TechAddikt Hírek A WorldStream a Fujitsut választotta

A WorldStream a Fujitsut választotta

A Fujitsu bejelentette, hogy stratégiai infrastruktúraszállító partnerként segíti a WorldStreamet globális szolgáltatási képességei fejlesztésében annak érdekében, hogy a szolgáltató egyedi igényekre szabott megoldásokkal láthassa el ügyfeleit, és hatékonyan valósíthassa meg globális növekedési terveit.

A WorldStream egyike Európa három legnagyobb, szervereket, internetszolgáltatást és biztonsági megoldásokat kínáló szolgáltatójának. Nemrég nyitotta meg új 3. szintű (Tier 3) adatközpontját2 a hollandiai Naaldwijkban. Az új létesítmény 10 ezer szervere 3500 ügyfelet szolgál ki, 90%-ban Hollandia határain kívül. A globális üzleti terjeszkedés során a WorldStream hangsúlyozottan törekszik a lehető legrobusztusabb, legmegbízhatóbb és legenergiahatékonyabb szerverek beszerzésére annak érdekében, hogy javítsa agilitását, rugalmasságát és hardverteljesítményét, és gyorsabban reagáljon ügyfelei igényeire.

A benchmarkteszteket követően a WorldStream a Fujitsut választotta preferált infrastruktúraszállító partnerül, mivel a vizsgálatok során az x86-os Fujitsu PRIMERGY szerverek nyújtották a legjobb teljesítményt, a hasonló rendszereknél 15-20 százalékkal kisebb energiafogyasztás mellett. A WorldStream esetében ez jelentős energiamegtakarítást és alacsonyabb működési költséget jelent, hozzájárul a vállalat széndioxid-kibocsátásának csökkentéséhez és fontos megkülönböztető érték a végfelhasználó ügyfelek számára. Ennek nyomán és a régi partnerkapcsolat iránti elkötelezettség jegyében a WorldStream további 2200 Intel® Xeon® processzoros PRIMERGY rackszervert rendelt a Fujitsutól.

A WorldStream régebben több szállítótól szerezte be rendszereit, de így nehézkes és időigényes volt az infrastruktúra bővítése. A Fujitsu rugalmas megoldásainak széles választékával a WorldStream nagyobb rugalmasságot biztosíthat ügyfeleinek, hiszen a FUJITSU PRIMERGY szerverei az egyedi igényekhez igazodó konkrét processzorokkal, központi memóriával és vezérlőkkel konfigurálhatók. Ily módon a szolgáltató gyorsabban tud reagálni az újonnan felmerülő igényekre, miközben a Fujitsu fejlett felügyeleti eszközeivel a végfelhasználó ügyfelek maguk felügyelhetik és konfigurálhatják szervereiket, csökkentve ezzel a WorldStream belső erőforrásainak terhelését.

„A Fujitsu biztosította rugalmasságnak és gyorsaságnak köszönhetően a WorldStream a piac élvonalában maradhat. Meggyőző volt látni a Fujitsu testre szabható megoldásainak széles körét, amelyek révén mi is kiváló támogatást, nagy sebességet és testre szabott megoldásokat kínálhatunk saját ügyfeleinknek” – nyilatkozta Dirk Vromans, a WorldStream műszaki vezérigazgató-helyettese.

„A WorldStream európai szárnyalása hátterében ugyanazok az ügyfélközpontú értékek állnak, amelyeket mi is magunkénak vallunk a Fujitsunál. A lényeg, hogy úgy valósítsuk meg és nyújtsuk az ügyfélelvárásokat felülmúló agilitást, hogy ez közben se a hardverre, se a környezeti teljesítményre nézve ne jelentsen kompromisszumot. Az, hogy a WorldStream benchmarktesztek alapján stratégiai infrastruktúraszállítónak választotta a Fujitsut, ismét igazolja, hogy képesek vagyunk piacvezető partnerként támogatni a digitális átalakulást, és rendkívüli előnyöket, teljesítményt, árakat és szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek” – tette hozzá Bas de Reus, a Fujitsu hollandiai ügyvezető igazgatója.