TechAddikt Mobileszköz HTC A Victoria & Albert múzeum és HTC VIVE Arts innovatív, virtuális rendezvényt...

A Victoria & Albert múzeum és HTC VIVE Arts innovatív, virtuális rendezvényt szervez az Alice: Curiouser and Curiouser kiállítás bejelentése alkalmából

A Victoria & Albert múzeum és HTC VIVE Arts innovatív, virtuális rendezvényt szervez az Alice: Curiouser and Curiouser kiállítás bejelentése alkalmából.

A V&A múzeum és a HTC VIVE Arts örömmel jelenti be a múzeum történetében az első, élő VR rendezvényt, amelyet október 22-re tűztek ki. A rendezvény programjában szerepel a kurátor prezentációja, élő látványelemekkel tarkított bemutató, melyek mellett a kiállításból is ízelítőt kaphat a nagyközönség.

Az eseménnyel egy időben megindul a valós kiállításra a jegyek értékesítése, valamint az érdeklődők részt vehetnek a Curious Alice (Kíváncsi Aliz) beharangozó premierjén, amely nem más, mint egy otthonról élvezhető VR élmény, amely a résztvevőket/látogatókat egyenesen Csodaországba repíti.

A V@A múzeum hamarosan bemutatja a Curious Game of Croquet névre keresztelt, VIVE Cosmos-on elérhető, speciális VR élmény-kiállítását is. 

Az új látványvilág megálmodója Kristjana Williams izlandi művész. A látványos illusztrációk a V&A múzeum megbízásából készültek, és most meg is vásárolhatóak.

Egy innovatív és újkeletű együttműködés kapcsán hívja, várja a világ minden tájáról az érdeklődő közönséget egy meglepő és mesés élményekben gazdag, Csodaországba szóló utazásra a V&A múzeum és a HTC VIVE Arts. A múzeum a már nagyon várt, 2021. március 27-én nyíló Alice: Curiouser and Curiouser (Aliz: Kíváncsibb és Kíváncsibb) címet viselő kiállítására a jegyértékesítést megkezdte, és ezzel egy időben egy olyan magával ragadó, virtuális valóságban játszódó, nyilvános eseményre hívja a közönséget, amely ízelítőt ad a kiállítás látványvilágából, életre keltve ezt, a tárlatvezető pedig nem más, mint Kate Bailey, a show kurátora.

A 45 perces esemény 2020. október 22-én, magyar idő szerint 15:00 órakor kerül megrendezésre, a betekintés a V&A első, élő virtuális rendezvényére pedig ingyenes. Az érdeklődők az Engage VR platformon keresztül érhetik majd el az eseményt Windows PC-ről, vagy Android eszközről, illetve a V&A a YouTube csatornáján.

A V&A múzeum innovatív kezdeményezése és nyitása a digitális világ felé azt célozza, hogy a múzeum falain kívül is szélesebb rétegek számára, a világ bármely pontjáról elérhetővé tegye a kiállításait. A legújabb technológiák felhasználásával a V&A és a HTC VIVE Arts egy olyan interaktív kiállítási megoldást hozott létre, amely a jelen, korlátozásokkal teli időszakban is mély és inspiratív élményt képes nyújtani a virtuális látogatóknak. 

A virtuális valóságban bekapcsolódó nézők a show keretein belük a saját avatarjaikkal tudnak majd jelen lenni. A több részből álló műsor számos lélegzetelállító élményt tartogat, például a látogatókat többek között elviszi a 158 évvel ezelőtt írt Aliz Csodaországban című történetben szereplő könnyek medencéjéhez, vagy az ajtók előcsarnokába is. 

A Curious Alice (Kíváncsi Aliz) című, 2020. október 22-től, otthonról is elérhető virtuális élményében kalandozva a kísérőnk nem lesz más, mint az ikonikus Fehér Nyúl. Az alkalmazást a VIVEPORT-on és más nagyobb VR platformokon keresztül is el lehet majd érni. 

A Curious Game of Croquet (Különös krokettjáték) névre hallgató VR élménycsomag a kiállításon belül, 2020. márciusától lesz majd elérhető VIVE COSMOS eszközön. Ezen belül a látogatók kipróbálhatják tükörszerű portálokon keresztül történő közlekedést, találkozhatnak a könyv fő karaktereivel és összemérhetik magukat a Szív Királynővel is egy mással össze nem hasonlítható krokettjáték keretein belül. 

Victoria Chang, a HTC VIVE Arts igazgatója elmondta, hogy az Aliz Csodaországban történet virtuális valóságra hívása tökéletesen vissza tudja adni és átélhetővé teszi a könyvben szereplő képzeletbeli eseményeket, melyet a fantázia-szülte szereplők virtuális élethű karaktereinek megjelenítése még tovább fokoz. Továbbá hangsúlyozta, hogy a világjárvány miatt 2020-ban előállt váratlan helyzet remek példa volt arra, hogy a technológia hogyan tud egyszerre inspirálni és összekötni bennünket.

A HTC VIVE Arts csapata elkötelezett híve annak, hogy a virtuális technológia legújabb vívmányaival támogassa és népszerűsítse művészetek, a kultúra elérhetőségét és még élvezetesebbé tételét a nagyközönség számára. 

Az elmúlt időszakban egyre több múzeum nyitotta meg virtuális kapuit a publikum előtt. Tavaly a Louvre, most a Victoria & Albert múzeum nyitott a digitális világ felé, de számos más neves múzeumok kiállításait és tárlatait is megtekinthetik a látogatók VR eszközök segítségével. A virtuális múzeumlátogatás a látványon kívül legtöbbször olyan interaktív élményeket is tartogat az érdeklődőknek, amelyek megtapasztalására a való életben nem lenne lehetőség. A VR eszközzel történő múzeumlátogatás az otthonokba viszi a múzeumot, a kultúrát és az ismeretek élményt: remek és biztonságos kikapcsolódás az egész család számára.