TechAddikt Hírek A Ford szerint nincs már messze a kutyát sétáltató drón gyakorlati alkalmazása

A Ford szerint nincs már messze a kutyát sétáltató drón gyakorlati alkalmazása

Az Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyen a Ford munkatársai bemutathatták, hogyan varázsolnák szebbé az életet a Jövő Városában.

Az ötletek közt szerepelt a drónokat és áruszállítókat kombináló Autolivery szolgáltatás és az elektromos Carr‑E platform is.

A legtöbb kutya határtalan lelkesedéssel készül a sétára. Ám a legtöbb gazdit lefoglalja a munka, a család és a háztartási feladatok, így nincs mindig idejük arra, hogy fogják a pórázt, és útnak induljanak.

A Kutyacsősz drón-tanulmány – egyik dizájnerünk ötlete – elvihetné a kutyát sétálni, közvetíthetné a gazda parancsait és dicséreteit, sőt még fel is takarítana, ha kell.

Ezt biztosan örömmel fogadnák azok, akik egész nap dolgoznak, vagy például egy lábsérülés ideiglenesen ágyhoz köti őket. Egy okostelefon és egy okosnyakörv segítségével a rendszer tudná, mikor kell hazavinni a kutyát, vagy hogy mikor evett utoljára az állat. Itzel Cortés dizájner karján ott egy tetoválás tacskójáról, Liubáról, és akkor is kedvence járt a fejében, amikor papírra vetette a szerkezet első vázlatait.
A Ford munkatársai több száz innovációval neveztek be Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyünkre, hogy ötleteikkel kellemesebbé és kényelmesebbé tegyék az emberek életét.

A versenyen más drónok ötletei is előkerültek; ilyen például a kéz nélkül használható esernyő, azaz a felhasználó fölött lebegő Szárazon Tartó Drón, vagy az Intelligens Vezetőkutya, ami a vakoknak és a gyengén látóknak segítene, figyelve előttük az utat, és fülhallgatón át irányítva őket.

A verseny jól példázza a Ford folyamatos törekvését az új ötletekre és az innovatív gondolkodásmódra. A vállalat nemrégiben nyitotta meg Kölnben új Innovációs Központját, amelynek műhelyeit a munkatársak egyéni igényei szerint alakították ki; a Központban képzési és ötletelési üléseket szerveznek; névtelen hozzáférést biztosítanak a kutatási információkhoz; emellett pedig szabadalmi konzultációkat biztosítanak. A Ford munkatársai tavaly több mint 8000 találmány terveit nyújtották be – vagyis majdnem kétszer annyi újítással álltak elő, mint 2014-ben.

Szólj hozzá!