TechAddikt Hírek A ZENWorks Mobile Management hatékonyabb munkavégzést és nagyobb adatbiztonságot ígér

A ZENWorks Mobile Management hatékonyabb munkavégzést és nagyobb adatbiztonságot ígér

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a ZENworks Mobile Management 3.2.

zenworks-novell-techaddikt

A megoldás segít a vállalatoknak, hogy a már meglévő eszközfelügyeleti rendszerüket és előírásaikat egyszerűen kiterjesszék a mobil eszközökre is, legyen szó akár privát, akár vállalati tulajdonú készülékekről. Használatával egyetlen konzolról felügyelhető minden Android, iOS, Symbian, Windows és egyéb ActiveSync-kompatibilis rendszert futtató táblagép és okostelefon. Az új kiadással a vállalatok mostantól nyomon követhetik az egyes eszközökre mobilinterneten keresztül letöltött adatmennyiséget.

„Mára a BYOD trend minden iparágban begyűrűzött a vállalatokhoz. A folyamat érthető, hiszen jelentősen növeli a hatékonyságot, ha az alkalmazottak bárhol és bármikor képesek végezni a munkájukat, ráadásul egy olyan eszközről, amit ők maguk választottak, ezért a lehető legjobban megfelel az igényeiknek. Az egyre összetettebbé váló informatikai fenyegetések mellett azonban a mobil munkavégzéshez megfelelő kereteket kell biztosítani, különben a hatékonyság a biztonság rovására mehet. Ebben nyújt hatékony, a munkavállalók és az informatikai szakemberek számára egyaránt egyszerűen használható megoldást a ZENworks Mobile Management” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A megoldás legfrissebb változata a PowerShell segítségével még szorosabban integrálható az ActiveSync szinkronizációs szoftverrel. Az új kiadás emellett hozzájárul a költségek csökkentéséhez azáltal, hogy követi az adatforgalmat a felügyelt készülékeken. Továbbá támogatja a mobil operációs rendszerek legfrissebb változatait, lehetővé téve az eszközök kezelését, titkosítását, távolról történő lezárását és megcsörgetését, valamint a rajta tárolt adatok törlését, akár szelektíven is.

A ZENworks Mobile Management emellett lehetőséget biztosít a jelszavakra és készülékekre vonatkozó házirendek létrehozására és betartásuk ellenőrzésére, push üzenetek küldésére, valamint az eszközök információinak áttekintésére, beleértve az adott tableten vagy okostelefonon található alkalmazásokat és a megosztott fájlokat. A megoldás minden egyes eszközről képes valós idejű információkat megjeleníteni, legyen szó az akkumulátor töltöttségéről, a belső memória és a memóriakártya használatáról, a térerő jelerősségéről, a titkosítás állapotáról, az operációs rendszer verziójáról vagy az eszköz típusszámáról.

A szoftver segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen létrehozhatnak külön vállalati és egyéni előírásokat a céges és privát eszközök számára. Az egyes házirendeket akár napirendhez is lehet igazítani, például a munkaidő lejártával szigorúbb vagy enyhébb szabályokat lehet életbe léptetni.

A ZENworks Mobile Management segítségével a vállalatok átfogóan felügyelhetik, hogy milyen alkalmazásokat futtatnak az alkalmazottak a vállalati infrastruktúrán belül használt mobil eszközökön. Listát készíthetnek a jóváhagyott és tiltott programokról, gondoskodhatnak róla, hogy csak az ellenőrzött alkalmazásokat telepíthessék a munkavállalók, valamint kényelmes és biztonságos hozzáférést kínálhatnak az engedélyezett szoftverekhez.

A megoldás központi felügyeleti konzollal segíti az informatikai szakemberek munkáját, emellett magában foglal egy önkiszolgáló portált is, amelynek segítségével a felhasználók maguk is végrehajthatnak alapvető felügyeleti feladatokat, akár távolról is. Például megkereshetik vagy lezárhatják az eszközt, átállíthatják a jelszavát és törölhetik a rajta tárolt adatok egy részét vagy egészét.

 

A ZENworks Mobile Management 3.2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.novell.com/products/zenworks/mobile-management/