TechAddikt Hírek Az LG ismételten a világ legfenntarthatóbb vállalatai közt

Az LG ismételten a világ legfenntarthatóbb vállalatai közt

Immár harmadik egymást követő évben választotta be az LG Electronicsot (LG) a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) a torontói székhelyű Corporate Knights.

lg-logo-techaddikt

Az LG emellett a Davosban megtartott Világgazdasági Fórumon kiérdemelte az arany fokozatot is a RobecoSAM befektető cég által összeállított 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvben.A legfrissebb globális fenntarthatósági listán az LG 44. helyen végzett, vagyis hét helyet javított az egy évvel korábbi eredményén.

A Corporate Knights egy olyan átfogó rendszert alkalmaz a vállalatok fenntartható működésének mérésére, mely azok környezeti és társadalmi hatásait pénzügyi teljesítményükkel együtt vizsgálja. A kutató- és médiatársaság mintegy négyezer vezető globális vállalatot vizsgált, és közülük állította össze a világ száz legfenntarthatóbb társaságának végső listáját. Minden vállalatot tizenkét kulcs teljesítménymutató mentén térképeztek fel. Olyan jellemzők tartoztak ide, mint a kutatás-fejlesztésen alapuló innováció, az állótőke-menedzsment, a fenntartható energiafelhasználás, az üvegházhatású gázok kibocsátása, illetve a meglévő dolgozók számára stabil munkahely biztosítása az új dolgozók hatékony integrálásával párhuzamosan. A kihívásokkal teli globális üzleti feltételek dacára az LG évről-évre növelte k+f beruházásait azért, hogy a vállalat továbbra is a világ egyik vezető kutatási szereplője maradhasson. Az LG a k+f beruházások jelentős részét az új piacok megteremtésére, valamint tehetségkutatásra és -gondozásra fordította.

Az LG Electronics az iparág egyik legjobb pontszámát érte el, így kvalifikálta magát a RobecoSAM 2016-os Fenntarthatósági Évkönyvébe is. Az LG aranyfokozatú Iparági Vezető elismerésben részesült a fenntarthatóság terén elért teljesítményéért. A Fenntarthatósági Évkönyv 2004 óta minden évben a legfenntarthatóbb működésű vállalatokat rangsorolja iparáganként a RobecoSAM éves Vállalati Fenntarthatósági Minősítésén (Corporate Sustainability Assessment, CSA) elért pontszámaik alapján. A Fenntarthatósági Évkönyv a korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutat néhány gondolatébresztő trendet, kihívást, illetve lehetőséget, amelyek összekapcsolják a fenntarthatóságot szolgáló vállalati célkitűzéseket és a fenntarhatóság érdekében tett beruházásokat.

Külön is elismerték az LG környezetvédelemi elkötelezettségét, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a vízfelhasználás csökkentését célzó tevékenységét. 2014 márciusában az ENSZ az LG-t az elektronikai vállalatok közül elsőként részesítette hitelesített kibocsátás-csökkentési tanúsítványban (Certified Emission Reduction, CER). Az LG szigorúan ellenőrzi a különböző gyártást végző telephelyeinek, illetve üzleti partnereinek munkaügyi, etikai, környezetvédelmi, munkabiztonsági és egészségügyi gyakorlatát, biztosítva, hogy azok megfeleljenek az EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition – az elektronikai iparág vállalati felelősségvállalását összefogó szervezet) magatartási szabályzatának.

„Az előttünk álló év során is folytatjuk az olyan, innovatív termékek megalkotását, melyek javítják a vásárlóink életminőségét, miközben kitartunk a társadalmilag felelős üzleti gyakorlat iránti elkötelezettségünk mellett. Ezek az LG vállalati identitásának alapértékeit jelentik, és hiszünk benne, hogy ez a filozófia nagyban javítja a vállalatunk piaci ökoszisztémára gyakorolt hatását” – mondta Lee Choong-hak, az LG Electronics alelnöke.