TechAddikt Hardver QNAP Bejelentésre került a QNAP QTS 4.3.3 végleges verziója

Bejelentésre került a QNAP QTS 4.3.3 végleges verziója

A QNAP a mai napon bejelentette a QTS 4.3.3 végleges verzióját – az okos NAS operációs rendszer, amellyel a felhasználók még többet kihozhatnak az üzleti és az otthoni rendszerükből egyaránt. Az egyszerűsített felhasználói felülettel a QTS 4.3.3 „intelligensebb” NAS műveleteket és alkalmazásokat támogat.

„A QTS 4.3.3 teljes egészében az „intelligencia” köré lett tervezve és számos versenyképes funkciójával valósítja meg az igazi „intelligens” és a hatékony funkciók kombinációját” – nyilatkozta Dylan Lin a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „Mióta bejelentettük a QTS 4.3 béta verzióját, fejlesztő csapatunk folyamatosan finomította a QTS használhatóságát és funkcionalitását, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen a felhasználók igényeihez.”

A QTS 4.3.3 legfontosabb új alkalmazásai és funkciói:

• Részletes, vizuális erőforrás-figyelés: az újratervezett erőforrás-figyelő hasznos grafikonjaival és részletgazdag mutatóival a funkcionális elemzéseket, az erőforrások megfelelő kiosztását, valamint a tárolási teljesítmény maximalizálását helyezi a középpontba.
• Intelligens Qtier™ 2.0: intelligens optimalizációs motorral a Qtier megtanulja azt, hogy hogyan használjuk a NAS-t, elemzi a rendszer teljesítményét és a csúcsidei kihasználtságot, hogy meghatározza a legjobb időpontot és az optimális adatátviteli sebességet az auto tieringhez.
• Maximalizált hálózati elérhetőség a Network & Virtual Switch-csel: a Network & Virtual Switch funkcióval a NAS ugyanazon a LAN porton keresztül osztja meg a virtuális gépeket és a konténeres applikációkat. Ugyancsak támogatja a T2E (Thunderbolt™ to Ethernet) átalakítót és a Thunderbolt virtuális switch NAT szolgáltatást, melyekkel a Thunderbolt eszközök a QNAP Thunderbolt NAS-on keresztül érhetik el a hálózati erőforrásokat.
• Time Machine mentés SMB-n keresztül: a QTS 4.3.3 zökkenőmentesen támogatja az együttműködést a macOS Sierra rendszerrel és az SMB hálózati fájlmegosztó protokollt az átfogó mentési feladatokhoz.
• exFAT kompatibilitás: a felhasználók exFAT licenszet vásárolhatnak, amivel direktben elérhetik és szerkeszthetik a QNAP NAS-sal az exFAT adattárolón lévő adatokat, ezzel is megkönnyítve az online média szerkesztés munkafolyamatát.
• Qfiling – az automatikus fájlrendszerező: a Qfiling automatizálja a fájlmenedzsmentet – egyszerűen csak határozzuk meg a szabályokat, állítsuk be az ütemezést és a fájlok rendszerezve és archiválva lesznek a beállítások alapján.
• File Station a távoli kapcsolatért: közvetlenül böngészhetjük és átvihetjük fájljainkat a QNAP NAS és más nyilvános felhő szolgáltatások között, valamint csatlakoztathatunk megosztott mappákat egy távoli NAS-ról a helyi NAS-ra, az FTP és CIFS/SMB-t használva. A QTS 4.3.3 támogatja a Google Drive™, Dropbox®, Microsoft® OneDrive®, Box®, Yandex® Disk, Amazon® Drive, Microsoft® OneDrive® for Business és HiDrive® szolgáltatásokat.
• Mentés USB/SATA optikai meghajtóról: egy kompatibilis USB/SATA optikai meghajtó csatlakoztatásával a NAS közvetlenül eléri és másolni tudja az optikai lemez tartalmát a NAS megosztott mappáiba a File Station segítségével.
• Továbbfejlesztett multimédia élmény: az összes multimédiával kapcsolatos alkalmazás teljesen újratervezett felhasználói felületet kapott; a Music Station új Spotlight módja támogatja az intelligens lejátszási listákat; a Video Station-ben már taggelhetjük a jeleneteket, válthatunk az audiosávok között és letölthetjük a kapcsolódó információkat az olyan online adatbázisokról, mint a TMDb. A QTS 4.3.3 ugyancsak támogatja a több-zónás multimédia vezérlést a multimédia applikációk esetében. A Download Station már beépített BT keresővel is rendelkezik.
• További termelékenységet nővelő és kiegészítő applikációk: a QmailAgent alkalmazással központilag menedzselhetjük az e-mail fiókokat és az IMAP szervereket; a Qcontactz abban segít, hogy a növekvő névjegy-adatbázisunkat központilag menedzseljük és elérjük bármely eszközön; a Qsync továbbfejlesztett csoport-mappa kezeléssel és automatikus helyreállítási funkciójával nagyban javítja a stabilitást és a szinkronizálás sebességét; az IFTTT Agent a produktív munkafolyamatok automatizálást végzi el a QNAP NAS-on; a QTS Help Center hatékony ügyfélszolgálat elérést és opcionális távoli elérést biztosít, ráadásul 256-bit SSL titkosított csatornán keresztül, a QNAP mérnökeihez. További hasznos applikációk és segédprogramok is elérhetők a QTS App Center-ben.

Szólj hozzá!