely valós időben monitorozza a levegő minőségét és az eredményt 4-Színű Jelzőfénnyel mutatja a kijelzőn.

AX5500

Az AX5500 széleskörű megoldást biztosít a légtisztítás terén. Az Elülső levegő beáramló nyílás nagy mennyiségű levegőt szív be, amelyet a tisztítási folyamat végén az Erős ventillátor egyenletesen oszlat el a helyiségben a három irányú levegőáramlás megoldás segítségével. A tiszta levegő így nagyobb területet ér el az egységre jutó Tiszta Levegő Kijuttatási Ráta pedig a 467 m3-t is elérheti óránként. 

Az AX5500 numerikus kijelzője mutatja a levegő minőségét, az érzékelésért pedig egy Lézer Szállópor Szenzor felel, amely valós időben figyeli a szennyezettséget és a 4-Színű Jelzőfény segítségével meg is jeleníti azt. A berendezés rejtett kerekeinek köszönhetően könnyedén mozgatható a lakásban, így ott használható, ahol a leginkább szükség van rá.  

Az AX9500 és AX7500 készülékeken beépített WiFivel, az AX5500 készüléken opcionális dongle segítségével elérhető a SmartThings[3] alkalmazás, amelynek segítségével bárhol, bármikor ellenőrizhető az otthoni levegő minősége és szennyezettségi szintje. Az applikáció segítségével a légtisztító készülékek távolról is irányíthatók. Egy egyszerű érintéssel vagy a hangvezérléssel[4] be- és kikapcsolható a készülék, ellenőrizhető a levegő minősége, irányíthatók a különböző funkciók és a szűrő állapota is nyomon követhető, valamint az alkalmazás jelzi, amikor cserélni szükséges azt. Az applikáción keresztül elérhető Hazaérkezés funkció pedig gondoskodik arról, hogy mindig tiszta, jó minőségű levegő várja a felhasználókat, mikor hazaérnek.

AX3300

Az AX3300 segítségével a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik a levegő minőségét beltérben. A berendezés figyeli a por és a gáznemű szennyező anyagok mennyiségét és a működését ezek alapján automatikusan optimalizálja.

Az AX3300 harmonikusan illeszkedik a legtöbb otthoni környezetbe prémium megjelenésével. Az IF Design Díjjal kitüntetett AX3300 stílusos és praktikus kialakítása bármilyen közegben remekül mutat, a tiszta, lekerekített sarkoknak köszönhetően pedig a kisgyermekes háztartások számára is biztonságos megoldást jelent. A Levegő Érzékelőfény gyengéd fénybe borítja a szobát az eszköz működése közben. 

AX3000

Az AX3000 sokoldalú funkciói kényelmesebbé teszik a felhasználók otthonát. A készülék Alvó Módban halkabban működik, szenzoraival érzékeli a port és a levegőben lévő gázokat, az egyszerűen használható, 4-Színű Jelzőfény pedig valós időben, vizuálisan is megjeleníti a levegő szennyezettségét. 

Az AX3000 egyszerűen használható és karbantartható. A hátsó ajtót kinyitva kivehető a mosható Előszűrő, amelyet elegendő ritkábban tisztítani. A kettő az egyben kialakítású HEPA tisztító rendszer ultrafinom porszűrőjének és Aktív szén szagtalanító szűrőjének cseréjére villogó fényjelzés figyelmezteti a felhasználókat a készüléken.

A Samsung Légtisztítókról további információ a https://www.samsung.com/hu/air-purifier/all-air-purifiers/ weboldalon érhető el. 


[1] https://www.epa.gov/indoor-air-quality-iaq/inside-story-guide-indoor-air-quality

[2] AX80K7580WFD alapján tesztelve toluol, xilol, benzol, etilbenzol, sztirol és formaldehid gázokra a National Test Institute of Korea által.

[3] Android és iOS eszközökön érhető el. Wi-Fi kapcsolat szükséges.

[4] A hangvezérlés nyolc nyelven támogatott (UK Angol, US Angol, Koreai, Kínai, Német, Francia, Olasz)